Карамельний крем для торта
Існує безліч різновидів кремів для торта, однак універсальними є одиниці. Одним з них можна вважати карамельний крем, адже їм можна промащувати шари торта, оздоблювати поверхню кондитерських шедеврів, і врешті-решт просто є, намазати на хліб.
Вершково-карамельний крем не тільки дуже смачний, але і досить жирний, тому годиться не тільки для прикраси, але і для просочення ваших улюблених десертів.
Інгредієнти:
молоко - 250 мл;
масло вершкове - 150 г;
борошно - 2 ст. ложки;
цукор - 100 г;
ванільний цукор - 15 г;
вода - 50 мл
Приготування
Першим ділом збиваємо молоко і борошно, суміш нагріваємо, а потім остуджуємо - це наш зв'язуючий компонент для всього крему. Міксером в окремому посуді дочиста збиваємо масло і 30 г цукру, додаємо ваніль і молочну суміш і продовжуємо збивання до тих пір, поки наш крем не почне густіти.
Тепер готуємо карамель: у миску з товстими стінками засипаємо 70 г цукру, заливаємо 50 мл води і ставимо на повільний вогонь. Чекаємо, поки кристали цукру повністю розчинятися і маса почне ставати тягучою і золотистою. Не передержите! Коричнева маса, яка товстим шаром покриває посуд і сильно тягнеться - перший ознака перепаленої карамелі.
Готову карамель вмішуємо в загустілий крем інтенсивно збиваємо масу міксером до тих пір, поки вона не стане нагадувати збиті вершки.
Такий карамельний крем готуватися без карамелі як такою, а з домішкою згущеного молока.
Інгредієнти:
молоко - 1 стакан;
борошно - 2 ст. ложки;
згущене молоко - 150 г;
вершки - 200 мл;
цукор - за смаком.
Приготування
Перед тим як приготувати заварний крем, змішуємо в мисці борошно і молоко, гарненько вимішуємо. Робимо подобу клейстеру для крему, як у попередньому рецепті: нагріваємо, чекаємо поки загусне, але не даємо охолонути, а відразу вмішуємо згущене молоко і вершки. Пробуємо наш крем і якщо не вистачає цукру - додаємо цукрову пудру.
Звичайно, заварний крем можна приготувати і з додаванням звичайного цукру. В такому випадку просто заваріть карамель за попереднім рецептом, потім додайте вершки, зніміть каструлю з вогню і вмішайте молоко і яйце, попередньо розтерте з борошном. Знову поставте каструлю на плиту і варіть, помішуючи, до загустіння. Наш заварний карамельний крем для торта готовий! Він послужить смачним і ситним доповненням до будь-якого десерту.
Вершково-карамельний крем
Вершково-карамельний крем не тільки дуже смачний, але і досить жирний, тому годиться не тільки для прикраси, але і для просочення ваших улюблених десертів.
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом збиваємо молоко і борошно, суміш нагріваємо, а потім остуджуємо - це наш зв'язуючий компонент для всього крему. Міксером в окремому посуді дочиста збиваємо масло і 30 г цукру, додаємо ваніль і молочну суміш і продовжуємо збивання до тих пір, поки наш крем не почне густіти.
Тепер готуємо карамель: у миску з товстими стінками засипаємо 70 г цукру, заливаємо 50 мл води і ставимо на повільний вогонь. Чекаємо, поки кристали цукру повністю розчинятися і маса почне ставати тягучою і золотистою. Не передержите! Коричнева маса, яка товстим шаром покриває посуд і сильно тягнеться - перший ознака перепаленої карамелі.
Готову карамель вмішуємо в загустілий крем інтенсивно збиваємо масу міксером до тих пір, поки вона не стане нагадувати збиті вершки.
Карамельний заварний крем - рецепт
Такий карамельний крем готуватися без карамелі як такою, а з домішкою згущеного молока.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як приготувати заварний крем, змішуємо в мисці борошно і молоко, гарненько вимішуємо. Робимо подобу клейстеру для крему, як у попередньому рецепті: нагріваємо, чекаємо поки загусне, але не даємо охолонути, а відразу вмішуємо згущене молоко і вершки. Пробуємо наш крем і якщо не вистачає цукру - додаємо цукрову пудру.
Звичайно, заварний крем можна приготувати і з додаванням звичайного цукру. В такому випадку просто заваріть карамель за попереднім рецептом, потім додайте вершки, зніміть каструлю з вогню і вмішайте молоко і яйце, попередньо розтерте з борошном. Знову поставте каструлю на плиту і варіть, помішуючи, до загустіння. Наш заварний карамельний крем для торта готовий! Він послужить смачним і ситним доповненням до будь-якого десерту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крем для вафельних коржів
Швидкі десерти з вафельних коржів блискавично здобули популярність зразу ж, при попаданні останніх на полиці супермаркетів. Кремом для вафельного
Крем зі згущеного молока
У кулінарії існує величезна кількість різних рецептів створення крему для тортів, тістечок, печива і т. д. І сьогодні ми поговоримо про те, як
Класичний заварний крем - рецепт
Класичний заварний крем - це чудова начинка для тістечок, еклерів, трубочок, прошарку тортів. Способів його приготування досить багато. У нашій
Фруктовий крем
Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми
Білковий заварний крем
Заварний крем використовують в якості начинки для тортів, пирогів, тістечок, еклерів. І сьогодні ми детально розберемося, як приготувати білковий
Карамельний торт
Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з