Вернуться назад Распечатать

Сметанний торт «Ведмедик»

Сметанний торт «Ведмедик»
На прилавках магазинів зараз величезне розмаїття різноманітних кондитерських шедеврів. Є торти і тістечка на будь-який смак. Але ніякої магазинний торт не зможе зрівнятися з тим, смак якого нам нагадує дитинство, який пекли ще наші мами і бабусі. Ми розповімо вам, як самостійно приготувати улюблений з дитинства торт «Ведмедик».

Сметанний торт «Ведмедик» - рецепт


Особливістю даного рецепту є те, що торт «Ведмедик» готується без яєць, завдяки чому його можуть вживати і ті люди, у яких є алергія на цей продукт.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 3 склянки;

  • сметана 20% жирності - 1 стакан;

  • топлене масло - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 склянка;

  • какао - 1 ст. ложки;

  • сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • сіль - щіпка.


  • Для крему:

  • сметана - 1 літр;

  • цукор - 15 склянки.


  • Для глазурі:

  • розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • какао - 1 ст. ложка;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • вершки - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Готуємо тісто: сметану збиваємо з цукром, додаємо масло, ванільний цукор, сіль, соду, погашену оцтом. Отриману суміш ділимо на 2 частини. В одну половинку додаємо какао. У кожну частину додаємо по 15 склянки просіяного борошна. Тісто повинне вийти еластичним, добре відлипати від рук. Тепер кожну частину ще ділимо на 3.
    Сметанний торт «Ведмедик»
    Виходить 6 коржів: 3 білих і 3 коричневих. Кожну частину тонко розкачуємо, надаючи бажану форму, і проколюємо тісто виделкою. Дуже зручно розкачувати тісто відразу на папері, щоб не порвати її при перенесенні. Духовку нагріваємо до 180 градусів, коржі печемо по 10-15 хвилин.
    Для крему сметану збиваємо з цукром. Остиглі коржі добре промазуємо кремом, чергуючи світлий і темний. Верхній корж також промазуємо кремом. Тепер настав час зайнятися глазур'ю: змішуємо какао, цукор, вершки і доводимо до розчинення цукру, потім додаємо масло. Отриманої глазур'ю змащуємо верх торта і боки.