Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт-суфле - рецепт

Торт-суфле - рецепт

18-01-2015, 11:24
2 245
Торт-суфле - рецепт
Торт-суфле - легкий, ніжний і чудово холодний десерт, що важливо в літню спеку. Його можна приготувати і без випічки, побалувати своїх улюблених ласунів навіть на дачі, де не завжди знайдеться духовка.

Банановий торт-суфле - рецепт


Інгредієнти:

  • банани - 5 шт.;

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • желатин - 10 г;

  • сметана - 1 л;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Збиваємо білки зі склянкою цукру до міцних піків. Окремо розтираємо жовтки, поки не побіліють. З'єднуємо з білками, додаємо сік лимона, просіваємо борошно і обережно все перемішуємо. На дно форми кладемо кружок пергаментного паперу, а боки - змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і ставимо на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів. Готового бісквіту даємо охолонути і розрізаємо вздовж на 2 коржі, кожен з яких нарізаємо невеликими кубиками. Робимо це для того, щоб суфле не склеило, а просочило бісквіт, зберігаючи його легкість.
    Желатин заливаємо склянкою холодної води і залишаємо на 30 хвилин - набрякнути. Сметану добре збиваємо з цукром. Прогріваємо, але не кип'ятимо, желатин. Коли він повністю розчиниться, вливаємо в сметанний крем і розмішуємо.
    Дно форми викладаємо кубиками бісквіта, заливаємо трохи кремом. Далі - шар бананів кружечками, які також поливаємо кремом. Повторюємо все ще раз: бісквіт - крем, банани - крем. Ховаємо торт в холодильник мінімум на 2 години, а краще на всю ніч. Якщо любите фруктові торти-суфлес кислинкою, додайте ківі або вишню - за смаком.

    Торт-суфле з ягодами полуниці (без випічки)


    Інгредієнти:
    Для основи:

  • пластівці вівсяні - 4 ст. ложки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • ванілін - 1 щіпка.


  • Для суфле:

  • сметана - 1 кг;

  • цукор - 13 ст.;

  • желатин - 30 г;

  • полуниця (заморожена або свіжа) - 500 р.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці викладаємо на деко, посипаємо ваніллю і підсушуємо в духовці хвилин 15 до хрускоту. Змішуємо з медом і викладаємо на дно рознімної форми, застеленому пергаментом. Желатин заливаємо половиною склянки холодної води і даємо набрякнути.
    Свіжу полуницю рубаємо ножем, залишаючи кілька ягід для прикраси. Якщо ж ягоди були заморожені, даємо їм поступово розтанути в холодильнику, і збиваємо разом з соком, що виділився в блендері до однорідності. Додаємо цукор - за смаком.
    Став прозорим желатин прогріваємо на водяній бані до повного розчинення. Вливаємо третину в полуницю, решта - в збиту з цукром сметану. Добре вимішуємо.
    Торт-суфле - рецепт

    У форму до вівсяним пластівців вливаємо трохи сметаною маси. Вона повинна лише трохи змочити їх, інакше пластівці спливуть. Відправляємо в морозилку на 5 хвилин для застигання. Після доливаємо половину сметани, і знову даємо трохи загуснути в холодильнику. Зверху викладаємо шар полуниці з цукром, відправляємо в морозилку на кілька хвилин. Точно також повторюємо спочатку сметанний, потім полуничний шари. Прикрашаємо торт цілими ягодами і залишаємо на ніч в холодильнику.
    Замість полуниці можна використовувати інші улюблені фрукти. А якщо не сезон, додайте в сметану розплавлену плитку шоколаду, вийти ніжний шоколадний торт-суфле.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирне суфле
    Сирне суфле
    Якщо ви любите сирники, сирник і інші схожі десерти, то вам точно припаде до душі сирне суфле. Його можна готувати з желатином, додаючи фрукти,
    Бананове суфле
    Бананове суфле
    Бананове суфле - це ніжне і низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу або просто може бути самостійною стравою. Пропонуємо вам
    Торт «Диво»
    Торт «Диво»
    Якщо ви хочете приготувати своєї сім'ї солодкий сюрприз, то кращого торта ніж «Диво» вам не знайти. Ласощі, що носять цю назву мають приголомшливий
    Торти зі свіжої полуниці
    Торти зі свіжої полуниці
    Що може бути краще свіжих фруктів? Напевно тільки торти з цими свіжими, соковитими інгредієнтами. Тому сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Торт з варенням
    Торт з варенням
    Торт з варенням - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. У нашій статті ми зібрали кілька простих, але в теж час смачних
    Желейний торт з фруктами
    Желейний торт з фруктами
    Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої