Торт з варенням
Торти з варенням не відносяться до категорії святково-парадних. Їх готують у будні, коли хочеться побалувати себе і близьких просто так, без усякого приводу. Торт з кефіру і варення - прекрасний спосіб «утилізувати» злегка ферментовані припаси, пісочний торт з варенням - взагалі класика, смак торта варення з чорної смородини також знайомий нашим читачкам. І сьогодні ми підібрали ще кілька цікавих і солодких рецептів.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
борошно - 100 г;
яйця - 3 шт.;
цукор - 3 ст. ложки;
масло - для змазування;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для суфле:
молоко - 05 склянки;
яйця - 4 шт.;
борошно - 05 ст. ложки;
желатин - 20 г;
цукор - 4 ст. ложки;
масло вершкове - 125 г;
ванілін - 05 ч. ложки;
вода - 4 ст. ложки.
Для желе:
варення полуничне (гуща) - 6 ст. ложок;
сироп полуничний - 05 ст.;
желатин - 10 г;
вода - 05 ст.
Приготування
Для бісквіта добре збиваємо яйця з цукром. Поступово вводимо просіяне з розпушувачем борошно і перелити тісто в змащену маслом роз'ємну форму. Випікаємо близько півгодини в розігрітій до 160 градусів духовці. Корж з форми не виймаємо!
Тим часом займемося суфле. Попередньо замочуємо желатин в холодній воді. Відокремлюємо білки і ховаємо в холодильник, а дочиста жовтки збиваємо з половиною цукру. Потім тонкою цівкою вливаємо до них молоко, додаємо борошно і ставимо суміш на вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння, потім охолодити. Масло збиваємо в пишну білу масу і вводимо разом з ваніліном до жовтків. Все збиваємо блендером до однорідності.
Набряклий желатин прогріваємо на повільному вогні до повного розчинення, після охолоджуємо до кімнатної температури. Охолоджені білки збиваємо до міцних піків. Продовжуючи збивати, поступово вводимо спочатку цукор, потім желатин. Акуратно змішуємо білкову і жовткову маси і заливаємо у форму, зверху на бісквітний корж. Відправляємо на 2 години в холодильник, щоб суфле застигло.
Желатин для желе також попередньо замочуємо в холодній воді, а потім остаточно розчиняємо його в підігрітому сиропі. Ягоди з полуничного варення рівномірно розподіляємо по суфле і заливаємо сиропом з желатином. Желе буде застигати в холодильнику близько години. Потім цей дивно ніжний і повітряний торт можна буде вийняти з форми і подавати до столу.
Інгредієнти:
борошно - 2/3 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
яйце - 1 шт.;
масло вершкове - 1 ч. ложка;
цукор - 3 ст. ложки;
какао - 1 ст. ложка;
крохмаль - 1 ст. ложка;
розпушувач - 1 ч. ложка;
варення малинове - 1/2 ст.;
мигдальні пелюстки - для прикраси.
Для крему:
сметана (жирність 30%) - 1 ст.;
пудра цукрова - 4 ст. ложки;
ванілін - 1 щіпка.
Приготування
Яйце розтираємо з цукром, вливаємо молоко. Поступово вводимо просіяне борошно, какао, крохмаль і розпушувач. Збиваємо все міксером до однорідності і переливаємо в змащену маслом скляну форму. Корж випікається в мікрохвильовці всього 4 хвилини при потужності 800 Вт.
А тим часом готуємо крем. Змішуємо міксером сметану з цукровою пудрою і ваніліном. Коли торт охолоне, розрізаємо його на 2 коржа, і кожен щедро просочуємо малиновим варенням. Потім промазуємо нижній сметанним кремом, накриваємо другим коржем і зверху поливаємо кремом. Готовий торт посипаємо мигдалевими пелюстками.
Інгредієнти:
борошно - 75 г;
мак - 1 ст.;
цукор - 2/3 ст.;
яйця - 6 шт.;
вершки (жирність не менше 30 %) - 1/2 ст.;
варення вишневе - 1 ст.;
крохмаль - 1 ст. ложка;
мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;
масло - для змазування;
сіль морська - 1 щіпка.
Приготування
Мак подрібнюємо в блендері і на 10 хвилин заливаємо окропом. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків. Жовтки розтираємо з цукром, поки вони не посвітлішають і не збільшаться в об'ємі. Продовжуючи збивати на низьких обертах, поступово вводимо просіяне з крохмалем борошно.
