Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торти зі свіжої полуниці

Торти зі свіжої полуниці

18-01-2015, 11:35
2 012
Торти зі свіжої полуниці
Літо - пора свіжих фруктів і ягід. Треба встигнути добре поїсти дари природи, аби запастися вітамінами на рік вперед. Особливо необхідна організму полуниця - за сезон рекомендують з'їдати 4-5 кг свіжої ягоди. Ну, а якщо вона така корисна, чому б не готувати торти зі свіжої полуниці? Адже для них не потрібно багато ягід, а значить піч їх можна цілий рік! Ми пропонуємо вам спробувати кілька цікавих рецептів.

Торт з полуницею - рецепт


Інгредієнти:


  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 400 г;

  • вершкове масло - 250 г;

  • борошно - 2 склянки;

  • полуниця свіжа - 250 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сметана (30%) - 500 р.



  • Приготування
    Розтоплюємо масло в каструльці, потім збиваємо яйця з 200 г цукру і додаємо остигле масло. Просіваємо борошно з розпушувачем, поступово вводячи суміш з яєць і масла. Замішуємо густе тісто і переливаємо його в змащену круглу форму. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо торт випікатися близько години. У готового коржа зрізаємо верх ниткою і охолоджуємо. Для прикраси і крему залишаємо 10-15 полуничок, іншу ягоду нарізаємо часточками. Збиваємо сметану з цукром, додаємо 5-6 ягідок і перемішуємо в блендері до рожевого кольору.
    Виймаємо м'якоть з коржа, всередину викладаємо половину полуниці, змащуємо кремом, потім кладемо шар м'якушки і ще раз промазуємо кремом. Повторюємо знову шар м'якушки, полуниці і крему і накриваємо зрізаною верхівкою. Змащуємо залишками крему, прикрашаємо полуничкою і відправляємо бісквітний торт з полуницею на 6-8 годин в холодильник.

    Сирний торт з полуницею


    Інгредієнти:


  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 235 г;

  • вершкове масло - 80 г;

  • борошно - 75 г;

  • полуниця свіжа - 460 м;

  • сметана (25%) - 240 г;

  • желатин - 16 г;

  • желе для торта - 1 упаковка;

  • сир - 240 г;

  • вершки жирні - 280 р.



  • Приготування

    Спочатку готуємо бісквіт. Борошно просіваємо з розпушувачем. Збиваємо яйця з 75 г цукру близько 7-8 хвилин, акуратно додаємо борошно і перемішуємо. У змащену форму викладаємо тісто і випікаємо близько 10 хвилин при температурі 180 градусів. Желатин замочуємо у воді, сир протираємо через сито. 160 г полуниці пюрируем, додаємо 160 г цукру і кілька ложок маси відкладаємо. Залишок підігріваємо, додаємо набряклий желатин, вимішуємо до повного розчинення желатину і охолоджуємо до кімнатної температури.
    Приготований бісквіт викладаємо в роз'ємну форму, змащуємо полуничним пюре. Полуничку розрізаємо навпіл і кладемо уздовж бортів. Сир збиваємо з розм'якшеним маслом і сметаною, додаємо полуницю з желатином і збиваємо всі інгредієнти разом. Тепер вершки збиваємо і додаємо до сиру, нарізаємо 50 г полуниці і змішуємо з кремом. Викладаємо його на бісквіт і відправляємо торт на 40 хвилин у холодильник. Тим часом готуємо желе згідно інструкції на упаковці. Полуничку нарізаємо шматочками і викладаємо на сирний крем, зверху заливаємо невеликим шаром желе. Відправляємо в холодильник на 15 хвилин. Після того, як желе застигне, наливаємо другий шар і ставимо торт зі свіжою полуницею на холод до повного застигання.

    Тим, хто рішуче відмовляється від будь-яких контактів з духовкою влітку, рекомендуємо приготувати «Полуницю з вершками» -
    Торти зі свіжої полуниці
    торт який зметуть зі столу за лічені хвилини, бо його ніжний і ароматний смак припаде до душі абсолютно всім. Корж для тортика з полуницею і вершками робимо з меленого печива з додаванням вершкового масла, начинку зі збитих вершків з додаванням розтопленого білого шоколаду, желатину і спюрированной полуниці.

    Шоколадний торт з полуницею


    Смачніше поєднання шоколаду та полуниці складно щось придумати. Спробуйте бісквітні коржі і до вершкового крему додати розтоплений шоколад або какао - урочистий, приголомшливо ароматний десерт викличе бурю захоплення у гостей.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Диво»
    Торт «Диво»
    Якщо ви хочете приготувати своєї сім'ї солодкий сюрприз, то кращого торта ніж «Диво» вам не знайти. Ласощі, що носять цю назву мають приголомшливий
    Торт-суфле - рецепт
    Торт-суфле - рецепт
    Торт-суфле - відмінний десерт, який можна не тільки спекти, але і приготувати без випічки, використовуючи підручні інгредієнти, які завжди є в
    Полуничний чізкейк - рецепт
    Полуничний чізкейк - рецепт
    Полуничний чізкейк - неймовірно легке і ніжне ласощі. Для його приготування вам не знадобиться духовка і багато часу - лише трішки продуктів і
    Фруктовий торт з желе
    Фруктовий торт з желе
    Легкі десерти - це завжди радість для худеющей господині. Щоб поповнити вашу колекцію дієтичних страв, ми вирішили зібрати найцікавіші рецепти
    Бісквіт з полуницею
    Бісквіт з полуницею
    Бісквіт з полуницею - це воістину легке і ніжне ласощі. Такий простий десерт сподобатися ласунам і не тільки. Оригінальні рецепти його створення
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки - чудовий десерт до святкового столу, коли немає часу або бажання возитися з тестом. Розберемо кілька рецептиков цього