Торт Графські руїни з безе, рецепт і фото
Отже, щоб спекти класичний торт графські руїни, нам знадобляться такі продукти:
яйця - 4 шт білки яєчні - 8 шт цукрова пудра - 25 скл цукор - 1 скл сода - 1 ч. л. борошно - 1 скл згущене молоко - 1/2 банки молоко згущене варене - 1 банка масло вершкове - 200 г горіхи волоські - 1 скл шоколад чорний (плитка) - 1 шт Приготування торта Графські руїни класичного
Необхідно спекти бісквіт: беремо 4 яйця, білки відділяємо від жовтків і збиваємо в круту піну, поступово додаючи 1 склянку цукру. Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса при перевертанні не буде виливатися з ємності. Додаємо до збитим білків по 1 жовтку, збиваємо масу. Вносимо 1 склянка борошна, 1 чайну ложку соди гасимо оцтом. Масу добре перемішуємо і випікаємо в щільно закритій духовці при температурі 180°С протягом 30-40 хвилин. Дверцята духовки під час випікання відкривати не можна, інакше бісквіт осяде. Приготування безе: 6 білків збиваємо з дрібкою солі в круту піну, поступово, продовжуючи збивати, додаємо 2 склянки цукрової пудри. Отриману білкову масу викладаємо на пергаментний папір з допомогою кондитерського шприца або чайної ложечки, поміщаємо в духовку і випікаємо при температурі 100-110°С протягом 1-15 години (орієнтуємося по мірі готовності - безе повинні добре висушитися). Приготування вершкового крему: дістаємо з холодильника пачку вершкового масла (200 г) і залишаємо при кімнатній температурі до розм'якшення. Масло починаємо збивати міксером і вводимо поступово половину банки згущеного молока сирого та вміст цілої банки вареного згущеного молока. Крем поміщаємо в холодильник. Приготування білкового крему: 2 білка збиваємо з дрібкою солі в круту піну, поступово, продовжуючи збивати, вводимо 05 склянки цукрової пудри. Збиті білки перемішуємо з 1 склянкою подрібнених волоських горіхів. Збірка торта: бісквітний корж розрізаємо на дві половини, перекладаємо вершковим кремом. Готові безе верхньою частиною занурюємо в білковий крем і викладаємо нижній широкою частиною на бісквітний корж, промазанний вершковим кремом. Кожен наступний ярус робимо вже попереднього. Коли всі безе викладені, вершковим кремом поливаємо поверхню отриманої гірки. При бажанні при складанні торта можна додавати горішки, родзинки, мигдаль. Готовий торт можна оформити розтопленим або натертим шоколадом. Приємного апетиту!
Автор: Анастасія Блюмм