Торт з какао
Любителям шоколаду напевно припаде до душі випічка з додаванням какао. Цей інгредієнт надає виробу свій неповторний смак. Нижче наводимо кілька рецептів приготування тортів з какао.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір - 500 мл;
цукор - 2 склянки;
борошно - 2 склянки;
яйця - 2 шт.;
какао - 8 ст. ложок.
Для крему:
молоко - 1 стакан;
жовтки - 2 шт.;
цукор - 1 склянка;
борошно - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 200 р.
Приготування
У кефір додаємо соду, перемішуємо і підігріваємо до теплого стану. Додаємо просіяне борошно і цукор, перемішуємо, додаємо какао і додаємо яйця. Знову гарненько перемішуємо.
Тепер нам треба випекти кілька коржів. Наливаємо тісто тонким шаром у форму і випікаємо близько 10 хвилин в духовці при температурі 170-180 градусів. Поки випікаються коржі, готуємо крем. Змішуємо жовтки з цукром, додаємо борошно, знову перемішуємо, вливаємо молоко. Ставимо крем на плиту і на маленькому вогні, помішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Промазуємо кремом кожен корж і відправляємо торт просочуватися години на 3.
Інгредієнти:
борошно - 45 склянки;
цукор - 1 склянка;
кефір - 2 склянки;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
сода - 1 ч. ложка;
яйця - 2 шт.;
какао - 1 ст. ложка;
ванільний цукор - 2 пакетика;
маргарин - 1 ст. ложка;
кориця - 05 ч. ложки;
варена згущене молоко - 1 банка;
вершкове масло - 50 г;
банани - 3 шт.;
стружка кокосова - 2 ст. ложки.
Приготування
Яйця розтираємо з цукром, додаємо масло. Соду гасимо в кефірі, з'єднайте з яєчно-цукрової сумішшю, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 однакові частини - в одну з них додаємо ванільний цукор, а в другу корицю і какао. Випікаємо коржі близько 25 хвилин при температурі 180 градусів. Коржі остуджуємо і ріжемо навпіл. Очищаємо 2 банана, розтираємо їх до стану кашки, додаємо масло, згущене молоко і добре збиваємо. Коржі змащуємо отриманим кремом і, чергуючи темний і світлий, викладаємо один на одного. За бажанням торт можна залити шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом і прикрасити кокосовою стружкою і гуртками банана.
Інгредієнти:
Для тіста:
цукор - 15 склянки;
маргарин - 200 г;
яйця - 2 шт.;
какао - 2 ст. ложки;
сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка;
ванільний цукор - 1 пакетик;
борошно - 2 склянки.
Для начинки:
яйця - 3 шт.;
сир - 400 г;
крохмаль - 1 ст. ложка.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо какао, маргарин, натертий на крупній тертці, ванільний цукор і борошно. Замішуємо тісто. Після чого поділяємо його на 2 частини (одна з них більше, інша менше). Маленьку частину загортаємо в пакет і відправляємо в морозилку приблизно на півгодини. З'єднуємо інгредієнти для начинки і збиваємо їх. Більшу частину тіста викладаємо у форму, зробивши бортики, зверху викладаємо начинку, яку покриваємо натертим на крупній тертці тестом з морозилки. Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо простий, але від цього не менш смачний сирний торт з какао приблизно 1 годину. За бажанням його можна покрити глазур'ю.
Інгредієнти:
молоко - 300 мл;
борошно - 100 г;
вода - 250 мл;
яйця - 1 шт.;
шоколад - 50 г;
какао - 3 ст. ложки;
крохмаль - 4 ст. ложки;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
цукор - 3 ст. ложки.
Для крему:
молоко - 05 л;
крохмаль - 40 г;
ванільний цукор - 50 р.
Приготування
Борошно змішати з крохмалем, вбиваємо яйце, додаємо молоко, какао, цукор, добре перемішуємо. Розтоплюємо шоколад, вливаємо його в тісто, ще раз перемішуємо і випікаємо млинці на добре розігрітій сковороді. Готуємо крем: молоко (400 г) доводимо до кипіння, а залишився в холодному молоці розвести крохмаль і цукор. Отриману суміш вливаємо в кипляче молоко, перешиваємо і даємо крему загуснути. Кожний шоколадний млинець змащуємо отриманим кремом, складаємо їх один на одного і прибираємо торт на 1-2 години на холод. Після того, як млинцевий торт просочиться, його можна подавати до столу.
Торт на кефірі з какао
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
У кефір додаємо соду, перемішуємо і підігріваємо до теплого стану. Додаємо просіяне борошно і цукор, перемішуємо, додаємо какао і додаємо яйця. Знову гарненько перемішуємо.
Тепер нам треба випекти кілька коржів. Наливаємо тісто тонким шаром у форму і випікаємо близько 10 хвилин в духовці при температурі 170-180 градусів. Поки випікаються коржі, готуємо крем. Змішуємо жовтки з цукром, додаємо борошно, знову перемішуємо, вливаємо молоко. Ставимо крем на плиту і на маленькому вогні, помішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Промазуємо кремом кожен корж і відправляємо торт просочуватися години на 3.
Торт з какао і згущеним молоком
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розтираємо з цукром, додаємо масло. Соду гасимо в кефірі, з'єднайте з яєчно-цукрової сумішшю, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 однакові частини - в одну з них додаємо ванільний цукор, а в другу корицю і какао. Випікаємо коржі близько 25 хвилин при температурі 180 градусів. Коржі остуджуємо і ріжемо навпіл. Очищаємо 2 банана, розтираємо їх до стану кашки, додаємо масло, згущене молоко і добре збиваємо. Коржі змащуємо отриманим кремом і, чергуючи темний і світлий, викладаємо один на одного. За бажанням торт можна залити шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом і прикрасити кокосовою стружкою і гуртками банана.
Сирний торт з какао
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, додаємо какао, маргарин, натертий на крупній тертці, ванільний цукор і борошно. Замішуємо тісто. Після чого поділяємо його на 2 частини (одна з них більше, інша менше). Маленьку частину загортаємо в пакет і відправляємо в морозилку приблизно на півгодини. З'єднуємо інгредієнти для начинки і збиваємо їх. Більшу частину тіста викладаємо у форму, зробивши бортики, зверху викладаємо начинку, яку покриваємо натертим на крупній тертці тестом з морозилки. Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо простий, але від цього не менш смачний сирний торт з какао приблизно 1 годину. За бажанням його можна покрити глазур'ю.
Млинцевий торт з какао
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Борошно змішати з крохмалем, вбиваємо яйце, додаємо молоко, какао, цукор, добре перемішуємо. Розтоплюємо шоколад, вливаємо його в тісто, ще раз перемішуємо і випікаємо млинці на добре розігрітій сковороді. Готуємо крем: молоко (400 г) доводимо до кипіння, а залишився в холодному молоці розвести крохмаль і цукор. Отриману суміш вливаємо в кипляче молоко, перешиваємо і даємо крему загуснути. Кожний шоколадний млинець змащуємо отриманим кремом, складаємо їх один на одного і прибираємо торт на 1-2 години на холод. Після того, як млинцевий торт просочиться, його можна подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Торт «Пломбір»
Торт «Пломбір» - дуже ніжний десерт, який зачарує кожного, хто його спробує. Існує кілька рецептів цього ласощі, і в даній статті ми про них
Торт з коржів зі згущеним молоком
Торт з готових коржів зі згущеним молоком можна приготувати досить швидко і просто, якщо раптом до вас несподівано нагрянули гості. Давайте розберемо
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Торт з сиром маскарпоне
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.