Бісквіт з полуницею
Бісквіт смачний сам по собі - легкий, повітряний, мало кого з ласунів він залишить байдужим. Ми ж вам пропонуємо приготувати ще більше ніжне ласощі - бісквіт з полуницею.
Інгредієнти:
борошно - 100 г;
цукор - 300 г;
сметана - 200 г;
яйця - 4 шт.;
сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка;
полуниця - 1 кг;
цукрова пудра.
Приготування
Спочатку білки відділяємо від жовтків. Краще, щоб яйця були охолодженими, так вони краще збиваються. Жовтки розтираємо з цукром (100 г), а білки збиваємо до стану пишної піни. Отриману масу ділимо на 2 частини, в одну з них потихеньку додаємо борошно, потім жовтки. Туди ж викладаємо другу половину білків і потихеньку перемішуємо ложкою. В кінці додаємо соду, гашену оцтом. Отримане тісто виливаємо у форму для запікання і ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів хвилин на 25.
Тим часом збиваємо цукор, що залишився зі сметаною. Вимиту і обсушену полуницю нарізаємо кружечками. Коли бісквіт спечеться, відставляємо його у бік хвилин на 15 щоб він охолов. Потім розрізаємо впоперек на 2 коржа і кожен промазуємо кремом. На нижній корж викладаємо кружечки полуниці, якщо сметанний крем залишився, зверху розподіляємо і його рівномірно, а потім накриваємо другим коржем. Ось і все, смачний бісквіт з полуницею готовий, зверху посипаємо його цукровою пудрою і прикрашаємо шматочками полуниці.
Інгредієнти:
яйця - 7 шт.;
борошно - 80 г;
цукор коричневий - 140 г;
жирні вершки - 200 г;
вершкове масло - 15 ст. ложки;
ваніль - 1 стручок;
морська сіль - 1 щіпка;
полуниця - 10 шт.
Приготування
Спочатку розігріваємо до 180 градусів духовку. Білки відділяємо від жовтків, 1 столову ложку вершкового масла розтоплюємо на повільному вогні. Половину цукру і 4 жовтки збиваємо міксером до утворення пишної маси. Додаємо розтоплене вершкове масло і знову збиваємо. Потім потихеньку додаємо просіяне борошно і вимішуємо до однорідної маси. У 4 білки додаємо маленьку щіпку солі і гарненько збиваємо, отриману пишну масу вводимо в тісто поступово, акуратно перемішуючи ложкою. Якщо форма без антипригарне покриття, то застеляємо її папером для випічки змащуємо вершковим маслом, що залишилося, і виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту духовку хвилин на 20. Тепер займаємося кремом: з стручка ванілі, розрізаний навпіл, виймаємо зерна і всі разом складаємо в маленьку каструльку, додаємо вершки, доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо. Тепер збиваємо жовтки і цукор, що залишився. З вершків стручок ванілі виймаємо, а жовткову масу додаємо, обов'язково помішуючи віночком. Знову ставимо каструлю на вогонь, і, помішуючи, прогріваємо, поки крем не стане густіти. Після цього вогонь вимикаємо, але заважати не припиняємо, інакше крем може все-таки згорнутися. Коли бісквіт випікся, виймаємо його з духовки, даємо охолонути, розрізаємо на шматочки, які складаємо в келихи або креманки, зверху поливаємо кремом, кладемо полуницю, потім знову шматочки бісквіта, вершковий крем а верх десерту прикрашаємо шматочками полуниці.
Інгредієнти:
яйця - 3 шт.;
борошно - 150 г;
цукор - 150 г;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;
заварний крем - 1 упаковка;
полуничний лікер - 3 ст. ложки.
Приготування
Яйця гарненько збиваємо з цукром. Борошно розмішуємо з розпушувачем і потихеньку вводимо в яєчну масу.Добре перемішуємо. Ємність мультиварки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. В режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин, потім включаємо режим «Підігрів» і залишаємо ще на 10 хвилин. Даємо бісквіту охолонути, розрізаємо його на 2 частини і просочуємо сиропом. Готуємо крем згідно інструкції. Змащуємо коржі отриманим кремом і викладаємо шар полуниці. Верх торта також промазуємо кремом і прикрашаємо ягодами. Прибираємо на деякий час в холодильник, щоб торт просочився.
Точно так само можна приготувати бісквіт з замороженою полуницею. Ягоди попередньо дістаємо з морозилки і розморожуємо при кімнатній температурі, а потім використовуємо за рецептом.
Бісквіт з полуницею та сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку білки відділяємо від жовтків. Краще, щоб яйця були охолодженими, так вони краще збиваються. Жовтки розтираємо з цукром (100 г), а білки збиваємо до стану пишної піни. Отриману масу ділимо на 2 частини, в одну з них потихеньку додаємо борошно, потім жовтки. Туди ж викладаємо другу половину білків і потихеньку перемішуємо ложкою. В кінці додаємо соду, гашену оцтом. Отримане тісто виливаємо у форму для запікання і ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів хвилин на 25.
Тим часом збиваємо цукор, що залишився зі сметаною. Вимиту і обсушену полуницю нарізаємо кружечками. Коли бісквіт спечеться, відставляємо його у бік хвилин на 15 щоб він охолов. Потім розрізаємо впоперек на 2 коржа і кожен промазуємо кремом. На нижній корж викладаємо кружечки полуниці, якщо сметанний крем залишився, зверху розподіляємо і його рівномірно, а потім накриваємо другим коржем. Ось і все, смачний бісквіт з полуницею готовий, зверху посипаємо його цукровою пудрою і прикрашаємо шматочками полуниці.
Рецепт бісквіта з полуницею
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку розігріваємо до 180 градусів духовку. Білки відділяємо від жовтків, 1 столову ложку вершкового масла розтоплюємо на повільному вогні. Половину цукру і 4 жовтки збиваємо міксером до утворення пишної маси. Додаємо розтоплене вершкове масло і знову збиваємо. Потім потихеньку додаємо просіяне борошно і вимішуємо до однорідної маси. У 4 білки додаємо маленьку щіпку солі і гарненько збиваємо, отриману пишну масу вводимо в тісто поступово, акуратно перемішуючи ложкою. Якщо форма без антипригарне покриття, то застеляємо її папером для випічки змащуємо вершковим маслом, що залишилося, і виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту духовку хвилин на 20. Тепер займаємося кремом: з стручка ванілі, розрізаний навпіл, виймаємо зерна і всі разом складаємо в маленьку каструльку, додаємо вершки, доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо. Тепер збиваємо жовтки і цукор, що залишився. З вершків стручок ванілі виймаємо, а жовткову масу додаємо, обов'язково помішуючи віночком. Знову ставимо каструлю на вогонь, і, помішуючи, прогріваємо, поки крем не стане густіти. Після цього вогонь вимикаємо, але заважати не припиняємо, інакше крем може все-таки згорнутися. Коли бісквіт випікся, виймаємо його з духовки, даємо охолонути, розрізаємо на шматочки, які складаємо в келихи або креманки, зверху поливаємо кремом, кладемо полуницю, потім знову шматочки бісквіта, вершковий крем а верх десерту прикрашаємо шматочками полуниці.
Бісквіт з полуницею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яйця гарненько збиваємо з цукром. Борошно розмішуємо з розпушувачем і потихеньку вводимо в яєчну масу.Добре перемішуємо. Ємність мультиварки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. В режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин, потім включаємо режим «Підігрів» і залишаємо ще на 10 хвилин. Даємо бісквіту охолонути, розрізаємо його на 2 частини і просочуємо сиропом. Готуємо крем згідно інструкції. Змащуємо коржі отриманим кремом і викладаємо шар полуниці. Верх торта також промазуємо кремом і прикрашаємо ягодами. Прибираємо на деякий час в холодильник, щоб торт просочився.
Точно так само можна приготувати бісквіт з замороженою полуницею. Ягоди попередньо дістаємо з морозилки і розморожуємо при кімнатній температурі, а потім використовуємо за рецептом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуниця з вершками
Полуниця з вершками - це дуже смачний і романтичний дует, який може виступати як самостійний десерт, або служити прошарком для торта. І сьогодні ми
Торти зі свіжої полуниці
Що може бути краще свіжих фруктів? Напевно тільки торти з цими свіжими, соковитими інгредієнтами. Тому сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Бісквіт на сметані
Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
Сирний бісквіт
Сирний бісквіт - це досить оригінальний, але в той же час простий і смачний десерт. Зробити його легко, в нашій статті ми розповімо цікавий рецепт
Кокосовий торт
Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.
Бісквіт в аерогрилі
Найпростіший бісквіт, прикрашений сметанним кремом або звичайними ягодами, може стати відмінним пригощанням для нежданих гостей. Готувати його дуже