Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Горіховий торт - рецепт

Горіховий торт - рецепт

18-01-2015, 11:26
16 193
Горіховий торт - рецепт
Коли в дім приходить свято, разом з ним повинен прийти і торт. І, бажано, горіховий. Чому? Тому що присутність горіхів в тісті дає чудовий смак і аромат, який складно чимось замінити. Навіть самі великі консерватори оцінять горіхову випічку.
Рецепти горіхових тортів можуть бути самими різними: від багатошарових, великовагових бісквітів зі сметанним або масляним кремом, які готуються досить довго, до легких, без додавання борошна в тісто. Ви можете приготувати і горіховий торт «П'ятихвилинка» з допомогою мікрохвильовки, якщо у вас немає духовки, і горіхово-карамельний торт, який, безсумнівно, порадує ваших дітей. Ми поділимося з вами деякими рецептами трохи нижче.

Горіховий торт без борошна - рецепт


Якщо у вас на столі кілька десертів, повірте, цей з'їдять першим, оскільки він виходить надзвичайно ніжним, повітряним, тане в роті. Як приготувати такий горіховий торт? Все дуже просто - судіть самі.
Інгредієнти:

Для коржа:

  • горіхи волоські - 200 г;

  • білки - 5 шт;

  • цукор - 200 р.


  • Для крему:

  • жовтки - 5 шт;

  • масло вершкове - 175 г;

  • молоко - 100 мл;

  • цукор - 100 р.



  • Приготування
    Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді або підсушуємо в духовці. Потім даємо їм охолонути і подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.
    Яєчні білки добре збиваємо в піну, поступово додаємо цукор і продовжуємо збивати, поки не з'являться «піки». Потім додаємо мелені горіхи і акуратно вимішуємо. Роз'ємну форму діаметром 18 см застеляємо папером для випікання і викладаємо половину горіхової маси. Всього для торта з волоських горіхів у нас повинно вийти 7-8 коржів. Нагріваємо духовку до 150 градусів, і відправляємо туди нашу випічку на 30 хвилин. На виході вийдуть досить м'які, гнучкі коржі. Даємо їм охолонути і готуємо крем. Для цього змішуємо жовтки з цукром і вводимо цівкою молоко, доведене до кипіння. Масу при цьому постійно помішуємо. Ставимо миску з кремом на водяну баню і варимо до загустіння, постійно перемішуючи. Щоб перевірити крем на готовність - проводимо пальцем по лопаточке. Якщо залишається чіткий слід, значить крем готовий. Трохи охолоджуємо солодку масу, додаємо охолоджене масло і збиваємо, потім ставимо в холодильник. Змащуємо коржі кремом, верхній корж також обмазуємо і прикрашаємо подрібненими горішками. Відправляємо на ніч на холод.

    Торт медово-горіховий


    Надзвичайно ароматний, «пухнастий» тортик з неймовірно ніжними коржами і казково медовим смаком сподобається всім вашим близьким.
    Інгредієнти:
    Для коржа:

  • борошно - 1+1/4 склянки;

  • мед - 150 г;

  • цукор - 2/3 склянки;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • горіхи волоські - 1 стакан.


  • Для крему:

  • вершки - 500 мл;

  • згущене молоко - 1/2 банки;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • сік 1/2 лимона.



  • Приготування
    Збиваємо мед з цукром, яйцями і сіллю, потім додаємо борошно, крохмаль і соду. Всі інгредієнти добре перемішуємо. Додаючи борошно, стежте, щоб тісто для горіхово-медового торта вийшло густе і ллється.
    Горіховий торт - рецепт
    Потім беремо крупно порубані горішки, змішуємо з тестом.
    Форму змащуємо маслом, обсипаємо подрібненими горіхами або борошном і виливаємо в неї тісто. В розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо корж близько 15 хвилин, потім накриваємо його фольгою, збільшуємо температуру до 190-200 градусів і печемо ще 35-40 хвилин. Остигати корж залишаємо в духовці, відкривши її дверцята. Ріжемо його на 4 частини і промазуємо кремом. Для крему збиваємо сметану з лимонним соком, додаємо коньяк і згущене молоко. Готовий сметанно-горіховий торт повинен просочитися не менше 12 годин. Після цього десерт готовий до вживання. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Шоколад на окропі
    Торт «Шоколад на окропі
    Коли потрібно приготувати незвичайний, смачний і швидкий десерт, зверніть увагу на торт «Шоколад на окропі. Спекти його досить просто, оскільки торти
    Маковий торт - рецепт
    Маковий торт - рецепт
    Маковий торт - незвичайний десерт. Готувати його не складно, потрібно лише знати кілька гарних і надійних рецептів, про які, до речі, і піде мова в
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з коржів зі згущеним молоком
    Торт з готових коржів зі згущеним молоком можна приготувати досить швидко і просто, якщо раптом до вас несподівано нагрянули гості. Давайте розберемо
    Торт «Панчо» з ананасами
    Торт «Панчо» з ананасами
    Торт «Панчо» - дивовижно смачний десерт. Він виходить соковитим, просоченим і оригінальним на вигляд. Його зазвичай готують з вишнею або будь-якими
    Торт з волоськими горіхами
    Торт з волоськими горіхами
    Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по