Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бананове суфле

Бананове суфле

18-01-2015, 22:04
1 264
Бананове суфле
Ніжне суфле - це просте і цілком низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу, або стане самостійним ситним стравою.
Суфле можна готувати з додаванням будь-яких ягід і фруктів, в цій статті як смачною добавки виступить банан.

Рецепт бананового суфле


Це базовий рецепт суфле з бананів, який може послужити основою для ваших власних модифікацій страви.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • банан - 2 шт.;

  • сік лайма - 1 ст. ложка;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Банани очистити і пюрируем з допомогою блендера. У пюре додаємо сік лайма, щоб плоди не потемніли, яєчний жовток і 2 ст. ложки цукру.
    В окремій мисці збиваємо яєчні білки з дрібкою солі до м'яких піків, додаємо решту столову ложку цукру, і продовжуємо збивання до утворення твердих піків і білої глянсової поверхні. Обережно змішуємо білкову масу з банановим пюре .
    Круглі формочки для випічки змащуємо маслом і посипаємо невеликим кількість цукру. Кожну форму наповнюємо банановим суфле і відправляємо духовку на 15 хвилин при 200 градусах.

    Шоколадно-банановий торт-суфле


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 3-4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 120 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки.


  • Для суфле:

  • вершки жирні - 500 мл;

  • банан - 2 шт.;

  • темний шоколад - 120 г;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • желатин - 1 упаковка (15 г).


  • Приготування
    М'яке масло збиваємо з цукром, додаємо яйця і збиваємо суміш до однорідності. В окремому посуді змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, розпушувач. Засипаємо сухі інгредієнти до масляної суміші, змішуємо і ставимо випікатися в змащеній маслом формі на 30-35 хвилин при 180 градусах.
    Желатин запарюємо гарячою водою і залишаємо розбухнути. Вершки збиваємо з цукром, змішаємо з розтопленим шоколадом і желатином, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 5-7 хвилин.
    На остиглий бісквітний корж виливаємо суфле, викладаємо на нього шматочки банана і залишаємо в холодильнику до повного застигання.

    Сирно-бананове суфле в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • банан - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.


  • Бананове суфле
    Приготування
    Банан пюрируем з допомогою блендера. Сир протираємо через сито і змішати з банановим пюре, додаємо цукор і 1 яєчний жовток. Змішуємо масу до однорідності.
    Два яєчних білка збиваємо в піну і додаємо до бананово-сирній масі, акуратно з'єднуємо білкову піну з іншими інгредієнтами.
    Виливаємо основу для суфле у форму і ставимо в мультиварку. Готуємо страву 20 хвилин в режимі «Варка на пару».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суфле з печінки в духовці
    Суфле з печінки в духовці
    Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
    Суфле в мікрохвильовці
    Суфле в мікрохвильовці
    Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є
    Шоколадне суфле
    Шоколадне суфле
    З чого нам тільки не доводилося готувати суфле: з сиру, м'яса, овочів і фруктів, а ось до класичного - шоколадного - так справа і не дійшла. У цій
    Торт-суфле - рецепт
    Торт-суфле - рецепт
    Торт-суфле - відмінний десерт, який можна не тільки спекти, але і приготувати без випічки, використовуючи підручні інгредієнти, які завжди є в