Вернуться назад Распечатать

Карамельний торт

Карамельний торт
Карамельний торт, приготований з приголомшливо смачного, тане в роті бісквіта, просоченого вершково-карамельним кремом, безсумнівно, порадує і дорослих, і дітей. Цей десерт стане відмінною прикрасою будь-якого святкового столу і логічним завершенням свята. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування карамельного торта, а ви самі виберіть те, що вам більше сподобається.

Торт «Карамельна дівчинка»


Інгредієнти:
Для крему:

  • згущене молоко - 200 г;

  • цукор коричневий - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Для бісквіта:

  • борошно - 1 ст.;

  • какао - 05 ст.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • цукор - 05 склянки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • розпушувач - 05 ч. ложки;

  • оцет - 0 5 ч. ложки;

  • сметана - 100 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 05 склянки;

  • сіль, ванільний цукор - за смаком.


  • Для глазурі:

  • вершки - 100 мл;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 30 г;

  • гіркий шоколад - 130 р.


  • Приготування
    Для приготування шоколадно-карамельного торта, нам треба для початку взяти 2 однакові за розміром форми і застелити їх пергаментом. Потім змащуємо їх вершковим маслом і відставляємо в сторону. Тепер давайте приготуємо з вами карамельний крем. Для цього беремо каструльку і змішуємо в ній згущене молоко, вершкове масло і цукор. Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо до тих пір, поки масло і цукор повністю не розчинятися. Акуратно розливаємо карамель з приготованим формами, зверху посипаємо дрібно рубаними волоськими горіхами і даємо охолонути.
    Цим часом у мисці змішуємо борошно, заздалегідь просіяне через сито, какао-порошок і розпушувач. Все ретельно перемішуємо, додаємо соду, гашену оцтом, сіль, цукор і рослинне масло. Потім розбиваємо яйце, кладемо сметану і акуратно вливаємо гарячу воду. Ретельно перемішуємо тісто до отримання однорідної рідкуватий маси.
    Карамельний торт
    Потім розливаємо тісто по формах з карамеллю і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180° духовку.Випікаємо приблизно 20 хвилин до повної готовності. Спечені коржі охолодити і швидким рухом перевертаємо на стіл, обережно знімаючи пергамент. Тепер займемося приготуванням шоколадного крему. Вершки виливаємо в каструлю і трохи підігріваємо на слабкому вогні. Додаємо цукор, поламаний шоколад і, заважаючи, чекаємо, поки маса не стане однорідною. Знімаємо з вогню і акуратно наносимо крем на один з коржів поверх карамелі. Потім накриваємо другим так, щоб карамельний шар опинився зверху, і змащуємо залишилися кремом. Верх і боки посипаємо горіхами і прибираємо в холодильник. Дивовижно смачний горіхово-карамельний торт готовий!