Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лимонний торт

Лимонний торт

17-01-2015, 23:21
1 982
Лимонний торт
Шукайте рецепт головного ласощі для святкового столу? Пропонуємо вам приготувати лимонний торт за нашими рецептами.

Лимонний торт з заварним кремом


Інгредієнти:

  • борошно - 1/3 ст.;

  • цукор - 2/3 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • ваніль - 1/2 ч. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • заварний крем - 3-4 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Борошно просіваємо і змішуємо з цукром, сіллю і маслом. Окремо збиваємо яєчні жовтки і білки, останні - збиваємо до твердих піків. Спочатку в тісто йдуть збиті жовтки, а за ними слід обережно вмішати до тесту пишну білкову масу. Додаємо цедру і 2 столові ложки лимонного соку. Виливаємо тісто у форму, а саму форму ставимо на деко, заповнений гарячою водою на 5 див. Випікаємо наш торт-суфле 25-30 хвилин, і подаємо з ложкою заварного крему і прикрасивши лимонною цедрою.

    Рецепт лимонно-бісквітного торта


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 10 ст. ложок;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 7 ст. ложок;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • цедра 1 лимона.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • кокосове молоко - 1/2 ст.;

  • лимонна цедра і сік.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лимонний торт, просіваємо борошно з розпушувачем.
    На водяній бані збиваємо з цукром яйця, цукор і сіль близько 10-15 секунд. Переливаємо підігріту масу в окрему миску і збиваємо до тих пір, поки вона не збільшиться в розмірі в 3 рази. Обережно змішуємо повітряну масу з просіяним борошном. Додаємо лимонну цедру і сік. Розливаємо тісто по 2 формам і випікаємо 18 хвилин при 180 градусах.
    Поки бісквіт випікається, займемося кремом: збиваємо масло дочиста з цукром. Не перестаючи збивати, підливаємо до суміші кокосове молоко, додаємо лимонний сік і цедру. Готовим кремом змащуємо остиглі коржі між собою і весь торт зовні. Прикрашаємо блюдо лимонною цедрою.
    Бісквіти для лимонного торта можна приготувати і в мультиварці. Для цього виливаємо половину тіста в змащену маслом чашу і готуємо в режимі «Випічка» 30 хвилин.

    Лимонний торт з меренгою


    Інгредієнти:
    Лимонний крем:

  • цукор - 1 1/2 ст.;

  • крохмаль - 1/2 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • молоко - 2 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 1/4 ст.;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 3/4 ст.


  • Для лимонного бісквіта:

  • вершкове масло - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • борошно - 3 ст.;

  • лимонний пудинг - 1 упаковка;

  • порошок для випічки - 4 ч. ложки;

  • молоко - 1 1/3 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • лимонний екстракт - 2 ч. ложки;

  • яєчні білки - 6 шт.


  • Для меренги:

  • цукор - 150 г;

  • яєчні білки - 3 шт.


  • Приготування
    Лимонний торт
    Для крему перші 5 інгредієнтів варимо на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Прибираємо з вогню готовий заварний крем, додаємо цедру і масло. Залишаємо в холодильнику на 4 години.
    Для бісквіта духовку розігріваємо до 180 градусів. У мисці збиваємо масло з цукром до білого кольору, додаємо суміш з борошна, лимонного пудингу, солі і порошку для випічки. В кінці додаємо молоко. Яйця поділяємо на білки і жовтки: першими в тісто йдуть жовтки, а за ними білки, збиті до м'яких піків. Випікаємо 3 окремих бісквіта по 20 хвилин при 180 градусах.
    З білка і цукру робимо меренгу. Для цього краще взяти цукрову пудру і білки кімнатної температури. Для більш легкого збивання додайте краплю оцту в суміш. Збивайте білки до твердих піків.
    Бісквіти прослаиваем кремом, не шкодуючи останнього, і покриваємо всі меренгою зовні. Карамелізуем меренгу за допомогою кулінарної пальника, або запікаючи 5-10 хвилин при 218 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Кокосовий торт
    Кокосовий торт
    Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт - чудовий десерт на будь-яке свято або день народження. Від такого ласощі будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Пропонуємо
    Манний торт
    Манний торт
    А чи знаєте ви, що з манної крупи можна готувати не тільки каші, але і чудові десерти? І сьогодні мова піде про дивовижному манном торті. Пропонуємо
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і