Мигдальний торт
Любителі горіховою випічки просто не повинні пройти повз мигдалевого торта. Ароматний і смачний торт з додаванням мигдалю обійдеться дорожче аналогічного страви, приготовленого з використанням арахісу, або волоського горіха, але результат буде коштувати витрачених сил і засобів.
Інгредієнти:
Для торта:
борошно самоподнимающаяся - 110 г;
порошок для випічки - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 110 г;
коричневий цукор - 110 г;
яйця - 2 шт.;
мелений мигдаль - 50 г;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
гаряча вода - 2 ч. ложки.
Для крему:
шоколад - 225 г;
вода - 1 ст. ложка;
пелюстки мигдалю - 25 р.
Приготування
Спершу змащуємо круглу роз'ємну форму діаметром 18 см, дно форми покриваємо папером для випічки. Духовку розігріваємо до 170 градусів.
Какао-порошок змішуємо зі столовою ложкою води і кладемо в глибоку миску. Слідом додаємо борошно, просіяне з порошком для випічки, м'яке вершкове масло, яйця, цукор і мигдаль. Отримане тісто перелити у форму і ставимо бісквіти випікатися 30 хвилин. Даємо коржу охолонути, а після ділимо його на дві рівні частини.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до нього воду. Промазуємо коржі шоколадом і присипаємо мигдалевими пелюстками.
Інгредієнти:
мигдальна борошно - 180 г;
пшеничне борошно - 2 ст. ложки;
яйця - 7 шт.;
цукор - 1 ст.;
вершки для збивання - 1 1/2 ст.;
цукрова пудра - 2/3 ст.;
желатин - 1 ст. ложка;
кава натуральний - 1 чашка;
цукерки "Рафаелло" - для прикраси;
кокосова стружка для прикраси;
очищений мигдаль для прикраси.
Приготування
Мигдалеву борошно змішуємо з цукром і борошном пшеничним. Яєчні білки відділяємо від жовтків, злегка охолоджуємо і збиваємо з цукром до твердих піків. Збиваємо білки з горіховою сумішшю і викладаємо отриману масу на змащений лист для випічки рівним шаром. Випікаємо корж при 180 градусах 45-50 хвилин.
Вершки збиваємо з цукровою пудрою до загустіння. До отриманого крему тонкою цівкою вливаємо кави з розчиненою в ньому ложкою желатину.
Корж розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом між шарами і поверх них. Посипаємо торт з мигдальної муки кокосовою стружкою, прикрашаємо цукерками і горіхами.
Інгредієнти:
Для коржа:
яєчні білки - 4 шт.;
мигдальна борошно - 250 г;
цукрова пудра - 1/2 ст.;
мигдальні пелюстки - для прикраси.
Для крему:
яєчні жовтки - 4 шт.;
молоко - 2/3 ст.;
крохмаль картопляний - 1 ч. ложка;
цукор - 1/3 ст.;
вершкове масло - 180 р.
Приготування
Мигдалеву борошно змішуємо з цукровою пудрою. Охолоджені яєчні білки збиваємо до твердих піків і, острожное помішуючи, додаємо до них мигдалеву борошно. Готову суміш викладаємо рівним шаром у форму для випікання, попередньо змастивши її маслом і покривши дно пергаментом для випічки.
Поки корж випікається, займемося заварним кремом . Яєчні жовтки змішуємо з молоком і цукром. Ставимо суміш на водяну баню і, безперервно помішуючи, додаємо до неї молоко, з розведеною в ньому ложкою крохмалю. Варимо крем до загустіння.
Корж злегка остуджуємо, розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом зовні і всередині. обсипаємо ласощі мигдалевими пелюстками і залишаємо в холодильнику на кілька годин, настоятися перед подачею.
Такий мигдальний торт можна приготувати з сиром маскарпоне, якщо ви не бажаєте возитися з заварним кремом. Для цього достатньо просто збити вершковий сир з ванільним екстрактом і цукровою пудрою, додавши останню за смаком. Торт залишається прикрасити мигдальної обсипанням і залишити просочитися пару годин перед подачею.
Шоколадно-мигдальний торт
Інгредієнти:
Для торта:
Для крему:
Приготування
Спершу змащуємо круглу роз'ємну форму діаметром 18 см, дно форми покриваємо папером для випічки. Духовку розігріваємо до 170 градусів.
Какао-порошок змішуємо зі столовою ложкою води і кладемо в глибоку миску. Слідом додаємо борошно, просіяне з порошком для випічки, м'яке вершкове масло, яйця, цукор і мигдаль. Отримане тісто перелити у форму і ставимо бісквіти випікатися 30 хвилин. Даємо коржу охолонути, а після ділимо його на дві рівні частини.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до нього воду. Промазуємо коржі шоколадом і присипаємо мигдалевими пелюстками.
Рецепт мигдалевого торта "Рафаелло"
Інгредієнти:
Приготування
Мигдалеву борошно змішуємо з цукром і борошном пшеничним. Яєчні білки відділяємо від жовтків, злегка охолоджуємо і збиваємо з цукром до твердих піків. Збиваємо білки з горіховою сумішшю і викладаємо отриману масу на змащений лист для випічки рівним шаром. Випікаємо корж при 180 градусах 45-50 хвилин.
Вершки збиваємо з цукровою пудрою до загустіння. До отриманого крему тонкою цівкою вливаємо кави з розчиненою в ньому ложкою желатину.
Корж розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом між шарами і поверх них. Посипаємо торт з мигдальної муки кокосовою стружкою, прикрашаємо цукерками і горіхами.
Мигдальний торт "Шведський" з заварним кремом
Інгредієнти:
Для коржа:
Для крему:
Приготування
Мигдалеву борошно змішуємо з цукровою пудрою. Охолоджені яєчні білки збиваємо до твердих піків і, острожное помішуючи, додаємо до них мигдалеву борошно. Готову суміш викладаємо рівним шаром у форму для випікання, попередньо змастивши її маслом і покривши дно пергаментом для випічки.
Поки корж випікається, займемося заварним кремом . Яєчні жовтки змішуємо з молоком і цукром. Ставимо суміш на водяну баню і, безперервно помішуючи, додаємо до неї молоко, з розведеною в ньому ложкою крохмалю. Варимо крем до загустіння.
Корж злегка остуджуємо, розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом зовні і всередині. обсипаємо ласощі мигдалевими пелюстками і залишаємо в холодильнику на кілька годин, настоятися перед подачею.
Такий мигдальний торт можна приготувати з сиром маскарпоне, якщо ви не бажаєте возитися з заварним кремом. Для цього достатньо просто збити вершковий сир з ванільним екстрактом і цукровою пудрою, додавши останню за смаком. Торт залишається прикрасити мигдальної обсипанням і залишити просочитися пару годин перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Прага» по ГОСТу
Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з
Торт без борошна
Далеко не всі можуть вживати випічку, приготовану з борошна з різних причин. І сьогодні мова піде про дивовижних торти без борошна. Таке ласощі
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з