Апельсиновий кекс
Смак цитрусових відмінно відтіняє важкі десерти і випічку, тому цю статтю ми вирішили присвятити ароматним апельсиновим кекси. Такі кекси прекрасні як у самостійному виді, так і у складі тортів.
Схід завжди відрізняється яскравими і смачними рецептами і цей кекс з апельсиновим соком і цедрою не стане винятком.
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.;
цукор - 1 ст.;
рослинне масло - 1/2 ст.;
борошно - 2 ст.;
пекарський порошок - 4 ч. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
апельсиновий сік - 1/2 ст.;
цедра 2-х апельсинів;
ваніль - 1 ч. ложка.
Приготування
Яйця і цукор збиваємо з допомогою міксера до загустіння. Не перестаючи збивати масу, невеликими порціями додаємо до неї рослинне масло. Борошно з пекарським порошком ретельно просіваємо і навіть перемішуємо вінчиком 15-20 секунд, щоб в процесі приготування кекс піднімався рівномірно. Порційно підсипаємо суміш сухих інгредієнтів до вологим, потім додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік, цедру і ваніль або ванільний екстракт.
Форму для випічки змащуємо маслом і заливаємо в неї кексову суміш, Випікаємо страву в духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 2 1/2 ст.;
сода - 2 ч. ложки;
мускатний горіх - 2 ч. ложки;
кориця - 2 ч. ложки;
вершкове масло - 1 1/2 ст.;
сир - 150 г;
цукор - 2 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
молоко - 1/4 ст.;
цедра 2 апельсинів;
терта морква - 2 ст.;
ванільний екстракт - за смаком.
Приготування
Борошно просіваємо 2-3 рази разом з содою, корицею і мускатним горіхом. М'яке масло збиваємо з цукром до утворення пухкої і ніжною суміші. Додаємо до яєчно-цукрової суміші яйця, по одному за раз до повного вимішування. Як тільки яєчно-масляна емульсія сформується, додаємо в неї молоко і половину борошняної суміші, гарненько вимішуємо. Додаємо в тісто цедру, терту моркву, нежирний сир , ванільний екстракт і борошно. Вимішуємо все до однорідності. Ділимо масу на 2 частини і випікаємо у формі 40 хвилин при 180 градусах.
Обидва кексу можна поєднати в торт, промазавши кексовие коржі улюбленим кремом.
Якщо ви бажаєте приготувати морквяно-апельсиновий кекс в хлібопічці, то закладіть всі інгредієнти в зазначеному в інструкції порядок і поставте режим «Випічка» на 60 секунд.
Інгредієнти:
вода - 1/2 ст.;
вершкове масло - 115 г;
рослинне масло - 1/2 ст.;
какао - 5 ст. ложок;
апельсиновий сік - 1/2 ст.;
борошно - 2 ст.;
цукор - 1 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
молоко - 1/2 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
яйця - 2 шт.;
апельсинова цедра - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
Воду, рослинне та вершкове масло і какао змішуємо в сотейнику і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо суміш до кипіння, потім знімаємо з вогню і додаємо апельсиновий сік.
Далі засипаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Борошно просіваємо, солимо і додаємо в шоколадно-цукрову суміш, знову акуратно все перемішуємо. Далі в тісто відправляється сода і тепле молоко, і нарешті, яйця з апельсиновою цедрою.
Виливаємо суміш для кексу у форму для випічки, змащену маслом і ставимо випікатися при 190 градусах на 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність шоколадного кексу сірником або зубочисткою.
Апельсиновий кекс за цим рецептом можна запросто приготувати і в мультиварці, для цього акуратно заливаємо тісто в попередньо змащену маслом чашу пристрою і випікаємо 60 хвилин в режимі «Випічка».
Поки апельсиновий кекс ще гарячий, його можна просочити цукровим сиропом на основі апельсинового соку, цедри і цукрової пудри. Перед подачею ласощі має пройнятися сиропом і повністю охолонути.
Рецепт марокканського апельсинового кексу
Схід завжди відрізняється яскравими і смачними рецептами і цей кекс з апельсиновим соком і цедрою не стане винятком.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця і цукор збиваємо з допомогою міксера до загустіння. Не перестаючи збивати масу, невеликими порціями додаємо до неї рослинне масло. Борошно з пекарським порошком ретельно просіваємо і навіть перемішуємо вінчиком 15-20 секунд, щоб в процесі приготування кекс піднімався рівномірно. Порційно підсипаємо суміш сухих інгредієнтів до вологим, потім додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік, цедру і ваніль або ванільний екстракт.
Форму для випічки змащуємо маслом і заливаємо в неї кексову суміш, Випікаємо страву в духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.
Сирно-апельсиновий кекс з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо 2-3 рази разом з содою, корицею і мускатним горіхом. М'яке масло збиваємо з цукром до утворення пухкої і ніжною суміші. Додаємо до яєчно-цукрової суміші яйця, по одному за раз до повного вимішування. Як тільки яєчно-масляна емульсія сформується, додаємо в неї молоко і половину борошняної суміші, гарненько вимішуємо. Додаємо в тісто цедру, терту моркву, нежирний сир , ванільний екстракт і борошно. Вимішуємо все до однорідності. Ділимо масу на 2 частини і випікаємо у формі 40 хвилин при 180 градусах.
Обидва кексу можна поєднати в торт, промазавши кексовие коржі улюбленим кремом.
Якщо ви бажаєте приготувати морквяно-апельсиновий кекс в хлібопічці, то закладіть всі інгредієнти в зазначеному в інструкції порядок і поставте режим «Випічка» на 60 секунд.
Шоколадно-апельсиновий кекс
Інгредієнти:
Приготування
Воду, рослинне та вершкове масло і какао змішуємо в сотейнику і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо суміш до кипіння, потім знімаємо з вогню і додаємо апельсиновий сік.
Далі засипаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Борошно просіваємо, солимо і додаємо в шоколадно-цукрову суміш, знову акуратно все перемішуємо. Далі в тісто відправляється сода і тепле молоко, і нарешті, яйця з апельсиновою цедрою.
Виливаємо суміш для кексу у форму для випічки, змащену маслом і ставимо випікатися при 190 градусах на 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність шоколадного кексу сірником або зубочисткою.
Апельсиновий кекс за цим рецептом можна запросто приготувати і в мультиварці, для цього акуратно заливаємо тісто в попередньо змащену маслом чашу пристрою і випікаємо 60 хвилин в режимі «Випічка».
Поки апельсиновий кекс ще гарячий, його можна просочити цукровим сиропом на основі апельсинового соку, цедри і цукрової пудри. Перед подачею ласощі має пройнятися сиропом і повністю охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Апельсиновий пиріг в мультиварці
Звичайно, апельсини і так смачні, проте якщо з них приготувати пиріг, та ще використовувати рецепт, який представлений в даному матеріалі, то ви не
Кекс з цукатами
Коли хочеться випити чашечку смачної кави та поласувати ніжним солодким ласощами, то варто згадати про простих рецепти кексів з цукатами. Про них ми
Кекс з варенням
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -
Кекс з какао
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми
Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить
Морквяний кекс
Кекс - це дивовижно смачна випічка. А чи знаєте ви, що його можна приготувати з морквою? Вийде смачно і корисно. Пропонуємо вашій увазі кілька