Карамельний торт, приготований з приголомшливо смачного, тане в роті бісквіта, просоченого вершково-карамельним кремом, безсумнівно, порадує і дорослих, і дітей. Цей десерт стане відмінною прикрасою будь-якого святкового столу і логічним завершенням свята. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування карамельного торта, а ви самі виберіть те, що вам більше сподобається.
Торт «Карамельна дівчинка»
Інгредієнти: Для крему:
згущене молоко - 200 г; цукор коричневий - 2 ст. ложки; волоські горіхи - 05 склянки; масло вершкове - 50 г. Для бісквіта:
борошно - 1 ст.; какао - 05 ст.; рослинне масло - 3 ст. ложки; цукор - 05 склянки; сода - 05 ч. ложки; розпушувач - 05 ч. ложки; оцет - 0 5 ч. ложки; сметана - 100 мл; яйце - 1 шт.; вода - 05 склянки; сіль, ванільний цукор - за смаком. Для глазурі:
вершки - 100 мл; коричневий цукор - 2 ст. ложки; вершкове масло - 30 г; гіркий шоколад - 130 р. Приготування Для приготування шоколадно-карамельного торта, нам треба для початку взяти 2 однакові за розміром форми і застелити їх пергаментом. Потім змащуємо їх вершковим маслом і відставляємо в сторону. Тепер давайте приготуємо з вами карамельний крем. Для цього беремо каструльку і змішуємо в ній згущене молоко, вершкове масло і цукор. Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо до тих пір, поки масло і цукор повністю не розчинятися. Акуратно розливаємо карамель з приготованим формами, зверху посипаємо дрібно рубаними волоськими горіхами і даємо охолонути.
Цим часом у мисці змішуємо борошно, заздалегідь просіяне через сито, какао-порошок і розпушувач. Все ретельно перемішуємо, додаємо соду, гашену оцтом, сіль, цукор і рослинне масло. Потім розбиваємо яйце, кладемо сметану і акуратно вливаємо гарячу воду. Ретельно перемішуємо тісто до отримання однорідної рідкуватий маси.

Потім розливаємо тісто по формах з карамеллю і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180° духовку.Випікаємо приблизно 20 хвилин до повної готовності. Спечені коржі охолодити і швидким рухом перевертаємо на стіл, обережно знімаючи пергамент. Тепер займемося приготуванням шоколадного крему. Вершки виливаємо в каструлю і трохи підігріваємо на слабкому вогні. Додаємо цукор, поламаний шоколад і, заважаючи, чекаємо, поки маса не стане однорідною. Знімаємо з вогню і акуратно наносимо крем на один з коржів поверх карамелі. Потім накриваємо другим так, щоб карамельний шар опинився зверху, і змащуємо залишилися кремом. Верх і боки посипаємо горіхами і прибираємо в холодильник. Дивовижно смачний горіхово-карамельний торт готовий!