Напевно, у багатьох з назвою «Чорний принц» виникають асоціації дуже складного торта, який довго готується, включає в себе багато складних продуктів. Поспішаємо вас порадувати - ця випічка славиться своєю простий і легкістю, і ми вам розповімо, як приготувати торт «Чорний принц».
Насамперед, потрібно сказати, що назву не випадково. Головною відмінністю торта служить його благородний темний колір, якого можна досягти шляхом додавання в тісто какао або ягідного варення і, звичайно, шоколадна глазур, завдяки якій десерт виходить святковим, урочистим. З нашими рецептами ви покладете свою скарбничку кулінарних секретів ще один нескладний, але святковий торт.
Торт «Чорний принц» з варенням
Для приготування цього десерту, варення необхідно брати смородинове, ожинове, сливове - будь-яка з тих, що додасть коржам темний колір, тим самим замінивши какао.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 склянки; молоко - 1 стакан; варення - 1 склянка; яйця - 2 шт.; цукор - 1 склянка; сода гашене - 1 ч. ложка. Для крему:
цукор - 05 склянки; сметана - 2 склянки. Для глазурі:
шоколад чорний - 1 плитка; вершкове масло - 30 г; волоські горіхи - за смаком. Приготування Як же приготувати смачний торт «Чорний принц»? Давайте по порядку. Для коржа збиваємо яйця з цукром, додаємо молоко, варення, перемішуємо, додаємо просіяне борошно, соду, гашену оцтом, і ретельно замішуємо тісто. У духовці, нагрітій до 180 градусів і випікаємо корж. Час випічки буде становити приблизно 40 хвилин. Потім корж розрізаємо на 2 частини і даємо охолонути. Для крему збиваємо густу сметану з цукром. Промазуємо коржі, заливаємо глазур'ю, отриманої з розтопленого шоколаду з маслом і відправляємо на ніч у холодильник. Верх торта можемо прикрасити горіхами.
Якщо у вас в холодильнику залежався кефір, то можете використовувати його для тіста. Торт «Чорний принц» на кефірі готується з тими ж інгредієнтами, тільки сметана для коржів замінюється 1 склянкою кефіру.
Торт «Шоколадний принц»
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 склянка; какао - 1 ст. ложка; яйця - 3 шт.; сметана - 200 г; цукор - 1 склянка; сода гашене - 1 ч. ложка. Для крему:
цукор - 3/4 склянки; сметана - 2 склянки. Для глазурі:
шоколад чорний - 1 плитка; вершкове масло - 30 г; волоські горіхи - за смаком. Приготування Збиваємо яйця з цукром дочиста так, щоб маса збільшилася в 2 рази. Потім додаємо какао, сметану і гарненько вимішуємо. Вводимо борошно, соду гашену і ще раз перемішуємо. Духовку нагріваємо до 180 градусів, виливаємо тісто у форму для торта, змащену маслом і випікаємо корж близько 30-40 хвилин.
В цей час приготуємо глазур і крем. Для крему збиваємо густу сметану з цукром до повного розчинення останнього. Для глазурі шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до нього вершкове масло, гарненько вимішуємо.
Готовий корж розрізаємо на 2 частини, даємо охолонути. За бажанням, можете просочити їх коньяком або лікером. Потім змащуємо коржі кремом зі сметани, складаємо і заливаємо глазур'ю. Верхівку торта «Чорний принц» посипаємо подрібненими горішками і ставимо в холодильник на 6-8 годин для просочення.
Ви також можете приготувати торт «Чорний принц» зі згущеним молоком, замінивши сметанний крем вареним згущеним молоком з вершковим маслом. Пропорції інгредієнтів для крему наступні: на 1 банку вареного згущеного молока йде трохи менше пачки вершкового масла. Перетираєте продукти і намазиваете коржі.
Зверху торт прикрашають подрібненими горішками, які, до речі, можна додати в крем.
Торт «Чорний принц» в мультиварці
Якщо у вас є мультиварка, то ви запросто можете спекти торт у ній. Берете будь-який з рецептів приготування тесту на кефірі або сметані, і готуєте в режимі «випічка» близько години чи трішки довше. Орієнтуйтеся на готовність коржа. Потім змащуєте будь-яким кремом з рецептів вище і заливаєте шоколадною глазур'ю. Як бачите - все геніальне дуже просто! Приємного апетиту!