Яблучний торт

Рецепт яблучного пирога
Як готувати французький яблучний торт - тарт-татен ми вже говорили. Рецепт описаний нижче також прийшов до нас з Європи і відрізняється дуже цікавим смаком.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для карамелі:
Для крему:
Приготування
Перед тим, як приготувати яблучний торт, духовку розігріваємо до 180 градусів. 3 форми діаметром 20 см змащуємо маслом і покриваємо пергаментом.
Борошно просіваємо з содою і пекарським порошком, додаємо сіль, корицю і гвоздику. Ретельно перемішуємо.
В іншій ємності збиваємо м'яке масло з цукром в пишну білу масу. Додаємо до масла по 1 яйцю за раз, постійно помішуючи. Тепер до масляної маси поступово підсипаємо суміш сухих інгредієнтів і замішуємо тісто. У тісто додаємо яблучне пюре і збиваємо до однорідності. Ділимо тісто з 3 форм і ставимо в духовку на 40-45 хвилин. Готові коржі для торта з яблучним пюре повинні охолонути 20 хвилин.
Тим часом готуємо карамель. У сотейник насипаємо цукор і вливаємо сироп з 1/2 склянки води. Чекаємо поки кристали цукру розчиняться, після чого збільшуємо вогонь і даємо карамелі покипіти, без помішування, до тих пір, поки вона не придбає золотавий відтінок. Прибираємо карамель з вогню, додаємо масло і молоко при постійному збиванні.
Тепер зробимо крем. Цукор змішуємо з борошном і ставимо суміш на вогонь. Вливаємо молоко, вершки і при постійному помішуванні доводимо суміш до кипіння. Кип'ятимо крем на повільному вогні 10-15 хвилин, після чого переливаємо його в холодну миску. Вливаємо до крему 1/3 склянки сиропу, який ми приготували раніше і даємо охолонути. До остиглої масі поступово додаємо м'яке вершкове масло і ваніль, попутно збиваючи крем міксером.
Тепер промазуємо остиглі коржі кремом усередині і зовні, а верхівку торта поливаємо карамеллю. Боки торта посипаємо подрібненим арахісом.
Морквяно-яблучний торт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо 3 форми для випічки для випікання коржів маслом і покриваємо пергаментом.
В одній мисці з'єднуємо борошно, цукор, соду, порошок для випічки, всі спеції і какао. Додаємо масло і яйця, замішуючи густе тісто.

Ставимо коржі в духовку на 35-40 хвилин. До речі, коржі для яблучного торта можна спекти в мультиварці. Для цього кожну порцію тіста виливаємо в змащену маслом чашу мультиварки і готуємо в режимі "Випічка" 40-45 хвилин. Готові коржі залишаємо охолонути на 20 хвилин.
Крем-сир збиваємо з маслом цукровою пудрою і ванільним екстрактом до утворення гладкого однорідного крему.
Остиглі коржі змащуємо спершу шаром повидла, а потім кремом. Зовні торт також змащуємо кремом. Готовий торт з яблучним повидлом посипаємо залишками волоських горіхів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Карамельний торт
Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з

Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться

Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.

Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий

Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з

Торт без борошна
Далеко не всі можуть вживати випічку, приготовану з борошна з різних причин. І сьогодні мова піде про дивовижних торти без борошна. Таке ласощі