Торт з чорносливом
Далеко не всі є любителями чорносливу, але всі, хто шанує цей сухофрукт, погодяться з нами, що страви з його наявністю, є одними з найбільш смачних і оригінальних. Не є винятком з цієї закономірності стане і торт з чорносливом, рецепти якого ми розберемо в цій статті.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
яйця - 6 шт.;
цукор - 1 ст.;
борошно - 2 ст.;
мед - 5 ст. ложок;
сода - 2 ч. ложки.
Для крему:
сметана - 1 л;
цукрова пудра - 2 ст.;
вершки для збивання - 1 ст.
Для начинки і прикраси:
чорнослив - 1 ст.;
курага - 1 ст.;
розтоплений шоколад.
Приготування
Для бісквіта яйця збиваємо з цукром близько 5 хвилин. У каструльці разогревам мед до початку закипання, після чого додаємо до нього соду і ретельно все перемішуємо. Як тільки мед придбає карамельний колір - знімаємо каструлю з вогню. Гарячий мед по столовій ложці додаємо до яєць, постійно збиваючи суміш. Тепер додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Розливаємо тісто по 2 змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 170 градусах 25-28 хвилин. Готові бісквіти слід остудити і розрізати навпіл.
Тепер перейдемо до крему. Вершки збиваємо і змішуємо зі сметаною і цукром. Перший корж змащуємо кремом і посипаємо його подрібненим чорносливом. Накриваємо шар крему наступним коржем і знову промазуємо його. Поверх кладемо третій бісквіт, покриваємо його сметанним кремом і посипаємо подрібненою курагою. Кладемо останній корж і змащуємо весь торт кремом. Прикрашаємо поверхню торта шоколадом і залишками сухофруктів. Перед подачею, святковий медовий торт з чорносливом повинен просочитися кремом в холодильнику близько 2-3 годин.
Інгредієнти:
чорнослив - 185 г;
горіхи - 80 г;
родзинки - 60 г;
ром - 100 мл;
вода - 150 мл;
сода - 1 1/4 ч. ложки;
цукор - 100 г;
самоподнимающаяся борошно - 195 г;
вершкове масло (розтоплене) - 190 г;
яйця - 5 шт.
Для карамельного соусу:
вершкове масло - 75 г;
цукор - 70 г;
сироп - 130 г;
вершки - 190 мл;
ром - 45 мл
Приготування
Сухофрукти і горіхи заливаємо окропом і додаємо соду. Залишаємо на 10 хвилин, а після збиваємо блендером до однорідності.
Борошно і цукор змішуємо, додаємо масло, яйця і гарненько перемішуємо ще раз. Готове тісто перелити у форму для випічки і готуємо в розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин. Даємо охолонути.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти і варимо їх на малому вогні, поки цукор не розчиниться. Готовим сиропом поливаємо бісквітний торт.
Інгредієнти:
чорнослив - 14 шт.;
арманьяк - 100 мл;
шоколад - 200 г;
вершкове масло - 110 г;
яйця - 3 шт.;
цукор - 100 г;
борошно - 35 г;
сіль - 1/4 ч. ложки;
волоські горіхи - 75 г;
какао-порошок.
Для крему:
вершки - 300 мл;
цукрова пудра - 2 1/2 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
арманьяк - 3 ст. ложки.
Приготування
Нарізаний чорнослив заливаємо арманьяком і ставимо на вогонь. Варимо сухофрукт 10 хвилин, залишаємо повністю охолонути. Шоколад і масло розтоплюємо на водяній бані.
Яєчні жовтки збиваємо з цукром, додаємо борошно, сіль, подрібнені горіхи і все ретельно перемішуємо. Кладемо до суміші чорнослив і виливаємо залишки рідини.
Білки збиваємо до твердих піків і акуратно вводимо повітряну масу в тісто. Виливаємо тісто у змащену форму діаметром 20 см і випікаємо 30 хвилин при 190 градусах. Готовий торт повинен повністю охолонути.
Вершки збиваємо і змішуємо з цукровою пудрою, додаємо арманьяк і ванільний екстракт. Шматочок шоколадного торта з чорносливом викладаємо на тарілку і посипаємо какао-порошком, або цукровою пудрою, а поруч кладемо порцію вершків і подаємо до столу.
Рецепт медового торта з курагою і чорносливом
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для начинки і прикраси:
Приготування
Для бісквіта яйця збиваємо з цукром близько 5 хвилин. У каструльці разогревам мед до початку закипання, після чого додаємо до нього соду і ретельно все перемішуємо. Як тільки мед придбає карамельний колір - знімаємо каструлю з вогню. Гарячий мед по столовій ложці додаємо до яєць, постійно збиваючи суміш. Тепер додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Розливаємо тісто по 2 змазаним маслом форм і залишаємо випікатися при 170 градусах 25-28 хвилин. Готові бісквіти слід остудити і розрізати навпіл.
Тепер перейдемо до крему. Вершки збиваємо і змішуємо зі сметаною і цукром. Перший корж змащуємо кремом і посипаємо його подрібненим чорносливом. Накриваємо шар крему наступним коржем і знову промазуємо його. Поверх кладемо третій бісквіт, покриваємо його сметанним кремом і посипаємо подрібненою курагою. Кладемо останній корж і змащуємо весь торт кремом. Прикрашаємо поверхню торта шоколадом і залишками сухофруктів. Перед подачею, святковий медовий торт з чорносливом повинен просочитися кремом в холодильнику близько 2-3 годин.
Рецепт торта з чорносливом і горіхами
Інгредієнти:
Для карамельного соусу:
Приготування
Сухофрукти і горіхи заливаємо окропом і додаємо соду. Залишаємо на 10 хвилин, а після збиваємо блендером до однорідності.
Борошно і цукор змішуємо, додаємо масло, яйця і гарненько перемішуємо ще раз. Готове тісто перелити у форму для випічки і готуємо в розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин. Даємо охолонути.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти і варимо їх на малому вогні, поки цукор не розчиниться. Готовим сиропом поливаємо бісквітний торт.
Рецепт торта «Чорнослив в шоколаді»
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Нарізаний чорнослив заливаємо арманьяком і ставимо на вогонь. Варимо сухофрукт 10 хвилин, залишаємо повністю охолонути. Шоколад і масло розтоплюємо на водяній бані.
Яєчні жовтки збиваємо з цукром, додаємо борошно, сіль, подрібнені горіхи і все ретельно перемішуємо. Кладемо до суміші чорнослив і виливаємо залишки рідини.
Білки збиваємо до твердих піків і акуратно вводимо повітряну масу в тісто. Виливаємо тісто у змащену форму діаметром 20 см і випікаємо 30 хвилин при 190 градусах. Готовий торт повинен повністю охолонути.
Вершки збиваємо і змішуємо з цукровою пудрою, додаємо арманьяк і ванільний екстракт. Шматочок шоколадного торта з чорносливом викладаємо на тарілку і посипаємо какао-порошком, або цукровою пудрою, а поруч кладемо порцію вершків і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
Торт з ананасами
Не знаєте такого новенького і цікавого зробити до чаю для домочадців? У нас є для вас є відмінне рішення - торт з ананасами. Давайте дізнаємося
Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
Торт з горіхами
Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з
Мигдальний торт
Мигдальний торт - чудовий десерт на будь-яке свято або день народження. Від такого ласощі будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Пропонуємо