Карамельний торт
Карамельний торт, приготований з приголомшливо смачного, тане в роті бісквіта, просоченого вершково-карамельним кремом, безсумнівно, порадує і дорослих, і дітей. Цей десерт стане відмінною прикрасою будь-якого святкового столу і логічним завершенням свята. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування карамельного торта, а ви самі виберіть те, що вам більше сподобається.
Інгредієнти:
Для крему:
згущене молоко - 200 г;
цукор коричневий - 2 ст. ложки;
волоські горіхи - 05 склянки;
масло вершкове - 50 г.
Для бісквіта:
борошно - 1 ст.;
какао - 05 ст.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
цукор - 05 склянки;
сода - 05 ч. ложки;
розпушувач - 05 ч. ложки;
оцет - 0 5 ч. ложки;
сметана - 100 мл;
яйце - 1 шт.;
вода - 05 склянки;
сіль, ванільний цукор - за смаком.
Для глазурі:
вершки - 100 мл;
коричневий цукор - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 30 г;
гіркий шоколад - 130 р.
Приготування
Для приготування шоколадно-карамельного торта, нам треба для початку взяти 2 однакові за розміром форми і застелити їх пергаментом. Потім змащуємо їх вершковим маслом і відставляємо в сторону. Тепер давайте приготуємо з вами карамельний крем. Для цього беремо каструльку і змішуємо в ній згущене молоко, вершкове масло і цукор. Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо до тих пір, поки масло і цукор повністю не розчинятися. Акуратно розливаємо карамель з приготованим формами, зверху посипаємо дрібно рубаними волоськими горіхами і даємо охолонути.
Цим часом у мисці змішуємо борошно, заздалегідь просіяне через сито, какао-порошок і розпушувач. Все ретельно перемішуємо, додаємо соду, гашену оцтом, сіль, цукор і рослинне масло. Потім розбиваємо яйце, кладемо сметану і акуратно вливаємо гарячу воду. Ретельно перемішуємо тісто до отримання однорідної рідкуватий маси. Потім розливаємо тісто по формах з карамеллю і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180° духовку.Випікаємо приблизно 20 хвилин до повної готовності. Спечені коржі охолодити і швидким рухом перевертаємо на стіл, обережно знімаючи пергамент. Тепер займемося приготуванням шоколадного крему. Вершки виливаємо в каструлю і трохи підігріваємо на слабкому вогні. Додаємо цукор, поламаний шоколад і, заважаючи, чекаємо, поки маса не стане однорідною. Знімаємо з вогню і акуратно наносимо крем на один з коржів поверх карамелі. Потім накриваємо другим так, щоб карамельний шар опинився зверху, і змащуємо залишилися кремом. Верх і боки посипаємо горіхами і прибираємо в холодильник. Дивовижно смачний горіхово-карамельний торт готовий!
Торт «Карамельна дівчинка»
Інгредієнти:
Для крему:
Для бісквіта:
Для глазурі:
Приготування
Для приготування шоколадно-карамельного торта, нам треба для початку взяти 2 однакові за розміром форми і застелити їх пергаментом. Потім змащуємо їх вершковим маслом і відставляємо в сторону. Тепер давайте приготуємо з вами карамельний крем. Для цього беремо каструльку і змішуємо в ній згущене молоко, вершкове масло і цукор. Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо до тих пір, поки масло і цукор повністю не розчинятися. Акуратно розливаємо карамель з приготованим формами, зверху посипаємо дрібно рубаними волоськими горіхами і даємо охолонути.
Цим часом у мисці змішуємо борошно, заздалегідь просіяне через сито, какао-порошок і розпушувач. Все ретельно перемішуємо, додаємо соду, гашену оцтом, сіль, цукор і рослинне масло. Потім розбиваємо яйце, кладемо сметану і акуратно вливаємо гарячу воду. Ретельно перемішуємо тісто до отримання однорідної рідкуватий маси. Потім розливаємо тісто по формах з карамеллю і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180° духовку.Випікаємо приблизно 20 хвилин до повної готовності. Спечені коржі охолодити і швидким рухом перевертаємо на стіл, обережно знімаючи пергамент. Тепер займемося приготуванням шоколадного крему. Вершки виливаємо в каструлю і трохи підігріваємо на слабкому вогні. Додаємо цукор, поламаний шоколад і, заважаючи, чекаємо, поки маса не стане однорідною. Знімаємо з вогню і акуратно наносимо крем на один з коржів поверх карамелі. Потім накриваємо другим так, щоб карамельний шар опинився зверху, і змащуємо залишилися кремом. Верх і боки посипаємо горіхами і прибираємо в холодильник. Дивовижно смачний горіхово-карамельний торт готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з
Торт з волоськими горіхами
Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
Яблучний торт
Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному
Торт «Добош»
Любите солодке? Тоді вам сподобається торт Добош, що належить угорської кухні. Він дуже смачний і ніжний, з улюбленим всіма бісквітом і карамельним