Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Трюфельний сметанник

Трюфельний сметанник

17-01-2015, 23:06
1 431
Трюфельний сметанник
Домашня випічка - це вже свято. А найкращою нагородою за працю послужать компліменти від близьких. Нижче розповімо, як приготувати трюфельний сметанник . Думаєте, це щось складне. А зовсім і ні. Готувати його простіше простого, впорається навіть новачок в кулінарних справах. Обов'язково спробуйте - за даними рецептами можна швидко і просто створити справжній шедевр.

Рецепт трюфельного сметанника


Інгредієнти:
Для тіста:

  • цукор - 1 склянка;

  • сметана - 200 г;

  • родзинки - 70 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • какао-порошок - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 склянки;

  • сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка.


  • Для крему:

  • сметана - 600 г;

  • кава розчинна (сухий) - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 склянка;

  • окріп - 35 мл


  • Приготування
    Змішуємо яйця з цукром, збиваємо, кладемо сметану, борошно, соду, какао і добре перемішуємо. Тісто виходить трохи густіше, ніж для оладок . Потім додаємо родзинки і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо олією (можна не змащувати тільки силіконову форму). При температурі 180 градусів і випікаємо 40 хвилин. Готовий пиріг охолодити і тільки після цього ділимо на 3-4 коржа - тут вже як вам більше сподобається.
    Готуємо крем: сметану всипаємо цукор. Кава розводимо в окропі, вливаємо в сметанную суміш і перемішуємо. Промазуємо коржі отриманим кремом. Верх торта «трюфельний сметанник» прикрашаємо сухим какао.

    Рецепт торта «Трюфельний сметанник»


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • цукор - 1 склянка;

  • яйця - 2 шт.;

  • жирна сметана - 1 склянка;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 1 склянка;

  • какао - 50 р.


  • Для просочення:

  • міцна кава - 200 мл


  • Для крему:

  • масло вершкове - 200 г;

  • згущене молоко - 100 г;

  • какао - 50 р.


  • Приготування
    У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і гарненько перемішуємо, можна просто ложкою, а можна трохи збити міксером. В отриману масу кладемо сметану. Соду гасимо оцтом, додаємо до решти інгредієнтів. Потім всипаємо борошно і какао і нарешті, добре перемішуємо отримане тісто.
    Форму, яку будемо використовувати для випічки трюфельного сметанника, змащуємо маслом - можна взяти вершкове і рослинне. Адже Нам головне, щоб утворилася жирова плівка, завдяки якій тісто не прилипне. Після цього вливаємо в неї тісто і печемо хвилин 35. Температура при цьому буде 180 градусів. Потім сметанник наш виймаємо з духовки, остуджуємо і ріжемо уздовж частини на 2 або 3. Тепер розкладаємо їх на різні страви і кожну спочатку просочуємо кави, а потім промазуємо кремом, для якого збиваємо згущене молоко, какао і вершкове масло. І тільки після цього дуже акуратно укладаємо коржі один на інший і приступаємо до прикраси тортика.

    Тортик «Трюфельний сметанник»


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 1 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • борошно - 1 1/2 склянки;

  • какао - 100 г;

  • сметана - 1 склянка;

  • сода, гашене оцтом - 1/2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • сметана - 1 склянка;

  • цукор - 1 склянка;

  • вершкове масло 825% жирності - 50 г;

  • розчинна кава.


  • Для глазурі:

  • какао - 5 г;

  • цукор - 15 г;

  • сметана - 20 г;

  • вершкове масло 825% жирності - 20 р.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з цукром, трохи збиваємо, кладемо сметану, какао, борошно і гашену соду. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти і виливаємо тісто в змащену маслом ємність, яку спочатку краще присипати борошном або панірувальними сухарями. Випікаємо корж 35 хвилин при середній температурі. І тільки після остигання ділимо його на 3 частини, кожну з яких промазуємо кремом. Для крему з'єднуємо сметану і цукор, розчинна кава додаємо за смаком і прогріваємо, помішуючи, практично до кипіння. Потім кидаємо
    Трюфельний сметанник
    шматочок вершкового масла і гарненько збиваємо крем міксером. Для глазурі змішуємо всі інгредієнти, розтираємо їх до отримання однорідної консистенції і швидко заливаємо торт.
    Також можна скомбінувати тортик, зробивши тісто по одному з наведених вище рецептів і промазав коржі кремом зі сметани зі згущеним молоком. Для його приготування змішуємо 1 банку вареного згущеного молока з 250 р сметани і 15 г розмоченого желатину. Промазав коржі таким кремом, торт «Трюфельний сметанник» потрібно обов'язково перед подачею витримати в холодильнику 2-3 години.
    А верх торта замість глазурі також можна полити розтопленим шоколадом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці
    Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці
    В даний час на кухні у кожної господині є досить кухонних пристроїв для швидкого приготування різних страв. І сьогодні ми вам підкажемо декілька
    «Сметанник» в мультиварці
    «Сметанник» в мультиварці
    Торт «Сметанник» - чудовий десерт, смак якого припаде до вподоби всьому сімейству. Приготувати його дуже просто, особливо з кухонною помічницею -
    Сметанний торт «Ведмедик»
    Сметанний торт «Ведмедик»
    Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
    Торт «Чорний принц»
    Торт «Чорний принц»
    Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
    Як спекти «Сметанник»?
    Як спекти «Сметанник»?
    Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
    Торт «Панчо» з ананасами
    Торт «Панчо» з ананасами
    Торт «Панчо» - дивовижно смачний десерт. Він виходить соковитим, просоченим і оригінальним на вигляд. Його зазвичай готують з вишнею або будь-якими