Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маковий торт - рецепт

Маковий торт - рецепт

18-01-2015, 11:26
3 208
Маковий торт - рецепт
Дуже часто ми ловимо себе на думці, чим смачненьким побалувати себе і своїх рідних! Пропонуємо вашій увазі рецепти макових тортів. Саме мак надає десерту незвичайну родзинку і робить торт неповторно смачним.

Маковий торт без борошна - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • мак - 200 г;

  • цукор - 150 г:

  • вершкове масло - 150 г;

  • яйце - 5 шт.;

  • мигдаль - 150 р.


  • Для крему:

  • карамельний сироп - 100 г;

  • вершки 33 % - 200 мл;

  • желатин - 10 р.


  • Приготування
    Рецепт приготування макової торта досить цікавий і незвичайний. Для початку беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки міксером спочатку на малих обертах, поступово їх збільшуючи, до утворення пишної білої піни. Акуратно додаємо половину цукру і ретельно перемішуємо. В іншій чаші збиваємо яєчні жовтки, залишилася порцію цукру і розтоплене вершкове масло. Додаємо подрібнений смажений мигдаль, сухий мак і акуратно вимішуємо. В отриману масу маленькими порціями кладемо збиті білки і змішуємо всі круговими рухами зверху вниз. Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо в неї наше тісто, рівномірно розподіляючи його ложкою. Відправляємо в розігріту до 170° духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин. Потім дістаємо, розрізаємо на 2 однакових коржа і залишаємо остигати.
    Цим часом готуємо крем для нашого горіхово-макового торта: гарненько збиваємо вершки, додаємо до них карамельний сироп і набряклий желатин. Все ретельно перемішуємо і ставимо на годину в холодильник, щоб крем слід застиг і не розтікався. Потім нижній корж рясно змащуємо приготовленої масою, накриваємо другим і прикрашаємо зверху розтопленим шоколадом, фруктами або збитими вершками. Ось і все, маково-горіховий торт готовий!

    Маковий торт зі сметанним кремом


    Інгредієнти:

  • мак - 200 г;

  • молоко - 100 мл;

  • ванілін - 5 г;

  • борошно - 15 склянки;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • чорничний джем;

  • сметана - 200 мл;

  • ягоди чорниці - для прикраси;

  • загущувач для сметани - 10 г;

  • вершки - 100 мл


  • Приготування
    Мак кладемо в невелику каструльку, заливаємо холодним молоком, ставимо на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Проварюємо кілька хвилин, знімаємо з плити і додаємо ванілін. Залишаємо макову суміш остигати. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, крохмаль і щіпку солі. Вершкове масло збиваємо в пишну масу, кладемо цукор і перемішуємо. Поступово додаємо жовтки і ретельно розтираємо. Далі акуратно додаємо потроху борошно і зварений мак. Ретельно замішуємо однорідне тісто і відставляємо в сторону. Тепер збиваємо в густу піну білки і вводимо їх в наше тісто. Виливаємо масу в змащену маслом форму для випічки і відправляємо на 55 хвилин у розігріту до 175°C духовку. По закінченню часу перевіряємо готовність коржа зубочисткою.
    Бісквіт залишаємо на 5 хвилин у формі, потім обережно витягуємо його і повністю охолодити. Акуратно корж розрізаємо вздовж на 3 частини і готуємо крем. Для цього беремо охолоджену сметану,
    Маковий торт - рецепт
    змішуємо з загусником до утворення пишної піни. Потім обережно вливаємо ягідний чорничний джем і ретельно перемішуємо круговими рухами. В окремій чаші вершки збиваємо і додаємо їх в сметанную масу.
    Тепер, коли все готово, рясно змащуємо коржі сметано-ягідним кремом, не забуваючи про боки і верх ласощі. Прикрашаємо готовий торт цілими ягодами чорниці і прибираємо на 3 години в холодильник, щоб десерт як слід, просочився і застиг. Маково-чорничний тортик виходить шалено смачним, ароматним, з незвичайною приємною кислинкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам
    Торт з горіхами
    Торт з горіхами
    Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з
    Торт з малиною
    Торт з малиною
    Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті
    Торт з варенням
    Торт з варенням
    Торт з варенням - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. У нашій статті ми зібрали кілька простих, але в теж час смачних
    Кокосовий торт
    Кокосовий торт
    Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з