Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт з чорносливом

Торт з чорносливом

17-01-2015, 23:19
12 111
Торт з чорносливом
Далеко не всі є любителями чорносливу, але всі, хто шанує цей сухофрукт, погодяться з нами, що страви з його наявністю, є одними з найбільш смачних і оригінальних. Не є винятком з цієї закономірності стане і торт з чорносливом, рецепти якого ми розберемо в цій статті.

Рецепт медового торта з курагою і чорносливом


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яйця - 6 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • мед - 5 ст. ложок;

  • сода - 2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • сметана - 1 л;

  • цукрова пудра - 2 ст.;

  • вершки для збивання - 1 ст.


  • Для начинки і прикраси:

  • чорнослив - 1 ст.;

  • курага - 1 ст.;

  • розтоплений шоколад.


  • Приготування
    Для бісквіта яйця збиваємо з цукром близько 5 хвилин. У каструльці разогревам мед до початку закипання, після чого додаємо до нього соду і ретельно все перемішуємо. Як тільки мед придбає карамельний колір - знімаємо каструлю з вогню. Гарячий мед по столовій ложці додаємо до яєць, постійно збиваючи суміш. Тепер додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Розливаємо тісто по 2 змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 170 градусах 25-28 хвилин. Готові бісквіти слід остудити і розрізати навпіл.
    Тепер перейдемо до крему. Вершки збиваємо і змішуємо зі сметаною і цукром. Перший корж змащуємо кремом і посипаємо його подрібненим чорносливом. Накриваємо шар крему наступним коржем і знову промазуємо його. Поверх кладемо третій бісквіт, покриваємо його сметанним кремом і посипаємо подрібненою курагою. Кладемо останній корж і змащуємо весь торт кремом. Прикрашаємо поверхню торта шоколадом і залишками сухофруктів. Перед подачею, святковий медовий торт з чорносливом повинен просочитися кремом в холодильнику близько 2-3 годин.

    Рецепт торта з чорносливом і горіхами


    Інгредієнти:

  • чорнослив - 185 г;

  • горіхи - 80 г;

  • родзинки - 60 г;

  • ром - 100 мл;

  • вода - 150 мл;

  • сода - 1 1/4 ч. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • самоподнимающаяся борошно - 195 г;

  • вершкове масло (розтоплене) - 190 г;

  • яйця - 5 шт.


  • Для карамельного соусу:

  • вершкове масло - 75 г;

  • цукор - 70 г;

  • сироп - 130 г;

  • вершки - 190 мл;

  • ром - 45 мл


  • Приготування
    Сухофрукти і горіхи заливаємо окропом і додаємо соду. Залишаємо на 10 хвилин, а після збиваємо блендером до однорідності.
    Борошно і цукор змішуємо, додаємо масло, яйця і гарненько перемішуємо ще раз. Готове тісто перелити у форму для випічки і готуємо в розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин. Даємо охолонути.
    Для соусу змішуємо всі інгредієнти і варимо їх на малому вогні, поки цукор не розчиниться. Готовим сиропом поливаємо бісквітний торт.

    Рецепт торта «Чорнослив в шоколаді»


    Інгредієнти:

  • чорнослив - 14 шт.;

  • арманьяк - 100 мл;

  • шоколад - 200 г;

  • вершкове масло - 110 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 35 г;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • волоські горіхи - 75 г;

  • какао-порошок.


  • Для крему:

  • вершки - 300 мл;

  • цукрова пудра - 2 1/2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • арманьяк - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Нарізаний чорнослив заливаємо арманьяком і ставимо на вогонь. Варимо сухофрукт 10 хвилин, залишаємо повністю охолонути. Шоколад і масло розтоплюємо на водяній бані.
    Яєчні жовтки збиваємо з цукром, додаємо борошно, сіль, подрібнені горіхи і все ретельно перемішуємо. Кладемо до суміші чорнослив
    Торт з чорносливом
    і виливаємо залишки рідини.
    Білки збиваємо до твердих піків і акуратно вводимо повітряну масу в тісто. Виливаємо тісто у змащену форму діаметром 20 см і випікаємо 30 хвилин при 190 градусах. Готовий торт повинен повністю охолонути.
    Вершки збиваємо і змішуємо з цукровою пудрою, додаємо арманьяк і ванільний екстракт. Шматочок шоколадного торта з чорносливом викладаємо на тарілку і посипаємо какао-порошком, або цукровою пудрою, а поруч кладемо порцію вершків і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Торт з ананасами
    Торт з ананасами
    Не знаєте такого новенького і цікавого зробити до чаю для домочадців? У нас є для вас є відмінне рішення - торт з ананасами. Давайте дізнаємося
    Морквяний торт - рецепт
    Морквяний торт - рецепт
    Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
    Торт з горіхами
    Торт з горіхами
    Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт - чудовий десерт на будь-яке свято або день народження. Від такого ласощі будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Пропонуємо