Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Диво»

Торт «Диво»

18-01-2015, 11:35
1 021
Торт «Диво»
Море шоколаду, гори полуниці і хмари збитих вершків - все це знадобитися, щоб створити на кухні маленьке диво. Сьогодні ми підібрали для вас три рецепти домашнього кондитерського чаклунства.

Торт-суфле «Шоколадне диво»


Шоколадно-сирний торт без випічки виходить дуже ніжним і легким. А забере у вас всього півгодини - ну хіба не диво!
Інгредієнти:

  • печиво пісочне - 200 г;

  • молоко - 4 ст. ложки;

  • какао - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Для суфле:

  • сир - 350 г;

  • шоколад - 100 г;

  • желатин - 1 ст. ложка;

  • пудра цукрова - 5 ст. ложок;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 1 ст.;

  • ванілін - 1 щіпка.


  • Приготування
    На дно рознімної форми вирізаємо і кладемо коло з пергаменту, боки змащуємо маслом. Печиво подрібнюємо у блендері, додаємо розм'якшене масло, какао і вливаємо молоко. Перемішуємо тісто, викладаємо у форму, гарненько утрамбовуємо і відправляємо в холодильник.
    Розтоплений на водяній бані шоколад вводимо в сир, додаємо ванілін і пудру. Збиваємо кілька хвилин, маса повинна стати гладкою і однорідною.
    Порада: дуже важливо, щоб сир для диво-торта був дуже м'яким і ніжним. Краще зробити його самостійно, це зовсім не складно. Знадобитися 2 літри молока і 1 літр кефіру. Виливаємо їх в підходящу каструлю і ставимо на маленький вогонь. Коли суміш нагріється і сир відокремиться, викладаємо його на марлю і даємо стекти.
    Розчиняємо желатин в парі столових ложок гарячої води і поступово втручається його в сирну масу. Перемішуємо міксером і додаємо збиті до міцних піків вершки. Гарненько змішуємо, викладаємо у форму поверх печива. Відправляємо на ніч у холодильник, після виймаємо торт з форми і посипаємо тертим шоколадом. Ідеальний десерт в літню спеку!

    Торт «Полуничне диво»


    Інгредієнти:
    Для коржа:

  • яйця - 4 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • сметана - 100 г;

  • ванілін - 1 упаковка.

  • сода - 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • полуниця - 1 кг;

  • цукор - 200 р.


  • Для крему:

  • вершки (жирність не менше 30%) - 3 ст.;

  • цукор - 100 р.


  • Для глазурі:

  • шоколад чорний - 100 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • мед - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Збиваємо окремо білки і жовтки, після обережно їх змішуємо, додаємо просіяний крохмаль і борошно, сметану, соду і ванілін. Акуратно перемешиваеми виливаємо в змащену і присипану борошном роз'ємну форму.
    Відправляємо на годину в духовку, розігріту до 180 градусів. Даємо коржу охолонути і розрізаємо вздовж довгим гострим ножем на три частини.
    Вибираємо десяток гарних полуничок для прикраси. Решта ягоди розминаємо з цукром в пюре. Збиваємо вершки до міцних піків. На нижній корж викладаємо полуничне пюре і третину вершків. Накриваємо коржем і повторюємо шар полуниці з вершками. Знову закриваємо коржем. Обмазуємо торт вершками, залишивши кілька ложок для прикраси, і прибираємо в морозилку на годину.
    Для глазурі розтоплюємо на водяній бані шоколад і масло. Додаємо мед і перемішуємо. Виймаємо торт з морозилки, поливаємо зверху глазур'ю, прикрашаємо вершками і розрізаними на часточки полуничками.

    Торт «Поле чудес»


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 7 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • цукор - 200 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • цукор ванільний - 1 упаковка.


  • Для крему:

  • сир (знежирений) - 200 г;

  • пудра цукрова - 100 г;

  • молоко згущене - 1 банка.


  • Для глазурі:

  • шоколад чорний - 100 г;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • кольорові драже - для прикраси.


  • Приготування
    Охолоджені білки збиваємо в круту піну. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо розпушувач, ванільний цукор, обережно вводимо збиті білки і просіяне борошно. Виливаємо тісто в змащену маслом форму і відправляємо хвилин на 40 в розігріту до 180 градусів духовку. Перевіряємо готовність, проколюючи бісквіт зубочисткою. Готовий корж охолодити і розрізаємо вздовж на 3 частини.
    Сир протираємо через сито і змішати з цукровою пудрою. Згущене молоко варимо в банку 25
    Торт «Диво»
    години на маленькому вогні (стежимо, щоб вода весь час його покривала!).
    Перший корж змащуємо половиною вареним згущеним молоком, накриваємо другим і обмазуємо сирним кремом. Третій корж подрібнюємо, змішуємо зі згущеним молоком, катаємо кульки і викладаємо гіркою на торт.
    Для глазурі в кипляче молоко ламаємо плитку шоколаду і розмішуємо до повного його розчинення. Поливаємо зверху тортик, прикрашаємо різнокольоровими кульками драже і даємо настоятися кілька годин. До речі, такий торт можна виконати і в стилі «Аліса в країні чудес», прикрасивши різними фігурками і їстівними кольоровими прикрасами. Насолоджуйтесь!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Торт «Шоколад на окропі
    Торт «Шоколад на окропі
    Коли потрібно приготувати незвичайний, смачний і швидкий десерт, зверніть увагу на торт «Шоколад на окропі. Спекти його досить просто, оскільки торти
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з готових коржів зі згущеним молоком можна приготувати досить швидко і просто, якщо раптом до вас несподівано нагрянули гості. Давайте розберемо
    Торт з малиною
    Торт з малиною
    Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті
    Торт з варенням
    Торт з варенням
    Торт з варенням - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. У нашій статті ми зібрали кілька простих, але в теж час смачних