Любителям шоколаду напевно припаде до душі випічка з додаванням какао. Цей інгредієнт надає виробу свій неповторний смак. Нижче наводимо кілька рецептів приготування тортів з какао.
Торт на кефірі з какао
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 500 мл; цукор - 2 склянки; борошно - 2 склянки; яйця - 2 шт.; какао - 8 ст. ложок. Для крему:
молоко - 1 стакан; жовтки - 2 шт.; цукор - 1 склянка; борошно - 2 ст. ложки; вершкове масло - 200 р. Приготування У кефір додаємо соду, перемішуємо і підігріваємо до теплого стану. Додаємо просіяне борошно і цукор, перемішуємо, додаємо какао і додаємо яйця. Знову гарненько перемішуємо.
Тепер нам треба випекти кілька коржів. Наливаємо тісто тонким шаром у форму і випікаємо близько 10 хвилин в духовці при температурі 170-180 градусів. Поки випікаються коржі, готуємо крем. Змішуємо жовтки з цукром, додаємо борошно, знову перемішуємо, вливаємо молоко. Ставимо крем на плиту і на маленькому вогні, помішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Промазуємо кремом кожен корж і відправляємо торт просочуватися години на 3.
Торт з какао і згущеним молоком
Інгредієнти: борошно - 45 склянки; цукор - 1 склянка; кефір - 2 склянки; рослинна олія - 4 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; какао - 1 ст. ложка; ванільний цукор - 2 пакетика; маргарин - 1 ст. ложка; кориця - 05 ч. ложки; варена згущене молоко - 1 банка; вершкове масло - 50 г; банани - 3 шт.; стружка кокосова - 2 ст. ложки. Приготування Яйця розтираємо з цукром, додаємо масло. Соду гасимо в кефірі, з'єднайте з яєчно-цукрової сумішшю, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 однакові частини - в одну з них додаємо ванільний цукор, а в другу корицю і какао. Випікаємо коржі близько 25 хвилин при температурі 180 градусів. Коржі остуджуємо і ріжемо навпіл. Очищаємо 2 банана, розтираємо їх до стану кашки, додаємо масло, згущене молоко і добре збиваємо. Коржі змащуємо отриманим кремом і, чергуючи темний і світлий, викладаємо один на одного. За бажанням торт можна залити шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом і прикрасити кокосовою стружкою і гуртками банана.
Сирний торт з какао
Інгредієнти: Для тіста:
цукор - 15 склянки; маргарин - 200 г; яйця - 2 шт.; какао - 2 ст. ложки; сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка; ванільний цукор - 1 пакетик; борошно - 2 склянки. Для начинки:
яйця - 3 шт.; сир - 400 г; крохмаль - 1 ст. ложка. Приготування Яйця збиваємо з цукром, додаємо какао, маргарин, натертий на крупній тертці, ванільний цукор і борошно. Замішуємо тісто. Після чого поділяємо його на 2 частини (одна з них більше, інша менше). Маленьку частину загортаємо в пакет і відправляємо в морозилку приблизно на півгодини. З'єднуємо інгредієнти для начинки і збиваємо їх. Більшу частину тіста викладаємо у форму, зробивши бортики, зверху викладаємо начинку, яку покриваємо натертим на крупній тертці тестом з морозилки. Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо простий, але від цього не менш смачний сирний торт з какао приблизно 1 годину. За бажанням його можна покрити глазур'ю.
Млинцевий торт з какао
Інгредієнти: молоко - 300 мл; борошно - 100 г; вода - 250 мл; яйця - 1 шт.; шоколад - 50 г; какао - 3 ст. ложки; крохмаль - 4 ст. ложки; рослинне масло - 1 ст. ложка; цукор - 3 ст. ложки. Для крему:
молоко - 05 л; крохмаль - 40 г; ванільний цукор - 50 р. Приготування Борошно змішати з крохмалем, вбиваємо яйце, додаємо молоко, какао, цукор, добре перемішуємо. Розтоплюємо шоколад, вливаємо його в тісто, ще раз перемішуємо і випікаємо млинці на добре розігрітій сковороді. Готуємо крем: молоко (400 г) доводимо до кипіння, а залишився в холодному молоці розвести крохмаль і цукор. Отриману суміш вливаємо в кипляче молоко, перешиваємо і даємо крему загуснути. Кожний шоколадний млинець змащуємо отриманим кремом, складаємо їх один на одного і прибираємо торт на 1-2 години на холод. Після того, як млинцевий торт просочиться, його можна подавати до столу.