Лимонна меренга
Лимонний торт з меренгою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для меренги:
Приготування
Отже, давайте спочатку приготуємо з вами тісто. Для цього вершкове масло гарненько збиваємо міксером з цукром, потім додаємо яєчний жовток і продовжуємо збивати до утворення пишної і густої піни. Борошно змішати з содою і поступово вводимо в цукрово-масляну масу. Замішуємо щільне, не липнущее до рук тісто.
Потім розкачуємо його на столі, присипаному борошном, тонкий круглий пласт. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і викладаємо туди приготоване тісто. Якщо ви хочете, щоб торт у підсумку був більше схожий на пай, то зробіть невеликі бортики. Далі ставимо заготовку в холодильник приблизно на 30 хвилин. Коли тісто охолоне, робимо в ньому проколи вилкою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15 хвилин.
Цим часом готуємо лимонну начинку для пирога з меренгою. Для цього з лимонів зрізаємо цедру, а з м'якоті віджимаємо сік. Цедру і лимонний сік змішуємо з крохмалем і вливаємо трохи води, добре розмішуємо. Потім ставимо на плиту, доводимо суміш до кипіння і варимо на маленькому вогні приблизно 3 хвилини до загустіння.

Ставимо пиріг в духовку і випікаємо при температурі 160°С 15 хвилин. Ну, ось і все, ароматне, смачне та вишукане ласощі з тонким лимонним смаком готово! А що у нас вийшло, пиріг, тарт або може бути лимонний пай з меренгою, вирішувати тільки вам!
Рекомендуємо добрі рецепти

Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить

Пиріг з ягодами - рецепт
Пиріг з ягодами - чудовий десерт, який можна подати, як на святковий стіл, так і до чашки чаю в недільний день. Пропонуємо вашій увазі кілька

Лимонна меренга
Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і

Французька меренга
Меренга - це смачний десерт французької кухні, який можна подавати окремо, якщо запекти в духовці до стану безе або використовувати для прикраси

Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з