Маковий торт - рецепт

Маковий торт без борошна - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Рецепт приготування макової торта досить цікавий і незвичайний. Для початку беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки міксером спочатку на малих обертах, поступово їх збільшуючи, до утворення пишної білої піни. Акуратно додаємо половину цукру і ретельно перемішуємо. В іншій чаші збиваємо яєчні жовтки, залишилася порцію цукру і розтоплене вершкове масло. Додаємо подрібнений смажений мигдаль, сухий мак і акуратно вимішуємо. В отриману масу маленькими порціями кладемо збиті білки і змішуємо всі круговими рухами зверху вниз. Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо в неї наше тісто, рівномірно розподіляючи його ложкою. Відправляємо в розігріту до 170° духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин. Потім дістаємо, розрізаємо на 2 однакових коржа і залишаємо остигати.
Цим часом готуємо крем для нашого горіхово-макового торта: гарненько збиваємо вершки, додаємо до них карамельний сироп і набряклий желатин. Все ретельно перемішуємо і ставимо на годину в холодильник, щоб крем слід застиг і не розтікався. Потім нижній корж рясно змащуємо приготовленої масою, накриваємо другим і прикрашаємо зверху розтопленим шоколадом, фруктами або збитими вершками. Ось і все, маково-горіховий торт готовий!
Маковий торт зі сметанним кремом
Інгредієнти:
Приготування
Мак кладемо в невелику каструльку, заливаємо холодним молоком, ставимо на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Проварюємо кілька хвилин, знімаємо з плити і додаємо ванілін. Залишаємо макову суміш остигати. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, крохмаль і щіпку солі. Вершкове масло збиваємо в пишну масу, кладемо цукор і перемішуємо. Поступово додаємо жовтки і ретельно розтираємо. Далі акуратно додаємо потроху борошно і зварений мак. Ретельно замішуємо однорідне тісто і відставляємо в сторону. Тепер збиваємо в густу піну білки і вводимо їх в наше тісто. Виливаємо масу в змащену маслом форму для випічки і відправляємо на 55 хвилин у розігріту до 175°C духовку. По закінченню часу перевіряємо готовність коржа зубочисткою.
Бісквіт залишаємо на 5 хвилин у формі, потім обережно витягуємо його і повністю охолодити. Акуратно корж розрізаємо вздовж на 3 частини і готуємо крем. Для цього беремо охолоджену сметану,

Тепер, коли все готово, рясно змащуємо коржі сметано-ягідним кремом, не забуваючи про боки і верх ласощі. Прикрашаємо готовий торт цілими ягодами чорниці і прибираємо на 3 години в холодильник, щоб десерт як слід, просочився і застиг. Маково-чорничний тортик виходить шалено смачним, ароматним, з незвичайною приємною кислинкою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Торт «Прага» по ГОСТу
Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам

Торт з горіхами
Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з

Торт з малиною
Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті

Торт з варенням
Торт з варенням - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. У нашій статті ми зібрали кілька простих, але в теж час смачних

Кокосовий торт
Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.

Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з