Яблучний торт
Яблучний торт не терпить надлишків в описі, так що без довгих просторікувань давайте перейдемо до самих рецептами.
Як готувати французький яблучний торт - тарт-татен ми вже говорили. Рецепт описаний нижче також прийшов до нас з Європи і відрізняється дуже цікавим смаком.
Інгредієнти:
Для коржів:
борошно - 4 ст.;
сода - 2 ч. ложки;
порошок для випічки - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
кориця - 1 ч. ложка;
мелена гвоздика - 1 /2 ч. ложки;
вершкове масло - 1 1/2 ст.;
цукор - 2 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
яблучне пюре - 4 ст.;
арахіс - 1 жменя.
Для карамелі:
цукор - 1 1/2 ст.;
цукровий сироп - 1/4 ст.;
вершкове масло - 1/2 ст.;
вершки - 1 1/2 ст.
Для крему:
цукор - 1 1/2 ст.;
борошно - 1/3 ст.;
молоко - 1 1/2 ст.;
вершки - 1/3 ст.;
вершкове масло - 1 1/2 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як приготувати яблучний торт, духовку розігріваємо до 180 градусів. 3 форми діаметром 20 см змащуємо маслом і покриваємо пергаментом.
Борошно просіваємо з содою і пекарським порошком, додаємо сіль, корицю і гвоздику. Ретельно перемішуємо.
В іншій ємності збиваємо м'яке масло з цукром в пишну білу масу. Додаємо до масла по 1 яйцю за раз, постійно помішуючи. Тепер до масляної маси поступово підсипаємо суміш сухих інгредієнтів і замішуємо тісто. У тісто додаємо яблучне пюре і збиваємо до однорідності. Ділимо тісто з 3 форм і ставимо в духовку на 40-45 хвилин. Готові коржі для торта з яблучним пюре повинні охолонути 20 хвилин.
Тим часом готуємо карамель. У сотейник насипаємо цукор і вливаємо сироп з 1/2 склянки води. Чекаємо поки кристали цукру розчиняться, після чого збільшуємо вогонь і даємо карамелі покипіти, без помішування, до тих пір, поки вона не придбає золотавий відтінок. Прибираємо карамель з вогню, додаємо масло і молоко при постійному збиванні.
Тепер зробимо крем. Цукор змішуємо з борошном і ставимо суміш на вогонь. Вливаємо молоко, вершки і при постійному помішуванні доводимо суміш до кипіння. Кип'ятимо крем на повільному вогні 10-15 хвилин, після чого переливаємо його в холодну миску. Вливаємо до крему 1/3 склянки сиропу, який ми приготували раніше і даємо охолонути. До остиглої масі поступово додаємо м'яке вершкове масло і ваніль, попутно збиваючи крем міксером.
Тепер промазуємо остиглі коржі кремом усередині і зовні, а верхівку торта поливаємо карамеллю. Боки торта посипаємо подрібненим арахісом.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
цукор - 1 1/2 ст.;
сода - 2 1/4 ч. ложки;
порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки;
кориця - 1 1/2 ч. ложки;
мелена гвоздика, мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
какао-порошок - 2 ч. ложки;
рослинне масло - 1 ст.;
сіль - 1/4 ч. ложки;
яйця - 4 шт.+1 жовток;
морква - 3 шт.;
яблука - 2 шт.;
волоський горіх - 1 ст.;
яблучне повидло - 1/2 ст.;
крем-сир - 300 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
цукрова пудра - 2 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо 3 форми для випічки для випікання коржів маслом і покриваємо пергаментом.
В одній мисці з'єднуємо борошно, цукор, соду, порошок для випічки, всі спеції і какао. Додаємо масло і яйця, замішуючи густе тісто. На великій тертці натираємо яблука і морква, горіхи подрібнюємо ножем і додаємо все отримане тісто. Ділимо тісто між 3 формами.
Ставимо коржі в духовку на 35-40 хвилин. До речі, коржі для яблучного торта можна спекти в мультиварці. Для цього кожну порцію тіста виливаємо в змащену маслом чашу мультиварки і готуємо в режимі "Випічка" 40-45 хвилин. Готові коржі залишаємо охолонути на 20 хвилин.
Крем-сир збиваємо з маслом цукровою пудрою і ванільним екстрактом до утворення гладкого однорідного крему.
Остиглі коржі змащуємо спершу шаром повидла, а потім кремом. Зовні торт також змащуємо кремом. Готовий торт з яблучним повидлом посипаємо залишками волоських горіхів.
Рецепт яблучного пирога
Як готувати французький яблучний торт - тарт-татен ми вже говорили. Рецепт описаний нижче також прийшов до нас з Європи і відрізняється дуже цікавим смаком.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для карамелі:
Для крему:
Приготування
Перед тим, як приготувати яблучний торт, духовку розігріваємо до 180 градусів. 3 форми діаметром 20 см змащуємо маслом і покриваємо пергаментом.
Борошно просіваємо з содою і пекарським порошком, додаємо сіль, корицю і гвоздику. Ретельно перемішуємо.
В іншій ємності збиваємо м'яке масло з цукром в пишну білу масу. Додаємо до масла по 1 яйцю за раз, постійно помішуючи. Тепер до масляної маси поступово підсипаємо суміш сухих інгредієнтів і замішуємо тісто. У тісто додаємо яблучне пюре і збиваємо до однорідності. Ділимо тісто з 3 форм і ставимо в духовку на 40-45 хвилин. Готові коржі для торта з яблучним пюре повинні охолонути 20 хвилин.
Тим часом готуємо карамель. У сотейник насипаємо цукор і вливаємо сироп з 1/2 склянки води. Чекаємо поки кристали цукру розчиняться, після чого збільшуємо вогонь і даємо карамелі покипіти, без помішування, до тих пір, поки вона не придбає золотавий відтінок. Прибираємо карамель з вогню, додаємо масло і молоко при постійному збиванні.
Тепер зробимо крем. Цукор змішуємо з борошном і ставимо суміш на вогонь. Вливаємо молоко, вершки і при постійному помішуванні доводимо суміш до кипіння. Кип'ятимо крем на повільному вогні 10-15 хвилин, після чого переливаємо його в холодну миску. Вливаємо до крему 1/3 склянки сиропу, який ми приготували раніше і даємо охолонути. До остиглої масі поступово додаємо м'яке вершкове масло і ваніль, попутно збиваючи крем міксером.
Тепер промазуємо остиглі коржі кремом усередині і зовні, а верхівку торта поливаємо карамеллю. Боки торта посипаємо подрібненим арахісом.
Морквяно-яблучний торт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо 3 форми для випічки для випікання коржів маслом і покриваємо пергаментом.
В одній мисці з'єднуємо борошно, цукор, соду, порошок для випічки, всі спеції і какао. Додаємо масло і яйця, замішуючи густе тісто. На великій тертці натираємо яблука і морква, горіхи подрібнюємо ножем і додаємо все отримане тісто. Ділимо тісто між 3 формами.
Ставимо коржі в духовку на 35-40 хвилин. До речі, коржі для яблучного торта можна спекти в мультиварці. Для цього кожну порцію тіста виливаємо в змащену маслом чашу мультиварки і готуємо в режимі "Випічка" 40-45 хвилин. Готові коржі залишаємо охолонути на 20 хвилин.
Крем-сир збиваємо з маслом цукровою пудрою і ванільним екстрактом до утворення гладкого однорідного крему.
Остиглі коржі змащуємо спершу шаром повидла, а потім кремом. Зовні торт також змащуємо кремом. Готовий торт з яблучним повидлом посипаємо залишками волоських горіхів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Карамельний торт
Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з
Торт без борошна
Далеко не всі можуть вживати випічку, приготовану з борошна з різних причин. І сьогодні мова піде про дивовижних торти без борошна. Таке ласощі