Мак віджимаємо через подвійний шар марлі і також додаємо в отриману масу, як і мускатний горіх. Останніми в тісто акуратно вводимо білки. Обережно перемішуємо і перекладаємо в змащену маслом форму. Випікаємо наш торт близько півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці. Коли він охолоне, розрізаємо на коржі. Щедро промазуємо середину вишневим варенням, зверху поливаємо варенням і прикрашаємо збитими вершками.
Рецепт торта-суфле з полуничним варенням
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для суфле:
Для желе:
Приготування
Для бісквіта добре збиваємо яйця з цукром. Поступово вводимо просіяне з розпушувачем борошно і перелити тісто в змащену маслом роз'ємну форму. Випікаємо близько півгодини в розігрітій до 160 градусів духовці. Корж з форми не виймаємо!
Тим часом займемося суфле. Попередньо замочуємо желатин в холодній воді. Відокремлюємо білки і ховаємо в холодильник, а дочиста жовтки збиваємо з половиною цукру. Потім тонкою цівкою вливаємо до них молоко, додаємо борошно і ставимо суміш на вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння, потім охолодити. Масло збиваємо в пишну білу масу і вводимо разом з ваніліном до жовтків. Все збиваємо блендером до однорідності.
Набряклий желатин прогріваємо на повільному вогні до повного розчинення, після охолоджуємо до кімнатної температури. Охолоджені білки збиваємо до міцних піків. Продовжуючи збивати, поступово вводимо спочатку цукор, потім желатин. Акуратно змішуємо білкову і жовткову маси і заливаємо у форму, зверху на бісквітний корж. Відправляємо на 2 години в холодильник, щоб суфле застигло.
Желатин для желе також попередньо замочуємо в холодній воді, а потім остаточно розчиняємо його в підігрітому сиропі. Ягоди з полуничного варення рівномірно розподіляємо по суфле і заливаємо сиропом з желатином. Желе буде застигати в холодильнику близько години. Потім цей дивно ніжний і повітряний торт можна буде вийняти з форми і подавати до столу.
Торт з малиновим варенням і сметаною в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Яйце розтираємо з цукром, вливаємо молоко. Поступово вводимо просіяне борошно, какао, крохмаль і розпушувач. Збиваємо все міксером до однорідності і переливаємо в змащену маслом скляну форму. Корж випікається в мікрохвильовці всього 4 хвилини при потужності 800 Вт.
А тим часом готуємо крем. Змішуємо міксером сметану з цукровою пудрою і ваніліном. Коли торт охолоне, розрізаємо його на 2 коржа, і кожен щедро просочуємо малиновим варенням. Потім промазуємо нижній сметанним кремом, накриваємо другим коржем і зверху поливаємо кремом. Готовий торт посипаємо мигдалевими пелюстками.
Маковий торт з вишневим варенням
Інгредієнти:
Приготування
Мак подрібнюємо в блендері і на 10 хвилин заливаємо окропом. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків. Жовтки розтираємо з цукром, поки вони не посвітлішають і не збільшаться в об'ємі. Продовжуючи збивати на низьких обертах, поступово вводимо просіяне з крохмалем борошно.
Мак віджимаємо через подвійний шар марлі і також додаємо в отриману масу, як і мускатний горіх. Останніми в тісто акуратно вводимо білки. Обережно перемішуємо і перекладаємо в змащену маслом форму. Випікаємо наш торт близько півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці. Коли він охолоне, розрізаємо на коржі. Щедро промазуємо середину вишневим варенням, зверху поливаємо варенням і прикрашаємо збитими вершками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Диво»
Якщо ви хочете приготувати своєї сім'ї солодкий сюрприз, то кращого торта ніж «Диво» вам не знайти. Ласощі, що носять цю назву мають приголомшливий
Маковий торт - рецепт
Маковий торт - незвичайний десерт. Готувати його не складно, потрібно лише знати кілька гарних і надійних рецептів, про які, до речі, і піде мова в
Торт-суфле - рецепт
Торт-суфле - відмінний десерт, який можна не тільки спекти, але і приготувати без випічки, використовуючи підручні інгредієнти, які завжди є в
Кокосовий торт
Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.
Мигдальний торт
Мигдальний торт - чудовий десерт на будь-яке свято або день народження. Від такого ласощі будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Пропонуємо
Желейний торт з фруктами
Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої