Цим тортиком яскраво-помаранчевого кольору я вирішила порадувати свого синулю-іменинника. Так як його день народження в цьому році випав на робочий день, то велике святкування з участю всіх родичів було вирішено перенести на вихідні.
Але я ж не могла залишити його, та їх наш вузьке сімейне коло, без урочистого чаювання в цей вечір. Тому вирішено було приготувати до чаю щось просте і швидке, але в той же час смачне і незвичайне. Чого я ще ніколи раніше не готувала:)
Рецепт морквяного тесту для торта я почерпнула в інтернеті, як завжди злегка змінивши його на свій смак. А от білу шоколадну глазур я використовую вже не вперше, і вирішила і цього разу прикрасити нею тортик.
Для приготування морквяного торта знадобляться наступні
інгредієнти :
борошно - 125 г
цукор - 100 г
дрібно натерта морква - 200-250 м (або близько 2 склянок)
масло рослинне - 60 мл
масло вершкове - 60 г
яйця - 2 шт.
молоко - 50 мл
кориця - 1/2 ч. л.
сіль - 1/4 ч. л.
розпушувач - 1 1/2 ч. л.
білий шоколад - 100 г
вершки 20% жирності - 100 г
кондитерська посипання для прикраси
Складність: середня
Час приготування: 15 години.
Рослинна олія наливаємо в сковороду і ставимо на невеликий вогонь. Викладаємо в розігріте масло дрібно натерту моркву, також додаємо 4-5 столових ложок води і тушкуємо під кришкою хвилин 10.
Додаємо до моркви половину цукру, вершкове масло, перемішуємо, і знову відправляємо гаситися ще хвилин на 10.
Моркву необхідно постійно помішувати! В результаті морква повинна зовсім обмякнуть і стати яскравого, карамельного відтінку. Морквяну суміш охолодити до кімнатної температури.
Другу половину цукру і яйця збиваємо за допомогою блендера.
Додаємо туди ж молоко.
Додаємо остигнула морквяну суміш і знову добре збиваємо блендером.
Борошно з'єднуємо з сіллю, корицею, розпушувачем і перемішуємо.
Збиту в блендері морквяну суміш викладаємо в миску (блендер на цьому етапі вже не знадобиться), і поступово додаємо до неї борошняну суміш.
Повинно вийти ось така досить густе тісто.
Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Відправляємо запікатися в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
Поки корж випікається, займемося білою шоколадною глазур'ю.
Готової глазурі і випеченого коржу даємо охолонути до кімнатної температури.
Тепер покриваємо тортик глазур'ю.
Ця кругла різнокольорова посипка нагадала мені конфетті, тому для прикраси я обрала саме її. Вийшло дуже святково!
Готовий торт дуже ніжний на смак, корж за текстурою нагадує м'які, повітряні мафіни. І їсти можна практично відразу ж: крему немає, тобто і на просочення час не потрібно. Дуже рекомендую спробувати!
Приємного апетиту!