Горіховий торт - рецепт
Коли в дім приходить свято, разом з ним повинен прийти і торт. І, бажано, горіховий. Чому? Тому що присутність горіхів в тісті дає чудовий смак і аромат, який складно чимось замінити. Навіть самі великі консерватори оцінять горіхову випічку.
Рецепти горіхових тортів можуть бути самими різними: від багатошарових, великовагових бісквітів зі сметанним або масляним кремом, які готуються досить довго, до легких, без додавання борошна в тісто. Ви можете приготувати і горіховий торт «П'ятихвилинка» з допомогою мікрохвильовки, якщо у вас немає духовки, і горіхово-карамельний торт, який, безсумнівно, порадує ваших дітей. Ми поділимося з вами деякими рецептами трохи нижче.
Якщо у вас на столі кілька десертів, повірте, цей з'їдять першим, оскільки він виходить надзвичайно ніжним, повітряним, тане в роті. Як приготувати такий горіховий торт? Все дуже просто - судіть самі.
Інгредієнти:
Для коржа:
горіхи волоські - 200 г;
білки - 5 шт;
цукор - 200 р.
Для крему:
жовтки - 5 шт;
масло вершкове - 175 г;
молоко - 100 мл;
цукор - 100 р.
Приготування
Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді або підсушуємо в духовці. Потім даємо їм охолонути і подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.
Яєчні білки добре збиваємо в піну, поступово додаємо цукор і продовжуємо збивати, поки не з'являться «піки». Потім додаємо мелені горіхи і акуратно вимішуємо. Роз'ємну форму діаметром 18 см застеляємо папером для випікання і викладаємо половину горіхової маси. Всього для торта з волоських горіхів у нас повинно вийти 7-8 коржів. Нагріваємо духовку до 150 градусів, і відправляємо туди нашу випічку на 30 хвилин. На виході вийдуть досить м'які, гнучкі коржі. Даємо їм охолонути і готуємо крем. Для цього змішуємо жовтки з цукром і вводимо цівкою молоко, доведене до кипіння. Масу при цьому постійно помішуємо. Ставимо миску з кремом на водяну баню і варимо до загустіння, постійно перемішуючи. Щоб перевірити крем на готовність - проводимо пальцем по лопаточке. Якщо залишається чіткий слід, значить крем готовий. Трохи охолоджуємо солодку масу, додаємо охолоджене масло і збиваємо, потім ставимо в холодильник. Змащуємо коржі кремом, верхній корж також обмазуємо і прикрашаємо подрібненими горішками. Відправляємо на ніч на холод.
Надзвичайно ароматний, «пухнастий» тортик з неймовірно ніжними коржами і казково медовим смаком сподобається всім вашим близьким.
Інгредієнти:
Для коржа:
борошно - 1+1/4 склянки;
мед - 150 г;
цукор - 2/3 склянки;
крохмаль - 2 ст. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
яйця - 3 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
горіхи волоські - 1 стакан.
Для крему:
вершки - 500 мл;
згущене молоко - 1/2 банки;
коньяк - 1 ст. ложка;
сік 1/2 лимона.
Приготування
Збиваємо мед з цукром, яйцями і сіллю, потім додаємо борошно, крохмаль і соду. Всі інгредієнти добре перемішуємо. Додаючи борошно, стежте, щоб тісто для горіхово-медового торта вийшло густе і ллється. Потім беремо крупно порубані горішки, змішуємо з тестом.
Форму змащуємо маслом, обсипаємо подрібненими горіхами або борошном і виливаємо в неї тісто. В розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо корж близько 15 хвилин, потім накриваємо його фольгою, збільшуємо температуру до 190-200 градусів і печемо ще 35-40 хвилин. Остигати корж залишаємо в духовці, відкривши її дверцята. Ріжемо його на 4 частини і промазуємо кремом. Для крему збиваємо сметану з лимонним соком, додаємо коньяк і згущене молоко. Готовий сметанно-горіховий торт повинен просочитися не менше 12 годин. Після цього десерт готовий до вживання. Приємного апетиту!
Рецепти горіхових тортів можуть бути самими різними: від багатошарових, великовагових бісквітів зі сметанним або масляним кремом, які готуються досить довго, до легких, без додавання борошна в тісто. Ви можете приготувати і горіховий торт «П'ятихвилинка» з допомогою мікрохвильовки, якщо у вас немає духовки, і горіхово-карамельний торт, який, безсумнівно, порадує ваших дітей. Ми поділимося з вами деякими рецептами трохи нижче.
Горіховий торт без борошна - рецепт
Якщо у вас на столі кілька десертів, повірте, цей з'їдять першим, оскільки він виходить надзвичайно ніжним, повітряним, тане в роті. Як приготувати такий горіховий торт? Все дуже просто - судіть самі.
Інгредієнти:
Для коржа:
Для крему:
Приготування
Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді або підсушуємо в духовці. Потім даємо їм охолонути і подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.
Яєчні білки добре збиваємо в піну, поступово додаємо цукор і продовжуємо збивати, поки не з'являться «піки». Потім додаємо мелені горіхи і акуратно вимішуємо. Роз'ємну форму діаметром 18 см застеляємо папером для випікання і викладаємо половину горіхової маси. Всього для торта з волоських горіхів у нас повинно вийти 7-8 коржів. Нагріваємо духовку до 150 градусів, і відправляємо туди нашу випічку на 30 хвилин. На виході вийдуть досить м'які, гнучкі коржі. Даємо їм охолонути і готуємо крем. Для цього змішуємо жовтки з цукром і вводимо цівкою молоко, доведене до кипіння. Масу при цьому постійно помішуємо. Ставимо миску з кремом на водяну баню і варимо до загустіння, постійно перемішуючи. Щоб перевірити крем на готовність - проводимо пальцем по лопаточке. Якщо залишається чіткий слід, значить крем готовий. Трохи охолоджуємо солодку масу, додаємо охолоджене масло і збиваємо, потім ставимо в холодильник. Змащуємо коржі кремом, верхній корж також обмазуємо і прикрашаємо подрібненими горішками. Відправляємо на ніч на холод.
Торт медово-горіховий
Надзвичайно ароматний, «пухнастий» тортик з неймовірно ніжними коржами і казково медовим смаком сподобається всім вашим близьким.
Інгредієнти:
Для коржа:
Для крему:
Приготування
Збиваємо мед з цукром, яйцями і сіллю, потім додаємо борошно, крохмаль і соду. Всі інгредієнти добре перемішуємо. Додаючи борошно, стежте, щоб тісто для горіхово-медового торта вийшло густе і ллється. Потім беремо крупно порубані горішки, змішуємо з тестом.
Форму змащуємо маслом, обсипаємо подрібненими горіхами або борошном і виливаємо в неї тісто. В розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо корж близько 15 хвилин, потім накриваємо його фольгою, збільшуємо температуру до 190-200 градусів і печемо ще 35-40 хвилин. Остигати корж залишаємо в духовці, відкривши її дверцята. Ріжемо його на 4 частини і промазуємо кремом. Для крему збиваємо сметану з лимонним соком, додаємо коньяк і згущене молоко. Готовий сметанно-горіховий торт повинен просочитися не менше 12 годин. Після цього десерт готовий до вживання. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Шоколад на окропі
Коли потрібно приготувати незвичайний, смачний і швидкий десерт, зверніть увагу на торт «Шоколад на окропі. Спекти його досить просто, оскільки торти
Маковий торт - рецепт
Маковий торт - незвичайний десерт. Готувати його не складно, потрібно лише знати кілька гарних і надійних рецептів, про які, до речі, і піде мова в
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Торт з коржів зі згущеним молоком
Торт з готових коржів зі згущеним молоком можна приготувати досить швидко і просто, якщо раптом до вас несподівано нагрянули гості. Давайте розберемо
Торт «Панчо» з ананасами
Торт «Панчо» - дивовижно смачний десерт. Він виходить соковитим, просоченим і оригінальним на вигляд. Його зазвичай готують з вишнею або будь-якими
Торт з волоськими горіхами
Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по