Морквяний кекс
Морквяний кекс - це блюдо, яке змусить полюбити морква будь-якого. Звичайно, через проведене в духовці час морква навряд чи донесе свою користь до столу, але такий кекс згодиться для того, щоб показати всім любителям цього овоча, яким смачним він може бути. Само собою ми не виключаємо і любителів моркви, для них ця стаття створена в першу чергу.
Інгредієнти:
борошно - 1 1/2 ст.;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
порошок для випічки - 1 ч. ложка;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1/8 ч. ложки;
рослинна олія - 1/3 ст.;
молоко - 1/3 ст.;
яйця - 2 шт.;
цукор - 3/4 ст.;
терта морква - 2 ст.
Приготування
У глибоку миску гіркою просіваємо борошно з порошком для випічки і содою. Додаємо в суху суміш корицю і сіль. Ретельно перемішуємо. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром дочиста, додаємо молоко і рослинне масло. В сухої суміші робимо «колодязь» і вливаємо в нього рідкі інгредієнти, замішуємо густе тісто і додаємо в нього терту моркву.
Виливаємо масу в змащену маслом форму для випічки і готуємо при 180 градусах близько 25 хвилин.
Інгредієнти:
морква - 3 шт.;
рослинне масло - 1/2 ст.;
горіхи - 1 велика жменя;
вода - 1 ст.;
цукор - 1/2 ст.;
сода - 1/2 ч. ложки;
борошно - 1 1/2 ст.
сіль - щіпка.
Приготування
Горіхи, або їх суміш обсмажуємо і трохи товчемо так, щоб вийшла велика крихта. Моркву тремо на дрібній тертці. Змішуємо обидва підготовлених інгредієнта, заливаємо рослинним маслом, додаємо цукор і гашену оцтом соду.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. Помішуючи, засипаємо борошно в морквяно-горіхову суміш. Розподіляємо готове тісто по формі для випічки, покритий пергаментним папером. Випікаємо кекс 35 хвилин при 200 градусах. Крім горіхів в кекс можна додати цукати, мармелад і сухофрукти за вашим смаком.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
сир - 200 г;
терта морква - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
вершкове масло - 120 г;
розпушувач для тіста - 10 г;
яйця - 2 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
Почнемо приготування морквяного кексу з розтоплення масла в мультиварці: 2 хвилини в режимі «Випічка» і готово. Сир, при необхідності, перетираємо через сито. Тепер на дрібній тертці натираємо моркву. В окремій ємності яйця збиваємо з цукром, додаємо до них морква, просіяне з розпушувачем борошно, топлене масло і сир. Завершуємо приготування тіста дрібкою солі.
Чашу мультиварки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Готуємо в режимі «Випічка» 65 хвилин.
Інгредієнти:
терта морква - 175 г;
цедра і сік 1 апельсина;
волоський горіх - 100 г;
оливкова олія - 225 мл;
яйця - 4 шт.;
самоподнимающаяся борошно - 350 г;
цукор - 175 г;
мускатний горіх - 1 ч. ложка;
кориця - 1 ч. ложка.
Для крему:
крем-сир - 300 г;
цукрова пудра - 100 г;
цедра 1 апельсина.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо терту моркву, олію, цедру і сік апельсина . Туди ж відправляємо подрібнений волоський горіх, або будь-який інший горіх по вашому смаку. В іншу миску просіваємо борошно з мускатним горіхом і корицею. З'єднуємо вміст обох мисок і ретельно перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо маслом, або покриваємо пергаментом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо кекс у духовці при 150 градусах 1 годину і 10 хвилин.
Поки кекс випікається, в мисці збиваємо крем-сир з цукровою пудрою і апельсиновою цедрою. Готова маса повинна бути гладкою, блискучою і однорідною. Прикрашаємо остиглий пиріг кремом і посипаємо залишками апельсинової цедри. Ну, ось і готовий наш морквяно - апельсиновий кекс .
Рецепт морквяного кексу з корицею
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку миску гіркою просіваємо борошно з порошком для випічки і содою. Додаємо в суху суміш корицю і сіль. Ретельно перемішуємо. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром дочиста, додаємо молоко і рослинне масло. В сухої суміші робимо «колодязь» і вливаємо в нього рідкі інгредієнти, замішуємо густе тісто і додаємо в нього терту моркву.
Виливаємо масу в змащену маслом форму для випічки і готуємо при 180 градусах близько 25 хвилин.
Пісний морквяний кекс з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Горіхи, або їх суміш обсмажуємо і трохи товчемо так, щоб вийшла велика крихта. Моркву тремо на дрібній тертці. Змішуємо обидва підготовлених інгредієнта, заливаємо рослинним маслом, додаємо цукор і гашену оцтом соду.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. Помішуючи, засипаємо борошно в морквяно-горіхову суміш. Розподіляємо готове тісто по формі для випічки, покритий пергаментним папером. Випікаємо кекс 35 хвилин при 200 градусах. Крім горіхів в кекс можна додати цукати, мармелад і сухофрукти за вашим смаком.
Рецепт морквяного кексу з сиром в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо приготування морквяного кексу з розтоплення масла в мультиварці: 2 хвилини в режимі «Випічка» і готово. Сир, при необхідності, перетираємо через сито. Тепер на дрібній тертці натираємо моркву. В окремій ємності яйця збиваємо з цукром, додаємо до них морква, просіяне з розпушувачем борошно, топлене масло і сир. Завершуємо приготування тіста дрібкою солі.
Чашу мультиварки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Готуємо в режимі «Випічка» 65 хвилин.
Морквяно-апельсиновий кекс
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо терту моркву, олію, цедру і сік апельсина . Туди ж відправляємо подрібнений волоський горіх, або будь-який інший горіх по вашому смаку. В іншу миску просіваємо борошно з мускатним горіхом і корицею. З'єднуємо вміст обох мисок і ретельно перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо маслом, або покриваємо пергаментом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо кекс у духовці при 150 градусах 1 годину і 10 хвилин.
Поки кекс випікається, в мисці збиваємо крем-сир з цукровою пудрою і апельсиновою цедрою. Готова маса повинна бути гладкою, блискучою і однорідною. Прикрашаємо остиглий пиріг кремом і посипаємо залишками апельсинової цедри. Ну, ось і готовий наш морквяно - апельсиновий кекс .
Рекомендуємо добрі рецепти
Кекс в мультиварці - рецепти
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. А ви знаєте, що її можна приготувати в мультиварці, вийде також смачно і просто, як якщо б ви пекли
Кекс з цукатами
Коли хочеться випити чашечку смачної кави та поласувати ніжним солодким ласощами, то варто згадати про простих рецепти кексів з цукатами. Про них ми
Апельсиновий кекс
Кекси - дуже смачна випічка, улюблена багатьма. Готують його з різними начинками: яблуками, шоколадом, сиром, родзинками і т. д. І сьогодні ми
Кекс з варенням
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -
Кекс з какао
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми
Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить