Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кокосовий торт

Кокосовий торт

17-01-2015, 23:09
2 485
Кокосовий торт
Кокосовий торт - смачне і ніжне ласощі. Такий десерт прикрасить будь-який святковий стіл. Кілька цікавих рецептів приготування кокосового торта чекають вас нижче.

Рецепт кокосового торта


Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • тепла вода - 20 мл;

  • цукор - 140 г;

  • сік половини лимона;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.

  • картопляний крохмаль - 60 р.


  • Для крему:

  • кокосовий горіх - 1 шт.;

  • ром - 40 г;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • молоко - 05 л;

  • порошок для пудингу - 1 пакетик;

  • цукор - 180 г;

  • жовтки - 3 шт.;

  • білки - 6 шт.;

  • черешня - 16 шт.


  • Приготування
    Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з половиною цукру, водою і лимонним соком і розтираємо до утворення білої маси. Білки збиваємо з цукром до отримання щільної маси і змішуємо з жовтками, збитими з цукром. Борошно просіваємо і змішуємо з крохмалем і розпушувачем для тесту. Поступово всипаємо суху суміш білки з жовтками. Виливаємо тісто у форму, змащену вершковим маслом.
    Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 35. Даємо коржу повністю охолонути. Робимо отвір в кокосі, зливаємо з нього молоко. Горіх ділимо навпіл, ядро витягаємо і відкладаємо в сторону. З кокосового молока і цукру (6 ст. ложок) варимо густий сироп. Потім вливаємо в нього ром і даємо охолонути.
    Порошок для пудингу розводимо в 3 столових ложках молока, додаємо жовтки. Інше кип'ятимо молоко з половиною цукру. Другу половину цукру збиваємо з білками. У кипляче молоко вливаємо розведений порошок для пудингу, а потім вводимо збиті в піну білки. Даємо крему трохи охолонути.
    Ріжемо готовий остиглий бісквіт на 3 частини. Перший шар змащуємо ванільним кремом, укладаємо другий пласт і змочуємо його кокосовим молоком і знову змащуємо кремом. Кладемо третій пласт і знову просочуємо його кокосовим молоком з цукром і змащуємо кремом. Кокосове ядро трьом на тертці і обсипаємо ним верх і боки торта. Верх прикрашаємо ягідками черешні.

    Кокосовий торт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 склянка;

  • цукор - 05 склянки;

  • вершкове масло - 150 г;

  • кокосова стружка - 1 склянка;

  • мелений мак - 100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • розпушувач для тіста - 1 пакетик;

  • сметана - 200 р.


  • Для крему:

  • молоко - 400 мл;

  • цукор - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 200 р.


  • Приготування
    З'єднуємо кокосову стружку, мак, яйця і цукор. Все це збиваємо, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, знову збиваємо. Потихеньку вводимо борошно, змішану з розпушувачем.
    Виливаємо тісто в чашу мультиварки, змащену маслом і в режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Готуємо крем: з'єднуємо яйця, цукор і борошно, вливаємо чверть молока. Залишилося молоко нагріваємо і вводимо в нього поступово приготовану суміш, розмішуємо і варимо, поки маса не почне густіти. У остиглий крем додаємо вершкове масло і збиваємо. Корж розрізаємо на 3 частини і промазуємо приготованим заварним кремом. Маково-кокосовий торт прикрашаємо кокосовими чіпсами.

    Шоколадно-кокосовий торт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 4 шт.;

  • какао - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • сода - 1/4 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • молоко - 1 стакан;

  • вершкове масло - 100 г;

  • кокосова стружка - 200 г;

  • лікер - 5 ст. ложок.


  • Для глазурі:

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • молоко - 5 ст. ложок;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 20 р.


  • Приготування
    Відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додаємо 1 столову ложку цукру і збиваємо. Інший цукор збиваємо з білками. В білкову масу вливаємо розтерті жовтки, додаємо борошно, какао і соду, погашену оцтом. Виливаємо тісто у форму, змащену маслом, і при температурі 180 градусів і випікаємо півгодини.
    Кокосовий торт

    Тим часом готуємо начинку: з'єднуємо молоко, цукор, вершкове масло і кокосову стружку. Отриману масу прогріваємо на невеликому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. За цей час начинка ущільниться і почне відставати від стіночок. Даємо їй охолонути. Лікер змішуємо з 2 столовими ложками води. Готовий і остиглий корж розрізаємо навпіл, просочуємо отриманою сумішшю. Викладаємо на просочений корж начинку і зверху кладемо другий корж. Робимо глазур: у каструльці змішуємо цукор, молоко, какао і варимо, помішуючи, до загустіння. Потім додаємо вершкове масло і гарячої глазур'ю поливаємо наш шоколадний торт з кокосовою стружкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кокосовий крем
    Кокосовий крем
    Якщо ви не любите звичайні сметанні або масляні креми для тортів, то слід придумати щось незвичайне. Наприклад, кокосовий крем! Готувати його не дуже
    Торт з какао
    Торт з какао
    Любителям шоколаду, звичайно ж, сподобається випічка з додаванням какао. І сьогодні ми поговоримо про торти з цією добавкою. Читайте наші корисні
    Торт з сиром маскарпоне
    Торт з сиром маскарпоне
    Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І
    Лимонний торт
    Лимонний торт
    Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
    Торт з родзинками
    Торт з родзинками
    Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з