Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирне суфле

Сирне суфле

19-01-2015, 10:10
1 622
Сирне суфле
Багато господині, в арсеналі яких давно присутні сирники і запіканки, не ризикують зв'язуватися з сирним суфле, вважаючи його примхливим у приготуванні. І абсолютно марно. Потрібно знати лише кілька маленьких хитрощів: вибирати сир м'який, не зернистий, сметану - жирну, і білки збивати в дуже міцну піну. А на допомогу прийде сучасна техніка - сирне суфле можна готувати як духовці, так і в мікрохвильовці, мультиварці і навіть пароварці. Раз спробувавши, ви просто закохаєтеся в цей ніжний десерт!

Вершково-сирне суфле з желатином


Домашні варіації на тему улюблених цукерок «Пташине молоко».
Інгредієнти:
Для суфле:

  • вершки (10% жирності) - 200 г;

  • згущене молоко - 2/3 склянки;

  • желатин - 10 г;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • сир - 140 р.


  • Для глазурі:

  • шоколад - 100 г;

  • молоко - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Заливаємо желатин молоком і залишаємо набухати. (Якщо ви бажаєте отримати більш щільне суфле, візьміть 15 г желатину).
    Збиваємо згущене молоко з вершками, доводимо до кипіння і тримаємо на слабкому вогні близько хвилини. Знімаємо з плити і додаємо набряклий желатин, розмішуємо до повного його розчинення.
    Отриману масу охолодити до кімнатної температури і добре збиваємо міксером разом з сиром (не менше 10 хвилин!). Перекладаємо в порційні формочки (можна взяти силіконові - для кексів) і відправляємо в холодильник на 2 години.
    Для глазурі розтопити на паровій бані шоколад і змішаємо з теплим молоком - до однорідності. Виймаємо застигле суфле з форми і зверху поливаємо шоколадним соусом. Можна ще присипати подрібненими горішками. І знову прибираємо суфле в холодильник, щоб «схопилася» глазур.

    Сирне суфле в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • сметана - 200 г;

  • сир - 700 г;

  • крохмаль - 3 ст. ложки (з верхом);

  • цукор - 15 склянки;

  • ванілін - 1 щіпка.


  • Приготування
    Як приготувати сирне суфле в мультиварці? Розтираємо сир з жовтками, по черзі додаємо сметану, крохмаль і ванілін. Білки збиваємо з цукром в міцну піну, як на безе. Акуратно вводимо їх до сирної маси і вимішуємо.
    Викладаємо в каструлю мультиварки, змащену вершковим маслом. Встановлюємо режим «Випічка» на 65 хвилин. Важливо! Поки готуватися суфле, не відкриваємо кришку і процес не контролюємо! Після включаємо режим «Підігрів» і тримаємо суфле під закритою кришкою ще 30 хвилин.
    Тепер можна перекласти сирний торт на блюдо і насолодитися ще теплим десертом, але краще відправити його на кілька годин в холодильник. Повірте, трохи витримки, і суфле стане ще смачніше.

    Сирне суфле в пароварці


    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • крупа манна - 4 ст. ложки;

  • яйця - 5 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • ягоди - 1/2 склянки.


  • Приготування
    Змішуємо в блендері сир з жовтками, ванільним цукром, манкою, сметаною і цукром. Білки збиваємо міксером таку густу піну, що вона утримається в перекинутому догори дном мисці. Акуратно вводимо білки в сирну масу, вимішуючи зверху вниз. Це додасть суфле обсяг.
    Після викладаємо в змащену вершковим маслом форму, прикрашаємо зверху ягодами і ставимо в пароварку на 30 хвилин.

    Сирно-фруктове суфле в мікрохвильовці


    Ідеальний варіант для здорового сніданку і готується лічені хвилини. Ви ще встигнете на ранкову пробіжку.
    Інгредієнти:

  • яблуко - 1 шт.;

  • сир - 200;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Знімаємо шкірку з великого солодкого яблука, виймаємо серцевину і натираємо на крупній тертці.
    Сирне суфле
    Додаємо сир і яйце, добре перемішуємо. Вийти досить рідко.
    Розкладаємо у форми, придатні для мікрохвильовки. Можна заповнювати повністю - суфле не підніметься при випічці. Відправляємо в мікрохвильовку хвилин на 5. Готове суфле стає кремового кольору. Даємо йому охолонути, виймаємо з формочок і посипаємо корицею.
    Якщо запекти це сирне суфле в духовці, верх покриється рум'яною скоринкою, а всередині залишиться таким же ніжним.
    Для різноманітності яблуко в сирному суфле можна замінити будь-якими фруктами, вареною морквою або гарбузом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суфле з печінки в духовці
    Суфле з печінки в духовці
    Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
    Суфле в мікрохвильовці
    Суфле в мікрохвильовці
    Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є
    Шоколадне суфле
    Шоколадне суфле
    З чого нам тільки не доводилося готувати суфле: з сиру, м'яса, овочів і фруктів, а ось до класичного - шоколадного - так справа і не дійшла. У цій
    Бананове суфле
    Бананове суфле
    Бананове суфле - це ніжне і низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу або просто може бути самостійною стравою. Пропонуємо вам