Любителі горіховою випічки просто не повинні пройти повз мигдалевого торта. Ароматний і смачний торт з додаванням мигдалю обійдеться дорожче аналогічного страви, приготовленого з використанням арахісу, або волоського горіха, але результат буде коштувати витрачених сил і засобів.
Шоколадно-мигдальний торт
Інгредієнти: Для торта:
борошно самоподнимающаяся - 110 г; порошок для випічки - 1 ч. ложка; вершкове масло - 110 г; коричневий цукор - 110 г; яйця - 2 шт.; мелений мигдаль - 50 г; какао-порошок - 1 ст. ложка; гаряча вода - 2 ч. ложки. Для крему:
шоколад - 225 г; вода - 1 ст. ложка; пелюстки мигдалю - 25 р. Приготування Спершу змащуємо круглу роз'ємну форму діаметром 18 см, дно форми покриваємо папером для випічки. Духовку розігріваємо до 170 градусів.
Какао-порошок змішуємо зі столовою ложкою води і кладемо в глибоку миску. Слідом додаємо борошно, просіяне з порошком для випічки, м'яке вершкове масло, яйця, цукор і мигдаль. Отримане тісто перелити у форму і ставимо бісквіти випікатися 30 хвилин. Даємо коржу охолонути, а після ділимо його на дві рівні частини.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до нього воду. Промазуємо коржі шоколадом і присипаємо мигдалевими пелюстками.
Рецепт мигдалевого торта "Рафаелло"
Інгредієнти: мигдальна борошно - 180 г; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; яйця - 7 шт.; цукор - 1 ст.; вершки для збивання - 1 1/2 ст.; цукрова пудра - 2/3 ст.; желатин - 1 ст. ложка; кава натуральний - 1 чашка; цукерки "Рафаелло" - для прикраси; кокосова стружка для прикраси; очищений мигдаль для прикраси. Приготування Мигдалеву борошно змішуємо з цукром і борошном пшеничним. Яєчні білки відділяємо від жовтків, злегка охолоджуємо і збиваємо з цукром до твердих піків. Збиваємо білки з горіховою сумішшю і викладаємо отриману масу на змащений лист для випічки рівним шаром. Випікаємо корж при 180 градусах 45-50 хвилин.
Вершки збиваємо з цукровою пудрою до загустіння. До отриманого крему тонкою цівкою вливаємо кави з розчиненою в ньому ложкою желатину.
Корж розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом між шарами і поверх них. Посипаємо торт з мигдальної муки кокосовою стружкою, прикрашаємо цукерками і горіхами.
Мигдальний торт "Шведський" з заварним кремом
Інгредієнти: Для коржа:
яєчні білки - 4 шт.; мигдальна борошно - 250 г; цукрова пудра - 1/2 ст.; мигдальні пелюстки - для прикраси. Для крему:
яєчні жовтки - 4 шт.; молоко - 2/3 ст.; крохмаль картопляний - 1 ч. ложка; цукор - 1/3 ст.; вершкове масло - 180 р. Приготування Мигдалеву борошно змішуємо з цукровою пудрою. Охолоджені яєчні білки збиваємо до твердих піків і, острожное помішуючи, додаємо до них мигдалеву борошно. Готову суміш викладаємо рівним шаром у форму для випікання, попередньо змастивши її маслом і покривши дно пергаментом для випічки.
Поки корж випікається, займемося заварним кремом . Яєчні жовтки змішуємо з молоком і цукром. Ставимо суміш на водяну баню і, безперервно помішуючи, додаємо до неї молоко, з розведеною в ньому
ложкою крохмалю. Варимо крем до загустіння.
Корж злегка остуджуємо, розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом зовні і всередині. обсипаємо ласощі мигдалевими пелюстками і залишаємо в холодильнику на кілька годин, настоятися перед подачею.
Такий мигдальний торт можна приготувати з сиром маскарпоне, якщо ви не бажаєте возитися з заварним кремом. Для цього достатньо просто збити вершковий сир з ванільним екстрактом і цукровою пудрою, додавши останню за смаком. Торт залишається прикрасити мигдальної обсипанням і залишити просочитися пару годин перед подачею.