» » Морквяний торт - рецепт

Морквяний торт - рецепт

Морквяний торт - рецепт
Приготування морквяного торта - справа не таке складне, як здається на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, плюс терта морква і крем, і кулінарний шедевр красується на вашому столі буквально через годину. Як приготувати морквяний торт читайте в нашій статті.

Англійська морквяний торт з сиром «Філадельфія»


Не можна назвати цей рецепт класично англійською, проте, крем для торта з сиру «Філадельфія» - це прекрасний варіант, що допомагає заощадити багато сил і часу.
Інгредієнти:
Для коржів:

  • самоподнимающаяся борошно - 250 г;

  • мелена кориця - 2 ч. ложки;

  • цукор - 400 г;

  • рослинна олія - 350 мл;

  • яйця - 4 шт.;

  • морква - 350 г;

  • горіхи - 120 р.


  • Для крему:

  • сир «Філадельфія» - 225 г;

  • маргарин - 110 г;

  • цукрова пудра - 450 г;

  • горіхи - 120 г;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У мисці змішуємо попередньо просіяне борошно, корицю і цукор. Додаємо до сухих інгредієнтів рослинне масло і яйця, а після все ретельно збиваємо за допомогою блендера. Тепер додаємо подрібнені горіхи і терту моркву. Отримане тісто ділимо між двома 23 см формами для випікання і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.
    Для крему збиваємо крем-сир, маргарин (або масло) і цукор. Збиваємо все за допомогою міксера. Додаємо ванільний екстракт і горіхи.
    Змащуємо торт кремом між коржами і обмазуємо поверх. Прикрашаємо торт шматочками горіхів.
    Якщо під рукою не знайшлося сиру «Філадельфія», то приготувати морквяний торт можна з сирним кремом . Для цього сир слід перетерти і змішати з іншими інгредієнтами з рецепту, після чого збити міксером.

    Рецепт американського морквяно-імбирного торта


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • порошок для випічки - 2 ч. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • кориця - 2 ч. ложки;

  • мелений імбир - 1 /2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 1 1/4 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • вершкове масло (розтоплене) - 1/4 ст.;

  • терта морква - 2 ст.;

  • ананас - 1 банка;

  • горіхи пекан - 1 /2 ст.;

  • волоські горіхи - 1/2 ст.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 1/2 ст.;

  • сир «Маскарпоне» - 225 г;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • цукрова пудра - 250 р.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і змішуємо з корицею, содою, порошком для випічки і меленим імбиром за допомогою віночка.
    В окремій мисці змішуємо цукор, рослинне масло і яйця. Збиваємо до однорідності, після чого вливаємо розтоплене вершкове масло. Ананаси нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в масляно-яєчну суміш разом з морквою, ананасом і горіхами. З'єднуємо вміст двох мисок і збиваємо до однорідності за допомогою міксера.
    Виливаємо тісто в змащену маслом форму для випічки і відправляємо корж випікатися 40 хвилин при 180 градусах. Перед нанесенням крему даємо коржу охолонути.
    Для крему з допомогою міксера збиваємо масло, сир «Маскарпоне», трохи молока, цукру і ванілі. Змащуємо кремом остиглий корж і прикрашаємо його залишками горіхів. Перед подачею морквяний торт з «Маскарпоне» повинен постояти в холодильнику як мінімум 1 годину.

    Пісний морквяний торт без випічки


    В даному випадку для крему ми використовуємо основу з кокосового масла і горіхів, однак якщо ви хочете повторити рецепт не пісному варіанті, то приготуйте морквяний торт з сметанним кремом , збивши жирну сметану з цукровою пудрою.
    Інгредієнти:
    Для коржа:

  • вівсяна мука - 2 ст.;

  • терта морква - 2 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • фініки нарізані - 2 ст.;

  • подрібнені горіхи - 1 ст.;

  • ваніль - 1 ч. ложка;

  • мед - 3 ст. ложки.


  • Для крему:

  • горіхи кешью - 2 ст.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • Морквяний торт - рецепт

  • фініки - 2 ст. ложки;

  • кокосове масло - 1 ст. ложка;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Терту моркву віджимаємо від соку і змішати з іншими інгредієнтами. З отриманої маси формуємо 2 коржа. Промазуємо коржі кремом, для приготування якого всі представлені інгредієнти необхідно подрібнити до однорідності за допомогою блендера.
    Додав: admin | 17-01-2015, 23:22
    Переглядів: 1585