Вернуться назад Распечатать

Мигдальний торт

Мигдальний торт
Любителі горіховою випічки просто не повинні пройти повз мигдалевого торта. Ароматний і смачний торт з додаванням мигдалю обійдеться дорожче аналогічного страви, приготовленого з використанням арахісу, або волоського горіха, але результат буде коштувати витрачених сил і засобів.

Шоколадно-мигдальний торт


Інгредієнти:
Для торта:

  • борошно самоподнимающаяся - 110 г;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 110 г;

  • коричневий цукор - 110 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • мелений мигдаль - 50 г;

  • какао-порошок - 1 ст. ложка;

  • гаряча вода - 2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • шоколад - 225 г;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • пелюстки мигдалю - 25 р.


  • Приготування
    Спершу змащуємо круглу роз'ємну форму діаметром 18 см, дно форми покриваємо папером для випічки. Духовку розігріваємо до 170 градусів.
    Какао-порошок змішуємо зі столовою ложкою води і кладемо в глибоку миску. Слідом додаємо борошно, просіяне з порошком для випічки, м'яке вершкове масло, яйця, цукор і мигдаль. Отримане тісто перелити у форму і ставимо бісквіти випікатися 30 хвилин. Даємо коржу охолонути, а після ділимо його на дві рівні частини.
    Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до нього воду. Промазуємо коржі шоколадом і присипаємо мигдалевими пелюстками.

    Рецепт мигдалевого торта "Рафаелло"


    Інгредієнти:

  • мигдальна борошно - 180 г;

  • пшеничне борошно - 2 ст. ложки;

  • яйця - 7 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • вершки для збивання - 1 1/2 ст.;

  • цукрова пудра - 2/3 ст.;

  • желатин - 1 ст. ложка;

  • кава натуральний - 1 чашка;

  • цукерки "Рафаелло" - для прикраси;

  • кокосова стружка для прикраси;

  • очищений мигдаль для прикраси.


  • Приготування
    Мигдалеву борошно змішуємо з цукром і борошном пшеничним. Яєчні білки відділяємо від жовтків, злегка охолоджуємо і збиваємо з цукром до твердих піків. Збиваємо білки з горіховою сумішшю і викладаємо отриману масу на змащений лист для випічки рівним шаром. Випікаємо корж при 180 градусах 45-50 хвилин.
    Вершки збиваємо з цукровою пудрою до загустіння. До отриманого крему тонкою цівкою вливаємо кави з розчиненою в ньому ложкою желатину.
    Корж розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом між шарами і поверх них. Посипаємо торт з мигдальної муки кокосовою стружкою, прикрашаємо цукерками і горіхами.

    Мигдальний торт "Шведський" з заварним кремом


    Інгредієнти:
    Для коржа:

  • яєчні білки - 4 шт.;

  • мигдальна борошно - 250 г;

  • цукрова пудра - 1/2 ст.;

  • мигдальні пелюстки - для прикраси.


  • Для крему:

  • яєчні жовтки - 4 шт.;

  • молоко - 2/3 ст.;

  • крохмаль картопляний - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1/3 ст.;

  • вершкове масло - 180 р.


  • Приготування
    Мигдалеву борошно змішуємо з цукровою пудрою. Охолоджені яєчні білки збиваємо до твердих піків і, острожное помішуючи, додаємо до них мигдалеву борошно. Готову суміш викладаємо рівним шаром у форму для випікання, попередньо змастивши її маслом і покривши дно пергаментом для випічки.
    Поки корж випікається, займемося заварним кремом . Яєчні жовтки змішуємо з молоком і цукром. Ставимо суміш на водяну баню і, безперервно помішуючи, додаємо до неї молоко, з розведеною в ньому
    Мигдальний торт
    ложкою крохмалю. Варимо крем до загустіння.
    Корж злегка остуджуємо, розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом зовні і всередині. обсипаємо ласощі мигдалевими пелюстками і залишаємо в холодильнику на кілька годин, настоятися перед подачею.
    Такий мигдальний торт можна приготувати з сиром маскарпоне, якщо ви не бажаєте возитися з заварним кремом. Для цього достатньо просто збити вершковий сир з ванільним екстрактом і цукровою пудрою, додавши останню за смаком. Торт залишається прикрасити мигдальної обсипанням і залишити просочитися пару годин перед подачею.