Вернуться назад Распечатать

Торт-суфле - рецепт

Торт-суфле - рецепт
Торт-суфле - легкий, ніжний і чудово холодний десерт, що важливо в літню спеку. Його можна приготувати і без випічки, побалувати своїх улюблених ласунів навіть на дачі, де не завжди знайдеться духовка.

Банановий торт-суфле - рецепт


Інгредієнти:

  • банани - 5 шт.;

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • желатин - 10 г;

  • сметана - 1 л;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Збиваємо білки зі склянкою цукру до міцних піків. Окремо розтираємо жовтки, поки не побіліють. З'єднуємо з білками, додаємо сік лимона, просіваємо борошно і обережно все перемішуємо. На дно форми кладемо кружок пергаментного паперу, а боки - змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і ставимо на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів. Готового бісквіту даємо охолонути і розрізаємо вздовж на 2 коржі, кожен з яких нарізаємо невеликими кубиками. Робимо це для того, щоб суфле не склеило, а просочило бісквіт, зберігаючи його легкість.
    Желатин заливаємо склянкою холодної води і залишаємо на 30 хвилин - набрякнути. Сметану добре збиваємо з цукром. Прогріваємо, але не кип'ятимо, желатин. Коли він повністю розчиниться, вливаємо в сметанний крем і розмішуємо.
    Дно форми викладаємо кубиками бісквіта, заливаємо трохи кремом. Далі - шар бананів кружечками, які також поливаємо кремом. Повторюємо все ще раз: бісквіт - крем, банани - крем. Ховаємо торт в холодильник мінімум на 2 години, а краще на всю ніч. Якщо любите фруктові торти-суфлес кислинкою, додайте ківі або вишню - за смаком.

    Торт-суфле з ягодами полуниці (без випічки)


    Інгредієнти:
    Для основи:

  • пластівці вівсяні - 4 ст. ложки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • ванілін - 1 щіпка.


  • Для суфле:

  • сметана - 1 кг;

  • цукор - 13 ст.;

  • желатин - 30 г;

  • полуниця (заморожена або свіжа) - 500 р.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці викладаємо на деко, посипаємо ваніллю і підсушуємо в духовці хвилин 15 до хрускоту. Змішуємо з медом і викладаємо на дно рознімної форми, застеленому пергаментом. Желатин заливаємо половиною склянки холодної води і даємо набрякнути.
    Свіжу полуницю рубаємо ножем, залишаючи кілька ягід для прикраси. Якщо ж ягоди були заморожені, даємо їм поступово розтанути в холодильнику, і збиваємо разом з соком, що виділився в блендері до однорідності. Додаємо цукор - за смаком.
    Став прозорим желатин прогріваємо на водяній бані до повного розчинення. Вливаємо третину в полуницю, решта - в збиту з цукром сметану. Добре вимішуємо.
    Торт-суфле - рецепт

    У форму до вівсяним пластівців вливаємо трохи сметаною маси. Вона повинна лише трохи змочити їх, інакше пластівці спливуть. Відправляємо в морозилку на 5 хвилин для застигання. Після доливаємо половину сметани, і знову даємо трохи загуснути в холодильнику. Зверху викладаємо шар полуниці з цукром, відправляємо в морозилку на кілька хвилин. Точно також повторюємо спочатку сметанний, потім полуничний шари. Прикрашаємо торт цілими ягодами і залишаємо на ніч в холодильнику.
    Замість полуниці можна використовувати інші улюблені фрукти. А якщо не сезон, додайте в сметану розплавлену плитку шоколаду, вийти ніжний шоколадний торт-суфле.