Шукайте рецепт головного ласощі для святкового столу? Пропонуємо вам приготувати лимонний торт за нашими рецептами.
Лимонний торт з заварним кремом
Інгредієнти: борошно - 1/3 ст.; цукор - 2/3 ст.; сіль - щіпка; вершкове масло - 3 ст. ложки; яйця - 3 шт.; ваніль - 1/2 ч. ложки; лимон - 1 шт.; заварний крем - 3-4 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Борошно просіваємо і змішуємо з цукром, сіллю і маслом. Окремо збиваємо яєчні жовтки і білки, останні - збиваємо до твердих піків. Спочатку в тісто йдуть збиті жовтки, а за ними слід обережно вмішати до тесту пишну білкову масу. Додаємо цедру і 2 столові ложки лимонного соку. Виливаємо тісто у форму, а саму форму ставимо на деко, заповнений гарячою водою на 5 див. Випікаємо наш торт-суфле 25-30 хвилин, і подаємо з ложкою заварного крему і прикрасивши лимонною цедрою.
Рецепт лимонно-бісквітного торта
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 2 шт.; цукор - 6 ст. ложок; сіль - щіпка; борошно - 10 ст. ложок; порошок для випічки - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 7 ст. ложок; лимонний сік - 2 ст. ложки; цедра 1 лимона. Для крему:
вершкове масло - 4 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; кокосове молоко - 1/2 ст.; лимонна цедра і сік. Приготування Перед тим, як приготувати лимонний торт, просіваємо борошно з розпушувачем.
На водяній бані збиваємо з цукром яйця, цукор і сіль близько 10-15 секунд. Переливаємо підігріту масу в окрему миску і збиваємо до тих пір, поки вона не збільшиться в розмірі в 3 рази. Обережно змішуємо повітряну масу з просіяним борошном. Додаємо лимонну цедру і сік. Розливаємо тісто по 2 формам і випікаємо 18 хвилин при 180 градусах.
Поки бісквіт випікається, займемося кремом: збиваємо масло дочиста з цукром. Не перестаючи збивати, підливаємо до суміші кокосове молоко, додаємо лимонний сік і цедру. Готовим кремом змащуємо остиглі коржі між собою і весь торт зовні. Прикрашаємо блюдо лимонною цедрою.
Бісквіти для лимонного торта можна приготувати і в мультиварці. Для цього виливаємо половину тіста в змащену маслом чашу і готуємо в режимі «Випічка» 30 хвилин.
Лимонний торт з меренгою
Інгредієнти: Лимонний крем:
цукор - 1 1/2 ст.; крохмаль - 1/2 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; яєчні жовтки - 6 шт; молоко - 2 1/2 ст.; вершкове масло - 1/4 ст.; лимонна цедра - 1 ч. ложка; лимонний сік - 3/4 ст. Для лимонного бісквіта:
вершкове масло - 1 ст.; цукор - 2 ст.; борошно - 3 ст.; лимонний пудинг - 1 упаковка; порошок для випічки - 4 ч. ложки; молоко - 1 1/3 ст.; сіль - 1 ч. ложка; лимонний екстракт - 2 ч. ложки; яєчні білки - 6 шт. Для меренги:
цукор - 150 г; яєчні білки - 3 шт. Приготування Для крему перші 5 інгредієнтів варимо на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Прибираємо з вогню готовий заварний крем, додаємо цедру і масло. Залишаємо в холодильнику на 4 години.
Для бісквіта духовку розігріваємо до 180 градусів. У мисці збиваємо масло з цукром до білого кольору, додаємо суміш з борошна, лимонного пудингу, солі і порошку для випічки. В кінці додаємо молоко. Яйця поділяємо на білки і жовтки: першими в тісто йдуть жовтки, а за ними білки, збиті до м'яких піків. Випікаємо 3 окремих бісквіта по 20 хвилин при 180 градусах.
З білка і цукру робимо меренгу. Для цього краще взяти цукрову пудру і білки кімнатної температури. Для більш легкого збивання додайте краплю оцту в суміш. Збивайте білки до твердих піків.
Бісквіти прослаиваем кремом, не шкодуючи останнього, і покриваємо всі меренгою зовні. Карамелізуем меренгу за допомогою кулінарної пальника, або запікаючи 5-10 хвилин при 218 градусах.