Морквяний торт
Цим тортиком яскраво-помаранчевого кольору я вирішила порадувати свого синулю-іменинника. Так як його день народження в цьому році випав на робочий день, то велике святкування з участю всіх родичів було вирішено перенести на вихідні.
Але я ж не могла залишити його, та їх наш вузьке сімейне коло, без урочистого чаювання в цей вечір. Тому вирішено було приготувати до чаю щось просте і швидке, але в той же час смачне і незвичайне. Чого я ще ніколи раніше не готувала:)
Рецепт морквяного тесту для торта я почерпнула в інтернеті, як завжди злегка змінивши його на свій смак. А от білу шоколадну глазур я використовую вже не вперше, і вирішила і цього разу прикрасити нею тортик.
Для приготування морквяного торта знадобляться наступні інгредієнти :
борошно - 125 г
цукор - 100 г
дрібно натерта морква - 200-250 м (або близько 2 склянок)
масло рослинне - 60 мл
масло вершкове - 60 г
яйця - 2 шт.
молоко - 50 мл
кориця - 1/2 ч. л.
сіль - 1/4 ч. л.
розпушувач - 1 1/2 ч. л.
білий шоколад - 100 г
вершки 20% жирності - 100 г
кондитерська посипання для прикраси
Складність: середня
Час приготування: 15 години.
Рослинна олія наливаємо в сковороду і ставимо на невеликий вогонь. Викладаємо в розігріте масло дрібно натерту моркву, також додаємо 4-5 столових ложок води і тушкуємо під кришкою хвилин 10.
Додаємо до моркви половину цукру, вершкове масло, перемішуємо, і знову відправляємо гаситися ще хвилин на 10.
Моркву необхідно постійно помішувати! В результаті морква повинна зовсім обмякнуть і стати яскравого, карамельного відтінку. Морквяну суміш охолодити до кімнатної температури.
Другу половину цукру і яйця збиваємо за допомогою блендера.
Додаємо туди ж молоко.
Додаємо остигнула морквяну суміш і знову добре збиваємо блендером.
Борошно з'єднуємо з сіллю, корицею, розпушувачем і перемішуємо.
Збиту в блендері морквяну суміш викладаємо в миску (блендер на цьому етапі вже не знадобиться), і поступово додаємо до неї борошняну суміш.
Повинно вийти ось така досить густе тісто.
Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Відправляємо запікатися в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
Поки корж випікається, займемося білою шоколадною глазур'ю.
Готової глазурі і випеченого коржу даємо охолонути до кімнатної температури.
Тепер покриваємо тортик глазур'ю.
Ця кругла різнокольорова посипка нагадала мені конфетті, тому для прикраси я обрала саме її.
Вийшло дуже святково!
Готовий торт дуже ніжний на смак, корж за текстурою нагадує м'які, повітряні мафіни. І їсти можна практично відразу ж: крему немає, тобто і на просочення час не потрібно. Дуже рекомендую спробувати!
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
Торт «Диво»
Якщо ви хочете приготувати своєї сім'ї солодкий сюрприз, то кращого торта ніж «Диво» вам не знайти. Ласощі, що носять цю назву мають приголомшливий
Торт «Шоколад на окропі
Коли потрібно приготувати незвичайний, смачний і швидкий десерт, зверніть увагу на торт «Шоколад на окропі. Спекти його досить просто, оскільки торти
Морквяний торт - рецепт
Морквяний торт приготувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Базовий рецепт бісквіта, трохи тертої моркви і крему, і цікавий
Кокосовий торт
Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.