Ніжне суфле - це просте і цілком низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу, або стане самостійним ситним стравою.
Суфле можна готувати з додаванням будь-яких ягід і фруктів, в цій статті як смачною добавки виступить банан.
Рецепт бананового суфле
Це базовий рецепт суфле з бананів, який може послужити основою для ваших власних модифікацій страви.
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст. ложка; цукор - 5 ст. ложок; банан - 2 шт.; сік лайма - 1 ст. ложка; яєчний жовток - 1 шт.; яєчні білки - 3 шт.; сіль - щіпка. Приготування Банани очистити і пюрируем з допомогою блендера. У пюре додаємо сік лайма, щоб плоди не потемніли, яєчний жовток і 2 ст. ложки цукру.
В окремій мисці збиваємо яєчні білки з дрібкою солі до м'яких піків, додаємо решту столову ложку цукру, і продовжуємо збивання до утворення твердих піків і білої глянсової поверхні. Обережно змішуємо білкову масу з банановим пюре .
Круглі формочки для випічки змащуємо маслом і посипаємо невеликим кількість цукру. Кожну форму наповнюємо банановим суфле і відправляємо духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
Шоколадно-банановий торт-суфле
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 2 шт.; борошно - 1 ст.; цукор - 3-4 ст. ложки; вершкове масло - 120 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; какао-порошок - 2 ст. ложки. Для суфле:
вершки жирні - 500 мл; банан - 2 шт.; темний шоколад - 120 г; цукор - 3/4 ст.; желатин - 1 упаковка (15 г). Приготування М'яке масло збиваємо з цукром, додаємо яйця і збиваємо суміш до однорідності. В окремому посуді змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, розпушувач. Засипаємо сухі інгредієнти до масляної суміші, змішуємо і ставимо випікатися в змащеній маслом формі на 30-35 хвилин при 180 градусах.
Желатин запарюємо гарячою водою і залишаємо розбухнути. Вершки збиваємо з цукром, змішаємо з розтопленим шоколадом і желатином, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 5-7 хвилин.
На остиглий бісквітний корж виливаємо суфле, викладаємо на нього шматочки банана і залишаємо в холодильнику до повного застигання.
Сирно-бананове суфле в мультиварці
Інгредієнти: сир - 200 г; цукор - 2 ст. ложки; банан - 1 шт.; яйце - 2 шт. Приготування Банан пюрируем з допомогою блендера. Сир протираємо через сито і змішати з банановим пюре, додаємо цукор і 1 яєчний жовток. Змішуємо масу до однорідності.
Два яєчних білка збиваємо в піну і додаємо до бананово-сирній масі, акуратно з'єднуємо білкову піну з іншими інгредієнтами.
Виливаємо основу для суфле у форму і ставимо в мультиварку. Готуємо страву 20 хвилин в режимі «Варка на пару».