Бананове суфле
Ніжне суфле - це просте і цілком низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу, або стане самостійним ситним стравою.
Суфле можна готувати з додаванням будь-яких ягід і фруктів, в цій статті як смачною добавки виступить банан.
Це базовий рецепт суфле з бананів, який може послужити основою для ваших власних модифікацій страви.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1 ст. ложка;
цукор - 5 ст. ложок;
банан - 2 шт.;
сік лайма - 1 ст. ложка;
яєчний жовток - 1 шт.;
яєчні білки - 3 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
Банани очистити і пюрируем з допомогою блендера. У пюре додаємо сік лайма, щоб плоди не потемніли, яєчний жовток і 2 ст. ложки цукру.
В окремій мисці збиваємо яєчні білки з дрібкою солі до м'яких піків, додаємо решту столову ложку цукру, і продовжуємо збивання до утворення твердих піків і білої глянсової поверхні. Обережно змішуємо білкову масу з банановим пюре .
Круглі формочки для випічки змащуємо маслом і посипаємо невеликим кількість цукру. Кожну форму наповнюємо банановим суфле і відправляємо духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 2 шт.;
борошно - 1 ст.;
цукор - 3-4 ст. ложки;
вершкове масло - 120 г;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
какао-порошок - 2 ст. ложки.
Для суфле:
вершки жирні - 500 мл;
банан - 2 шт.;
темний шоколад - 120 г;
цукор - 3/4 ст.;
желатин - 1 упаковка (15 г).
Приготування
М'яке масло збиваємо з цукром, додаємо яйця і збиваємо суміш до однорідності. В окремому посуді змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, розпушувач. Засипаємо сухі інгредієнти до масляної суміші, змішуємо і ставимо випікатися в змащеній маслом формі на 30-35 хвилин при 180 градусах.
Желатин запарюємо гарячою водою і залишаємо розбухнути. Вершки збиваємо з цукром, змішаємо з розтопленим шоколадом і желатином, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 5-7 хвилин.
На остиглий бісквітний корж виливаємо суфле, викладаємо на нього шматочки банана і залишаємо в холодильнику до повного застигання.
Інгредієнти:
сир - 200 г;
цукор - 2 ст. ложки;
банан - 1 шт.;
яйце - 2 шт.
Приготування
Банан пюрируем з допомогою блендера. Сир протираємо через сито і змішати з банановим пюре, додаємо цукор і 1 яєчний жовток. Змішуємо масу до однорідності.
Два яєчних білка збиваємо в піну і додаємо до бананово-сирній масі, акуратно з'єднуємо білкову піну з іншими інгредієнтами.
Виливаємо основу для суфле у форму і ставимо в мультиварку. Готуємо страву 20 хвилин в режимі «Варка на пару».
Суфле можна готувати з додаванням будь-яких ягід і фруктів, в цій статті як смачною добавки виступить банан.
Рецепт бананового суфле
Це базовий рецепт суфле з бананів, який може послужити основою для ваших власних модифікацій страви.
Інгредієнти:
Приготування
Банани очистити і пюрируем з допомогою блендера. У пюре додаємо сік лайма, щоб плоди не потемніли, яєчний жовток і 2 ст. ложки цукру.
В окремій мисці збиваємо яєчні білки з дрібкою солі до м'яких піків, додаємо решту столову ложку цукру, і продовжуємо збивання до утворення твердих піків і білої глянсової поверхні. Обережно змішуємо білкову масу з банановим пюре .
Круглі формочки для випічки змащуємо маслом і посипаємо невеликим кількість цукру. Кожну форму наповнюємо банановим суфле і відправляємо духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
Шоколадно-банановий торт-суфле
Інгредієнти:
Для тіста:
Для суфле:
Приготування
М'яке масло збиваємо з цукром, додаємо яйця і збиваємо суміш до однорідності. В окремому посуді змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, розпушувач. Засипаємо сухі інгредієнти до масляної суміші, змішуємо і ставимо випікатися в змащеній маслом формі на 30-35 хвилин при 180 градусах.
Желатин запарюємо гарячою водою і залишаємо розбухнути. Вершки збиваємо з цукром, змішаємо з розтопленим шоколадом і желатином, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 5-7 хвилин.
На остиглий бісквітний корж виливаємо суфле, викладаємо на нього шматочки банана і залишаємо в холодильнику до повного застигання.
Сирно-бананове суфле в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Банан пюрируем з допомогою блендера. Сир протираємо через сито і змішати з банановим пюре, додаємо цукор і 1 яєчний жовток. Змішуємо масу до однорідності.
Два яєчних білка збиваємо в піну і додаємо до бананово-сирній масі, акуратно з'єднуємо білкову піну з іншими інгредієнтами.
Виливаємо основу для суфле у форму і ставимо в мультиварку. Готуємо страву 20 хвилин в режимі «Варка на пару».
Рекомендуємо добрі рецепти
Суфле з печінки в духовці
Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
Сирне суфле в пароварці
Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
Суфле в мікрохвильовці
Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.
М'ясне суфле в мультиварці
М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є
Шоколадне суфле
З чого нам тільки не доводилося готувати суфле: з сиру, м'яса, овочів і фруктів, а ось до класичного - шоколадного - так справа і не дійшла. У цій
Торт-суфле - рецепт
Торт-суфле - відмінний десерт, який можна не тільки спекти, але і приготувати без випічки, використовуючи підручні інгредієнти, які завжди є в