Домашня випічка - це вже свято. А найкращою нагородою за працю послужать компліменти від близьких. Нижче розповімо, як приготувати трюфельний сметанник . Думаєте, це щось складне. А зовсім і ні. Готувати його простіше простого, впорається навіть новачок в кулінарних справах. Обов'язково спробуйте - за даними рецептами можна швидко і просто створити справжній шедевр.
Рецепт трюфельного сметанника
Інгредієнти: Для тіста:
цукор - 1 склянка; сметана - 200 г; родзинки - 70 г; яйця - 3 шт.; какао-порошок - 3 ст. ложки; борошно - 3 склянки; сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка. Для крему:
сметана - 600 г; кава розчинна (сухий) - 1 ч. ложка; цукор - 1 склянка; окріп - 35 мл Приготування Змішуємо яйця з цукром, збиваємо, кладемо сметану, борошно, соду, какао і добре перемішуємо. Тісто виходить трохи густіше, ніж для оладок . Потім додаємо родзинки і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо олією (можна не змащувати тільки силіконову форму). При температурі 180 градусів і випікаємо 40 хвилин. Готовий пиріг охолодити і тільки після цього ділимо на 3-4 коржа - тут вже як вам більше сподобається.
Готуємо крем: сметану всипаємо цукор. Кава розводимо в окропі, вливаємо в сметанную суміш і перемішуємо. Промазуємо коржі отриманим кремом. Верх торта «трюфельний сметанник» прикрашаємо сухим какао.
Рецепт торта «Трюфельний сметанник»
Інгредієнти: Для тіста:
цукор - 1 склянка; яйця - 2 шт.; жирна сметана - 1 склянка; сода - 1/2 ч. ложки; борошно - 1 склянка; какао - 50 р. Для просочення:
міцна кава - 200 мл Для крему:
масло вершкове - 200 г; згущене молоко - 100 г; какао - 50 р. Приготування У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і гарненько перемішуємо, можна просто ложкою, а можна трохи збити міксером. В отриману масу кладемо сметану. Соду гасимо оцтом, додаємо до решти інгредієнтів. Потім всипаємо борошно і какао і нарешті, добре перемішуємо отримане тісто.
Форму, яку будемо використовувати для випічки трюфельного сметанника, змащуємо маслом - можна взяти вершкове і рослинне. Адже Нам головне, щоб утворилася жирова плівка, завдяки якій тісто не прилипне. Після цього вливаємо в неї тісто і печемо хвилин 35. Температура при цьому буде 180 градусів. Потім сметанник наш виймаємо з духовки, остуджуємо і ріжемо уздовж частини на 2 або 3. Тепер розкладаємо їх на різні страви і кожну спочатку просочуємо кави, а потім промазуємо кремом, для якого збиваємо згущене молоко, какао і вершкове масло. І тільки після цього дуже акуратно укладаємо коржі один на інший і приступаємо до прикраси тортика.
Тортик «Трюфельний сметанник»
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 1 шт.; цукор - 1 склянка; борошно - 1 1/2 склянки; какао - 100 г; сметана - 1 склянка; сода, гашене оцтом - 1/2 ч. ложки. Для крему:
сметана - 1 склянка; цукор - 1 склянка; вершкове масло 825% жирності - 50 г; розчинна кава. Для глазурі:
какао - 5 г; цукор - 15 г; сметана - 20 г; вершкове масло 825% жирності - 20 р. Приготування Яйце збиваємо з цукром, трохи збиваємо, кладемо сметану, какао, борошно і гашену соду. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти і виливаємо тісто в змащену маслом ємність, яку спочатку краще присипати борошном або панірувальними сухарями. Випікаємо корж 35 хвилин при середній температурі. І тільки після остигання ділимо його на 3 частини, кожну з яких промазуємо кремом. Для крему з'єднуємо сметану і цукор, розчинна кава додаємо за смаком і прогріваємо, помішуючи, практично до кипіння. Потім кидаємо
шматочок вершкового масла і гарненько збиваємо крем міксером. Для глазурі змішуємо всі інгредієнти, розтираємо їх до отримання однорідної консистенції і швидко заливаємо торт.
Також можна скомбінувати тортик, зробивши тісто по одному з наведених вище рецептів і промазав коржі кремом зі сметани зі згущеним молоком. Для його приготування змішуємо 1 банку вареного згущеного молока з 250 р сметани і 15 г розмоченого желатину. Промазав коржі таким кремом, торт «Трюфельний сметанник» потрібно обов'язково перед подачею витримати в холодильнику 2-3 години.
А верх торта замість глазурі також можна полити розтопленим шоколадом.