Торт «Чорний принц»
Напевно, у багатьох з назвою «Чорний принц» виникають асоціації дуже складного торта, який довго готується, включає в себе багато складних продуктів. Поспішаємо вас порадувати - ця випічка славиться своєю простий і легкістю, і ми вам розповімо, як приготувати торт «Чорний принц».
Насамперед, потрібно сказати, що назву не випадково. Головною відмінністю торта служить його благородний темний колір, якого можна досягти шляхом додавання в тісто какао або ягідного варення і, звичайно, шоколадна глазур, завдяки якій десерт виходить святковим, урочистим. З нашими рецептами ви покладете свою скарбничку кулінарних секретів ще один нескладний, але святковий торт.
Для приготування цього десерту, варення необхідно брати смородинове, ожинове, сливове - будь-яка з тих, що додасть коржам темний колір, тим самим замінивши какао.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 склянки;
молоко - 1 стакан;
варення - 1 склянка;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1 склянка;
сода гашене - 1 ч. ложка.
Для крему:
цукор - 05 склянки;
сметана - 2 склянки.
Для глазурі:
шоколад чорний - 1 плитка;
вершкове масло - 30 г;
волоські горіхи - за смаком.
Приготування
Як же приготувати смачний торт «Чорний принц»? Давайте по порядку. Для коржа збиваємо яйця з цукром, додаємо молоко, варення, перемішуємо, додаємо просіяне борошно, соду, гашену оцтом, і ретельно замішуємо тісто. У духовці, нагрітій до 180 градусів і випікаємо корж. Час випічки буде становити приблизно 40 хвилин. Потім корж розрізаємо на 2 частини і даємо охолонути. Для крему збиваємо густу сметану з цукром. Промазуємо коржі, заливаємо глазур'ю, отриманої з розтопленого шоколаду з маслом і відправляємо на ніч у холодильник. Верх торта можемо прикрасити горіхами.
Якщо у вас в холодильнику залежався кефір, то можете використовувати його для тіста. Торт «Чорний принц» на кефірі готується з тими ж інгредієнтами, тільки сметана для коржів замінюється 1 склянкою кефіру.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1 склянка;
какао - 1 ст. ложка;
яйця - 3 шт.;
сметана - 200 г;
цукор - 1 склянка;
сода гашене - 1 ч. ложка.
Для крему:
цукор - 3/4 склянки;
сметана - 2 склянки.
Для глазурі:
шоколад чорний - 1 плитка;
вершкове масло - 30 г;
волоські горіхи - за смаком.
Приготування
Збиваємо яйця з цукром дочиста так, щоб маса збільшилася в 2 рази. Потім додаємо какао, сметану і гарненько вимішуємо. Вводимо борошно, соду гашену і ще раз перемішуємо. Духовку нагріваємо до 180 градусів, виливаємо тісто у форму для торта, змащену маслом і випікаємо корж близько 30-40 хвилин.
В цей час приготуємо глазур і крем. Для крему збиваємо густу сметану з цукром до повного розчинення останнього. Для глазурі шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до нього вершкове масло, гарненько вимішуємо.
Готовий корж розрізаємо на 2 частини, даємо охолонути. За бажанням, можете просочити їх коньяком або лікером. Потім змащуємо коржі кремом зі сметани, складаємо і заливаємо глазур'ю. Верхівку торта «Чорний принц» посипаємо подрібненими горішками і ставимо в холодильник на 6-8 годин для просочення.
Ви також можете приготувати торт «Чорний принц» зі згущеним молоком, замінивши сметанний крем вареним згущеним молоком з вершковим маслом. Пропорції інгредієнтів для крему наступні: на 1 банку вареного згущеного молока йде трохи менше пачки вершкового масла. Перетираєте продукти і намазиваете коржі. Зверху торт прикрашають подрібненими горішками, які, до речі, можна додати в крем.
Якщо у вас є мультиварка, то ви запросто можете спекти торт у ній. Берете будь-який з рецептів приготування тесту на кефірі або сметані, і готуєте в режимі «випічка» близько години чи трішки довше. Орієнтуйтеся на готовність коржа. Потім змащуєте будь-яким кремом з рецептів вище і заливаєте шоколадною глазур'ю. Як бачите - все геніальне дуже просто! Приємного апетиту!
