Сметанний торт «Ведмедик»
На прилавках магазинів зараз величезне розмаїття різноманітних кондитерських шедеврів. Є торти і тістечка на будь-який смак. Але ніякої магазинний торт не зможе зрівнятися з тим, смак якого нам нагадує дитинство, який пекли ще наші мами і бабусі. Ми розповімо вам, як самостійно приготувати улюблений з дитинства торт «Ведмедик».
Особливістю даного рецепту є те, що торт «Ведмедик» готується без яєць, завдяки чому його можуть вживати і ті люди, у яких є алергія на цей продукт.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 3 склянки;
сметана 20% жирності - 1 стакан;
топлене масло - 2 ст. ложки;
цукор - 1 склянка;
какао - 1 ст. ложки;
сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка;
ванільний цукор - 1 пакетик;
сіль - щіпка.
Для крему:
сметана - 1 літр;
цукор - 15 склянки.
Для глазурі:
розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки;
какао - 1 ст. ложка;
цукор - 4 ст. ложки;
вершки - 2 ст. ложки.
Приготування
Готуємо тісто: сметану збиваємо з цукром, додаємо масло, ванільний цукор, сіль, соду, погашену оцтом. Отриману суміш ділимо на 2 частини. В одну половинку додаємо какао. У кожну частину додаємо по 15 склянки просіяного борошна. Тісто повинне вийти еластичним, добре відлипати від рук. Тепер кожну частину ще ділимо на 3. Виходить 6 коржів: 3 білих і 3 коричневих. Кожну частину тонко розкачуємо, надаючи бажану форму, і проколюємо тісто виделкою. Дуже зручно розкачувати тісто відразу на папері, щоб не порвати її при перенесенні. Духовку нагріваємо до 180 градусів, коржі печемо по 10-15 хвилин.
Для крему сметану збиваємо з цукром. Остиглі коржі добре промазуємо кремом, чергуючи світлий і темний. Верхній корж також промазуємо кремом. Тепер настав час зайнятися глазур'ю: змішуємо какао, цукор, вершки і доводимо до розчинення цукру, потім додаємо масло. Отриманої глазур'ю змащуємо верх торта і боки.
Сметанний торт «Ведмедик» - рецепт
Особливістю даного рецепту є те, що торт «Ведмедик» готується без яєць, завдяки чому його можуть вживати і ті люди, у яких є алергія на цей продукт.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Готуємо тісто: сметану збиваємо з цукром, додаємо масло, ванільний цукор, сіль, соду, погашену оцтом. Отриману суміш ділимо на 2 частини. В одну половинку додаємо какао. У кожну частину додаємо по 15 склянки просіяного борошна. Тісто повинне вийти еластичним, добре відлипати від рук. Тепер кожну частину ще ділимо на 3. Виходить 6 коржів: 3 білих і 3 коричневих. Кожну частину тонко розкачуємо, надаючи бажану форму, і проколюємо тісто виделкою. Дуже зручно розкачувати тісто відразу на папері, щоб не порвати її при перенесенні. Духовку нагріваємо до 180 градусів, коржі печемо по 10-15 хвилин.
Для крему сметану збиваємо з цукром. Остиглі коржі добре промазуємо кремом, чергуючи світлий і темний. Верхній корж також промазуємо кремом. Тепер настав час зайнятися глазур'ю: змішуємо какао, цукор, вершки і доводимо до розчинення цукру, потім додаємо масло. Отриманої глазур'ю змащуємо верх торта і боки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Карамельний торт
Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з
Торт «Ведмедик» - рецепт
Коли на носі дитяче свято, а ви не можете придумати основний його атрибут - торт, то саме час звернутися до нас. У даній статті ми розповімо, як
Торт «Чорний принц»
Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
Кошлатий сметанний торт
Якщо вам раптом захотілося приготувати незвичайний і оригінальний десерт, то запам'ятайте рецепт кудлатого сметанного торта. Це ласощі не тільки
Торт з какао
Любителям шоколаду, звичайно ж, сподобається випічка з додаванням какао. І сьогодні ми поговоримо про торти з цією добавкою. Читайте наші корисні
Трюфельний сметанник
Трюфельний сметанник - це смачний десерт, який неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. І зараз ми вам підкажемо декілька простих варіантів