Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Французька меренга

Французька меренга

5-01-2015, 10:13
3 970
Французька меренга
Ніжна меренга може служити як сполучною компонентом торта або прикрасою для будь-якого іншого десерту, так і цілком самостійним блюдом, яке можна запекти в духовці до стан безе і подати в якості ласощів до чашки чаю або кави.

Як приготувати французьку меренгу?


Перед тим, як перейти безпосередньо до рецепту і техніці, варто звернути увагу на кілька простих правил, які стануть в нагоді вам не тільки в разі, якщо ви захочете приготувати меренги, але якщо вам необхідно буде просто збити білки:

  • Перед збиванням білки приділіть увагу чистоті. Жир не дає білків взбиться в піну, тому ретельно вимийте миску і віночок, намагаючись позбутися найменших залишків жиру.

  • Білки перед збиванням повинні бути зігріті до кімнатної температури, так вони збиваються набагато легше і швидше, тому за годину перед готуванням дістаньте яйця з холодильника.

  • Слідкуйте за тим, щоб не перевзбить білки. Перевзбитая маса втрачає свою легкість при випіканні, а на віночку виглядає сухою і грудкуватою, тому стежте за тим, щоб готова меренга не втрачала своєї блискучою і гладкою текстурою.

  • Перестрахуватися від "падіння" білкових піків можна додавши до білка трохи лимонної кислоти або крохмалю. Останній попередньо просіваємо з цукром.

  • Цукор в меренгу додаємо поступово і порційно. Попередньо білки слід збити до м'яких піків, а вже потім переходити до додавання цукру.


  • Рецепт французької меренги


    Французька меренга вважається одним з найбільш простих і базових видів меренг, оскільки приготування її полягає лише у збиванні білків з цукром, причому цукру за вагою слід брати обов'язково рівно в 2 рази більше, ніж білка.
    Інгредієнти:

  • ячние білки - 90 г;

  • цукор - 180 г;

  • лимонна кислота - 1/8 ч. ложки.


  • Приготування
    Французька меренга
    Яєчні білки збиваємо до м'яких піків з додаванням лимонної кислоти. До отриманої пишної маси порціями додаємо цукор, не перестаючи збивати. Як тільки маса стане блискучою і гладкою, а також впевнено буде триматися на віночку не сповзаючи - меренга готова. Тепер її можна використовувати для прикраси або приготування коржів.
    Найпростіший спосіб перетворити французьку меренгу в справжній десерт - зробити з неї безе. Для цього повітряну масу меренги поміщаємо в кондитерський шприц і відсаджуємо на лист пергаменту, що покриває деко для випічки. Висушуємо безе при 100 градусах 1 годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Безе в духовці
    Безе в духовці
    Безе - повітряне та солодке ласощі улюблене багатьма. Сьогодні ми розповімо, як правильно його приготувати в духовці за досить простим рецептами. Ну
    Білковий заварний крем
    Білковий заварний крем
    Заварний крем використовують в якості начинки для тортів, пирогів, тістечок, еклерів. І сьогодні ми детально розберемося, як приготувати білковий
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
    Лимонний торт
    Лимонний торт
    Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і