Насамперед, потрібно сказати, що назву не випадково. Головною відмінністю торта служить його благородний темний колір, якого можна досягти шляхом додавання в тісто какао або ягідного варення і, звичайно, шоколадна глазур, завдяки якій десерт виходить святковим, урочистим. З нашими рецептами ви покладете свою скарбничку кулінарних секретів ще один нескладний, але святковий торт.
Торт «Чорний принц» з варенням
Для приготування цього десерту, варення необхідно брати смородинове, ожинове, сливове - будь-яка з тих, що додасть коржам темний колір, тим самим замінивши какао.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Як же приготувати смачний торт «Чорний принц»? Давайте по порядку. Для коржа збиваємо яйця з цукром, додаємо молоко, варення, перемішуємо, додаємо просіяне борошно, соду, гашену оцтом, і ретельно замішуємо тісто. У духовці, нагрітій до 180 градусів і випікаємо корж. Час випічки буде становити приблизно 40 хвилин. Потім корж розрізаємо на 2 частини і даємо охолонути. Для крему збиваємо густу сметану з цукром. Промазуємо коржі, заливаємо глазур'ю, отриманої з розтопленого шоколаду з маслом і відправляємо на ніч у холодильник. Верх торта можемо прикрасити горіхами.
Якщо у вас в холодильнику залежався кефір, то можете використовувати його для тіста. Торт «Чорний принц» на кефірі готується з тими ж інгредієнтами, тільки сметана для коржів замінюється 1 склянкою кефіру.
Торт «Шоколадний принц»
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Збиваємо яйця з цукром дочиста так, щоб маса збільшилася в 2 рази. Потім додаємо какао, сметану і гарненько вимішуємо. Вводимо борошно, соду гашену і ще раз перемішуємо. Духовку нагріваємо до 180 градусів, виливаємо тісто у форму для торта, змащену маслом і випікаємо корж близько 30-40 хвилин.
В цей час приготуємо глазур і крем. Для крему збиваємо густу сметану з цукром до повного розчинення останнього. Для глазурі шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до нього вершкове масло, гарненько вимішуємо.
Готовий корж розрізаємо на 2 частини, даємо охолонути. За бажанням, можете просочити їх коньяком або лікером. Потім змащуємо коржі кремом зі сметани, складаємо і заливаємо глазур'ю. Верхівку торта «Чорний принц» посипаємо подрібненими горішками і ставимо в холодильник на 6-8 годин для просочення.
Ви також можете приготувати торт «Чорний принц» зі згущеним молоком, замінивши сметанний крем вареним згущеним молоком з вершковим маслом. Пропорції інгредієнтів для крему наступні: на 1 банку вареного згущеного молока йде трохи менше пачки вершкового масла. Перетираєте продукти і намазиваете коржі. Зверху торт прикрашають подрібненими горішками, які, до речі, можна додати в крем.
Торт «Чорний принц» в мультиварці
Якщо у вас є мультиварка, то ви запросто можете спекти торт у ній. Берете будь-який з рецептів приготування тесту на кефірі або сметані, і готуєте в режимі «випічка» близько години чи трішки довше. Орієнтуйтеся на готовність коржа. Потім змащуєте будь-яким кремом з рецептів вище і заливаєте шоколадною глазур'ю. Як бачите - все геніальне дуже просто! Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
«Сметанник» в мультиварці
Торт «Сметанник» - чудовий десерт, смак якого припаде до вподоби всьому сімейству. Приготувати його дуже просто, особливо з кухонною помічницею -
Торт «Прага» в мультиварці
Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Горіховий торт - рецепт
Якщо ви чекаєте гостей і хочете їх чимось здивувати, то на десерт можна приготувати дуже ніжний, легкий горіховий торт. Він не просто смачний, а дуже
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Трюфельний сметанник
Трюфельний сметанник - це смачний десерт, який неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. І зараз ми вам підкажемо декілька простих варіантів