Вернуться назад Распечатать

Лимонний торт

Лимонний торт
Шукайте рецепт головного ласощі для святкового столу? Пропонуємо вам приготувати лимонний торт за нашими рецептами.

Лимонний торт з заварним кремом


Інгредієнти:

  • борошно - 1/3 ст.;

  • цукор - 2/3 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • ваніль - 1/2 ч. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • заварний крем - 3-4 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Борошно просіваємо і змішуємо з цукром, сіллю і маслом. Окремо збиваємо яєчні жовтки і білки, останні - збиваємо до твердих піків. Спочатку в тісто йдуть збиті жовтки, а за ними слід обережно вмішати до тесту пишну білкову масу. Додаємо цедру і 2 столові ложки лимонного соку. Виливаємо тісто у форму, а саму форму ставимо на деко, заповнений гарячою водою на 5 див. Випікаємо наш торт-суфле 25-30 хвилин, і подаємо з ложкою заварного крему і прикрасивши лимонною цедрою.

    Рецепт лимонно-бісквітного торта


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 10 ст. ложок;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 7 ст. ложок;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • цедра 1 лимона.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • кокосове молоко - 1/2 ст.;

  • лимонна цедра і сік.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лимонний торт, просіваємо борошно з розпушувачем.
    На водяній бані збиваємо з цукром яйця, цукор і сіль близько 10-15 секунд. Переливаємо підігріту масу в окрему миску і збиваємо до тих пір, поки вона не збільшиться в розмірі в 3 рази. Обережно змішуємо повітряну масу з просіяним борошном. Додаємо лимонну цедру і сік. Розливаємо тісто по 2 формам і випікаємо 18 хвилин при 180 градусах.
    Поки бісквіт випікається, займемося кремом: збиваємо масло дочиста з цукром. Не перестаючи збивати, підливаємо до суміші кокосове молоко, додаємо лимонний сік і цедру. Готовим кремом змащуємо остиглі коржі між собою і весь торт зовні. Прикрашаємо блюдо лимонною цедрою.
    Бісквіти для лимонного торта можна приготувати і в мультиварці. Для цього виливаємо половину тіста в змащену маслом чашу і готуємо в режимі «Випічка» 30 хвилин.

    Лимонний торт з меренгою


    Інгредієнти:
    Лимонний крем:

  • цукор - 1 1/2 ст.;

  • крохмаль - 1/2 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • молоко - 2 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 1/4 ст.;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 3/4 ст.


  • Для лимонного бісквіта:

  • вершкове масло - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • борошно - 3 ст.;

  • лимонний пудинг - 1 упаковка;

  • порошок для випічки - 4 ч. ложки;

  • молоко - 1 1/3 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • лимонний екстракт - 2 ч. ложки;

  • яєчні білки - 6 шт.


  • Для меренги:

  • цукор - 150 г;

  • яєчні білки - 3 шт.


  • Приготування
    Лимонний торт
    Для крему перші 5 інгредієнтів варимо на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Прибираємо з вогню готовий заварний крем, додаємо цедру і масло. Залишаємо в холодильнику на 4 години.
    Для бісквіта духовку розігріваємо до 180 градусів. У мисці збиваємо масло з цукром до білого кольору, додаємо суміш з борошна, лимонного пудингу, солі і порошку для випічки. В кінці додаємо молоко. Яйця поділяємо на білки і жовтки: першими в тісто йдуть жовтки, а за ними білки, збиті до м'яких піків. Випікаємо 3 окремих бісквіта по 20 хвилин при 180 градусах.
    З білка і цукру робимо меренгу. Для цього краще взяти цукрову пудру і білки кімнатної температури. Для більш легкого збивання додайте краплю оцту в суміш. Збивайте білки до твердих піків.
    Бісквіти прослаиваем кремом, не шкодуючи останнього, і покриваємо всі меренгою зовні. Карамелізуем меренгу за допомогою кулінарної пальника, або запікаючи 5-10 хвилин при 218 градусах.