Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Графські руїни» з безе

Торт «Графські руїни» з безе

18-01-2015, 11:11
1 391
Торт «Графські руїни» з безе
Звичайно ж, для безе «Графські розвалини» можна і в кондитерській купити, змастити згущеним молоком, викласти піраміду в художньому безладі - ось вам і десерт на швидку руку. Але не пошкодуйте сил і часу, і приготуйте безе самостійно. Повірте, це кулінарне таїнство освоїти зовсім не складно, а в результаті отримуємо чудово-повітряний і по-справжньому казковий торт.

Рецепт торта «Графські руїни» з безе


Інгредієнти:
Для безе:

  • білок яєчний - 4 шт.;

  • пудра цукрова - 3/4 ст.;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Для крему:

  • молоко згущене - 8 ст. ложок;

  • масло вершкове - 150 р.


  • Для прикраси:

  • шоколад - 100 г;

  • горіхи волоські - 50 г;


  • Приготування
    Для того, щоб приготувати «правильну» безе для торта «Графські руїни» існує кілька правил, неухильно дотримання яких і приведе вас в кінцевому результаті до успіху, то е. сть визнанням ваших кулінарних талантів навіть коханої свекрухою! Отже:

  • Білки повинні бути охолодженими, а миска, в якій ми будемо збивати, сухою і чистою.

  • Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків, а лише після цього поступово вводимо цукрову пудру.

  • Збиваємо весь час з однаковою швидкістю і в одному напрямку, тоді утворилися бульбашки повітря будуть одного розміру і структура майбутніх безе більш однорідна.

  • Готова білкова маса повинна бути гладкою і шовковистою. Чайною ложкою, а краще з допомогою кондитерського шприца, викладаємо її порційно на застелений пергаментом деко і сушимо в розігрітій до 80 градусів духовці 15-2 години.


  • Тим часом готуємо крем. М'яке вершкове масло збиваємо, поки воно не побіліє, і, не знижуючи обертів, починаємо по одній ложці додавати згущене молоко. Зупиняємося лише тоді, коли отримаємо однорідну масу.
    На блюдо викладаємо шар охололих безе, змащуємо зверху кремом і присипаємо подрібненими горішками. Новий шар і знову крем з горішками - таким чином, збираємо піраміду. На водяній бані розтоплюємо шоколад і хаотично, тонкою цівкою поливаємо торт. Прибираємо його в холодильник, щоб крем і шоколад застигли.

    Корж для торта «Графські руїни» з безе


    За однією з версій торта «Графські руїни» безе викладають не просто на блюдо, а на спеціальний корж.
    Інгредієнти:

  • білок яєчний - 1 шт.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • Торт «Графські руїни» з безе

  • масло вершкове - 100 г;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Як і для безе, білок збиваємо спочатку з сіллю. Після вводимо цукор і додаємо розм'якшене вершкове масло, соду і просіяне борошно. Акуратно вимішуємо тісто знизу вгору і перекладаємо в змащену маслом і присипану борошном форму. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Графські руїни» зі сметаною
    Торт «Графські руїни» зі сметаною
    Якщо ви хочете приготувати не тільки дуже ніжний і смачний торт, але ще і красивий, то зверніть свою увагу на цю статтю. У ній ми розповімо, як
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо