Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт з какао

Торт з какао

17-01-2015, 23:22
1 930
Торт з какао
Любителям шоколаду напевно припаде до душі випічка з додаванням какао. Цей інгредієнт надає виробу свій неповторний смак. Нижче наводимо кілька рецептів приготування тортів з какао.

Торт на кефірі з какао


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір - 500 мл;

  • цукор - 2 склянки;

  • борошно - 2 склянки;

  • яйця - 2 шт.;

  • какао - 8 ст. ложок.


  • Для крему:

  • молоко - 1 стакан;

  • жовтки - 2 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 200 р.


  • Приготування
    У кефір додаємо соду, перемішуємо і підігріваємо до теплого стану. Додаємо просіяне борошно і цукор, перемішуємо, додаємо какао і додаємо яйця. Знову гарненько перемішуємо.
    Тепер нам треба випекти кілька коржів. Наливаємо тісто тонким шаром у форму і випікаємо близько 10 хвилин в духовці при температурі 170-180 градусів. Поки випікаються коржі, готуємо крем. Змішуємо жовтки з цукром, додаємо борошно, знову перемішуємо, вливаємо молоко. Ставимо крем на плиту і на маленькому вогні, помішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Промазуємо кремом кожен корж і відправляємо торт просочуватися години на 3.

    Торт з какао і згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • борошно - 45 склянки;

  • цукор - 1 склянка;

  • кефір - 2 склянки;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • какао - 1 ст. ложка;

  • ванільний цукор - 2 пакетика;

  • маргарин - 1 ст. ложка;

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • варена згущене молоко - 1 банка;

  • вершкове масло - 50 г;

  • банани - 3 шт.;

  • стружка кокосова - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з цукром, додаємо масло. Соду гасимо в кефірі, з'єднайте з яєчно-цукрової сумішшю, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 однакові частини - в одну з них додаємо ванільний цукор, а в другу корицю і какао. Випікаємо коржі близько 25 хвилин при температурі 180 градусів. Коржі остуджуємо і ріжемо навпіл. Очищаємо 2 банана, розтираємо їх до стану кашки, додаємо масло, згущене молоко і добре збиваємо. Коржі змащуємо отриманим кремом і, чергуючи темний і світлий, викладаємо один на одного. За бажанням торт можна залити шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом і прикрасити кокосовою стружкою і гуртками банана.

    Сирний торт з какао


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • цукор - 15 склянки;

  • маргарин - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • борошно - 2 склянки.


  • Для начинки:

  • яйця - 3 шт.;

  • сир - 400 г;

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, додаємо какао, маргарин, натертий на крупній тертці, ванільний цукор і борошно. Замішуємо тісто. Після чого поділяємо його на 2 частини (одна з них більше, інша менше). Маленьку частину загортаємо в пакет і відправляємо в морозилку приблизно на півгодини. З'єднуємо інгредієнти для начинки і збиваємо їх. Більшу частину тіста викладаємо у форму, зробивши бортики, зверху викладаємо начинку, яку покриваємо натертим на крупній тертці тестом з морозилки. Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо простий, але від цього не менш смачний сирний торт з какао приблизно 1 годину. За бажанням його можна покрити глазур'ю.

    Млинцевий торт з какао


    Інгредієнти:

  • молоко - 300 мл;

  • борошно - 100 г;

  • вода - 250 мл;

  • яйця - 1 шт.;

  • шоколад - 50 г;

  • какао - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 4 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - 3 ст. ложки.


  • Для крему:

  • молоко - 05 л;

  • крохмаль - 40 г;

  • ванільний цукор - 50 р.


  • Торт з какао
    Приготування
    Борошно змішати з крохмалем, вбиваємо яйце, додаємо молоко, какао, цукор, добре перемішуємо. Розтоплюємо шоколад, вливаємо його в тісто, ще раз перемішуємо і випікаємо млинці на добре розігрітій сковороді. Готуємо крем: молоко (400 г) доводимо до кипіння, а залишився в холодному молоці розвести крохмаль і цукор. Отриману суміш вливаємо в кипляче молоко, перешиваємо і даємо крему загуснути. Кожний шоколадний млинець змащуємо отриманим кремом, складаємо їх один на одного і прибираємо торт на 1-2 години на холод. Після того, як млинцевий торт просочиться, його можна подавати до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанний торт «Ведмедик»
    Сметанний торт «Ведмедик»
    Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
    Торт «Пломбір»
    Торт «Пломбір»
    Торт «Пломбір» - дуже ніжний десерт, який зачарує кожного, хто його спробує. Існує кілька рецептів цього ласощі, і в даній статті ми про них
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з готових коржів зі згущеним молоком можна приготувати досить швидко і просто, якщо раптом до вас несподівано нагрянули гості. Давайте розберемо
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
    Торт з сиром маскарпоне
    Торт з сиром маскарпоне
    Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І
    Торт з родзинками
    Торт з родзинками
    Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.