Приготування морквяного торта - справа не таке складне, як здається на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, плюс терта морква і крем, і кулінарний шедевр красується на вашому столі буквально через годину. Як приготувати морквяний торт читайте в нашій статті.
Англійська морквяний торт з сиром «Філадельфія»
Не можна назвати цей рецепт класично англійською, проте, крем для торта з сиру «Філадельфія» - це прекрасний варіант, що допомагає заощадити багато сил і часу.
Інгредієнти: Для коржів:
самоподнимающаяся борошно - 250 г; мелена кориця - 2 ч. ложки; цукор - 400 г; рослинна олія - 350 мл; яйця - 4 шт.; морква - 350 г; горіхи - 120 р. Для крему:
сир «Філадельфія» - 225 г; маргарин - 110 г; цукрова пудра - 450 г; горіхи - 120 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування У мисці змішуємо попередньо просіяне борошно, корицю і цукор. Додаємо до сухих інгредієнтів рослинне масло і яйця, а після все ретельно збиваємо за допомогою блендера. Тепер додаємо подрібнені горіхи і терту моркву. Отримане тісто ділимо між двома 23 см формами для випікання і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.
Для крему збиваємо крем-сир, маргарин (або масло) і цукор. Збиваємо все за допомогою міксера. Додаємо ванільний екстракт і горіхи.
Змащуємо торт кремом між коржами і обмазуємо поверх. Прикрашаємо торт шматочками горіхів.
Якщо під рукою не знайшлося сиру «Філадельфія», то приготувати морквяний торт можна з сирним кремом . Для цього сир слід перетерти і змішати з іншими інгредієнтами з рецепту, після чого збити міксером.
Рецепт американського морквяно-імбирного торта
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; сіль - 1 ч. ложка; порошок для випічки - 2 ч. ложки; сода - 1 ч. ложка; кориця - 2 ч. ложки; мелений імбир - 1 /2 ч. ложки; рослинне масло - 1 1/4 ст.; яйця - 4 шт.; вершкове масло (розтоплене) - 1/4 ст.; терта морква - 2 ст.; ананас - 1 банка; горіхи пекан - 1 /2 ст.; волоські горіхи - 1/2 ст. Для крему:
вершкове масло - 1/2 ст.; сир «Маскарпоне» - 225 г; молоко - 1 ст. ложка; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; цукрова пудра - 250 р. Приготування Борошно просіваємо і змішуємо з корицею, содою, порошком для випічки і меленим імбиром за допомогою віночка.
В окремій мисці змішуємо цукор, рослинне масло і яйця. Збиваємо до однорідності, після чого вливаємо розтоплене вершкове масло. Ананаси нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в масляно-яєчну суміш разом з морквою, ананасом і горіхами. З'єднуємо вміст двох мисок і збиваємо до однорідності за допомогою міксера.
Виливаємо тісто в змащену маслом форму для випічки і відправляємо корж випікатися 40 хвилин при 180 градусах. Перед нанесенням крему даємо коржу охолонути.
Для крему з допомогою міксера збиваємо масло, сир «Маскарпоне», трохи молока, цукру і ванілі. Змащуємо кремом остиглий корж і прикрашаємо його залишками горіхів. Перед подачею морквяний торт з «Маскарпоне» повинен постояти в холодильнику як мінімум 1 годину.
Пісний морквяний торт без випічки
В даному випадку для крему ми використовуємо основу з кокосового масла і горіхів, однак якщо ви хочете повторити рецепт не пісному варіанті, то приготуйте морквяний торт з сметанним кремом , збивши жирну сметану з цукровою пудрою.
Інгредієнти: Для коржа:
вівсяна мука - 2 ст.; терта морква - 2 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; фініки нарізані - 2 ст.; подрібнені горіхи - 1 ст.; ваніль - 1 ч. ложка; мед - 3 ст. ложки. Для крему: горіхи кешью - 2 ст.; лимонний сік - 2 ст. ложки; фініки - 2 ст. ложки; кокосове масло - 1 ст. ложка; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування Терту моркву віджимаємо від соку і змішати з іншими інгредієнтами. З отриманої маси формуємо 2 коржа. Промазуємо коржі кремом, для приготування якого всі представлені інгредієнти необхідно подрібнити до однорідності за допомогою блендера.