Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морквяний торт

Морквяний торт

4-12-2014, 18:16
1 237
Морквяний торт

Цим тортиком яскраво-помаранчевого кольору я вирішила порадувати свого синулю-іменинника. Так як його день народження в цьому році випав на робочий день, то велике святкування з участю всіх родичів було вирішено перенести на вихідні.

Але я ж не могла залишити його, та їх наш вузьке сімейне коло, без урочистого чаювання в цей вечір. Тому вирішено було приготувати до чаю щось просте і швидке, але в той же час смачне і незвичайне. Чого я ще ніколи раніше не готувала:)

Рецепт морквяного тесту для торта я почерпнула в інтернеті, як завжди злегка змінивши його на свій смак. А от білу шоколадну глазур я використовую вже не вперше, і вирішила і цього разу прикрасити нею тортик.

Для приготування морквяного торта знадобляться наступні інгредієнти :
борошно - 125 г
цукор - 100 г
дрібно натерта морква - 200-250 м (або близько 2 склянок)
масло рослинне - 60 мл
масло вершкове - 60 г
яйця - 2 шт.
молоко - 50 мл
кориця - 1/2 ч. л.
сіль - 1/4 ч. л.
розпушувач - 1 1/2 ч. л.
білий шоколад - 100 г
вершки 20% жирності - 100 г
кондитерська посипання для прикраси

Складність: середня

Час приготування: 15 години.

Рослинна олія наливаємо в сковороду і ставимо на невеликий вогонь. Викладаємо в розігріте масло дрібно натерту моркву, також додаємо 4-5 столових ложок води і тушкуємо під кришкою хвилин 10.
Морквяний торт

Додаємо до моркви половину цукру, вершкове масло, перемішуємо, і знову відправляємо гаситися ще хвилин на 10.
Морквяний торт

Моркву необхідно постійно помішувати! В результаті морква повинна зовсім обмякнуть і стати яскравого, карамельного відтінку. Морквяну суміш охолодити до кімнатної температури.
Морквяний торт

Другу половину цукру і яйця збиваємо за допомогою блендера.
Морквяний торт

Додаємо туди ж молоко.
Морквяний торт

Додаємо остигнула морквяну суміш і знову добре збиваємо блендером.
Морквяний торт

Борошно з'єднуємо з сіллю, корицею, розпушувачем і перемішуємо.
Морквяний торт

Збиту в блендері морквяну суміш викладаємо в миску (блендер на цьому етапі вже не знадобиться), і поступово додаємо до неї борошняну суміш.
Морквяний торт

Повинно вийти ось така досить густе тісто.
Морквяний торт

Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Відправляємо запікатися в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
Морквяний торт

Поки корж випікається, займемося білою шоколадною глазур'ю.
Морквяний торт


Морквяний торт

Готової глазурі і випеченого коржу даємо охолонути до кімнатної температури.
Морквяний торт

Тепер покриваємо тортик глазур'ю.
Морквяний торт

Морквяний торт

Ця кругла різнокольорова посипка нагадала мені конфетті, тому для прикраси я обрала саме її.

Морквяний торт

Вийшло дуже святково!
Морквяний торт

Готовий торт дуже ніжний на смак, корж за текстурою нагадує м'які, повітряні мафіни. І їсти можна практично відразу ж: крему немає, тобто і на просочення час не потрібно. Дуже рекомендую спробувати!
Морквяний торт

Приємного апетиту!
Морквяний торт
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
Торт «Диво»
Торт «Диво»
Якщо ви хочете приготувати своєї сім'ї солодкий сюрприз, то кращого торта ніж «Диво» вам не знайти. Ласощі, що носять цю назву мають приголомшливий
Торт «Шоколад на окропі
Торт «Шоколад на окропі
Коли потрібно приготувати незвичайний, смачний і швидкий десерт, зверніть увагу на торт «Шоколад на окропі. Спекти його досить просто, оскільки торти
Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
Кокосовий торт
Кокосовий торт
Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.