Торт з безе
Крім знаменитого торт «Павлова», але основі безе можна приготувати величезну кількість ласощів, рецептами деяких з них ми поділимося в цій статті.
Ніжний торт безе «Снікерс», приготований в домашніх умовах, виходить дуже солодким і ситним, однак над його приготуванням доведеться потрудитися.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
яйця - 10 шт.;
цукор - 300 г;
молоко - 150 мл;
рослинна олія - 150 мл;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
розпушувач для тіста - 15 г;
вершкове масло - 150 г;
какао - 3 ст. ложки
варена згущене молоко - 1 банка;
арахіс обсмажений - 1 ст.
Приготування
Білки від п'яти яєць змішуємо з цукром і збиваємо до появи твердих піків на поверхні, при цьому білкова маса стане гладкою і блискучою. Для більш стійкої піни до білків можна додати трохи лимонного соку. Основу для безе викладаємо на деко і випікаємо при мінімальній температурі 15 години, після чого залишаємо безе охолонути і затвердіти.
Залишилися яйця збиваємо дочиста з ванільним екстрактом і, не перестаючи збивати, додаємо до яєць молоко і какао-порошок. В окремій ємності змішати просіяне борошно з розпушувачем і порційно засипаємо суху суміш до яєць. Викладаємо тісто на змащене маслом деко і випікаємо при 160 градусах 35-40 хвилин.
Поки бісквітна основа випікається, згущене молоко слід збити міксером з м'яким вершковим маслом.
Готовий бісквіт повністю остуджуємо, розрізаємо на 3 частини, кожну з яких промазуємо згущеним кремом. Між шарами викладаємо шматочки торта безе. Залишки крему розподіляємо по всій поверхні нашого торта з прошарком з безе. Посипаємо готове ласощі колотими горіхами і здрібненим шоколадом. Торт з безе зі згущеним молоком готовий до подачі.
Інгредієнти:
Для шоколадного брауні:
темний шоколад - 200 г;
вершкове масло - 200 г;
цукрова пудра - 250 г;
яйця - 3 шт.;
борошно - 110 р.
Для безе:
яйця - 4 шт.;
цукрова пудра - 100 г;
лимонний сік - 1/2 ч. ложки;
горіхи - 100 р.
Для начинки:
вершки для збивання - 300 мл;
цукрова пудра - 100 г;
малина - 100 р.
Приготування
Почнемо приготування з бісквіта брауні: 180 г шоколад розтоплюємо на водяній бані, залишки подрібнюємо і відставляємо в сторону. Поки шоколад топиться, м'яке вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою до однорідності. До масляної суміші додаємо яйця по одній штуці: кожне наступне, лише після того, як вмешали попереднє. За яйцями в суміш підсипаємо просіяне борошно, а потім і розтоплений шоколад, акуратно все перемішуємо, не забуваючи досипати раннє покришений шоколад. Суміш для брауні виливаємо у вогнетривку форму 23 см, змащену маслом, і відправляємо запікатися 10 хвилин при 170 градусах.
Поки брауні випікається, займемося безе: яєчні білки кімнатної температури змішати з цукровою пудрою і лимонним соком, збиваємо до твердих піків, після чого додаємо до безе подрібнені горіхи на ваш смак.
Викладаємо безе на готовий брауні і повертаємо в духовку на 30 хвилин, або до тих пір, поки меренга не придбає золотавий колір. Готовий бісквітний корж з безе необхідно повністю охолодити.
Для начинки змішуємо цукор і вершки до твердих піків і додаємо ягоди малини.
Брауні поділяємо на частини, кожну з яких додатково промазуємо малиновим кремом. Торт бісквітний з безе і горіхами готовий, в якості прикраси можна посипати тертим шоколадом, або залишками подрібнених горіхів. Подавати шоколадний торт до столу можна відразу ж, так як бісквіт брауні соковитий сам по собі і не потребує просочення.
Рецепт торта «Снікерс» з безе
Ніжний торт безе «Снікерс», приготований в домашніх умовах, виходить дуже солодким і ситним, однак над його приготуванням доведеться потрудитися.
Інгредієнти:
Приготування
Білки від п'яти яєць змішуємо з цукром і збиваємо до появи твердих піків на поверхні, при цьому білкова маса стане гладкою і блискучою. Для більш стійкої піни до білків можна додати трохи лимонного соку. Основу для безе викладаємо на деко і випікаємо при мінімальній температурі 15 години, після чого залишаємо безе охолонути і затвердіти.
Залишилися яйця збиваємо дочиста з ванільним екстрактом і, не перестаючи збивати, додаємо до яєць молоко і какао-порошок. В окремій ємності змішати просіяне борошно з розпушувачем і порційно засипаємо суху суміш до яєць. Викладаємо тісто на змащене маслом деко і випікаємо при 160 градусах 35-40 хвилин.
Поки бісквітна основа випікається, згущене молоко слід збити міксером з м'яким вершковим маслом.
Готовий бісквіт повністю остуджуємо, розрізаємо на 3 частини, кожну з яких промазуємо згущеним кремом. Між шарами викладаємо шматочки торта безе. Залишки крему розподіляємо по всій поверхні нашого торта з прошарком з безе. Посипаємо готове ласощі колотими горіхами і здрібненим шоколадом. Торт з безе зі згущеним молоком готовий до подачі.
Шоколадний торт з безе і бісквітом
Інгредієнти:
Для шоколадного брауні:
Для безе:
Для начинки:
Приготування
Почнемо приготування з бісквіта брауні: 180 г шоколад розтоплюємо на водяній бані, залишки подрібнюємо і відставляємо в сторону. Поки шоколад топиться, м'яке вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою до однорідності. До масляної суміші додаємо яйця по одній штуці: кожне наступне, лише після того, як вмешали попереднє. За яйцями в суміш підсипаємо просіяне борошно, а потім і розтоплений шоколад, акуратно все перемішуємо, не забуваючи досипати раннє покришений шоколад. Суміш для брауні виливаємо у вогнетривку форму 23 см, змащену маслом, і відправляємо запікатися 10 хвилин при 170 градусах.
Поки брауні випікається, займемося безе: яєчні білки кімнатної температури змішати з цукровою пудрою і лимонним соком, збиваємо до твердих піків, після чого додаємо до безе подрібнені горіхи на ваш смак.
Викладаємо безе на готовий брауні і повертаємо в духовку на 30 хвилин, або до тих пір, поки меренга не придбає золотавий колір. Готовий бісквітний корж з безе необхідно повністю охолодити.
Для начинки змішуємо цукор і вершки до твердих піків і додаємо ягоди малини.
Брауні поділяємо на частини, кожну з яких додатково промазуємо малиновим кремом. Торт бісквітний з безе і горіхами готовий, в якості прикраси можна посипати тертим шоколадом, або залишками подрібнених горіхів. Подавати шоколадний торт до столу можна відразу ж, так як бісквіт брауні соковитий сам по собі і не потребує просочення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Графські руїни» з безе
Хто ж з нас не пробував такий смачний десерт, як торт «Графські руїни». І сьогодні ми вам розповімо, як правильно його спекти з безе в домашніх
Бісквітний торт зі згущеним молоком
Любите згущене молоко? Тоді пропонуємо спекти чудовий бісквітний торт з цими ласощами. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних рецептів
Печиво безе - рецепт
Печиво з безе - це дуже смачний і повітряний десерт, який припаде до душі не тільки маленьким дітям, але і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів