Дуже часто ми ловимо себе на думці, чим смачненьким побалувати себе і своїх рідних! Пропонуємо вашій увазі рецепти макових тортів. Саме мак надає десерту незвичайну родзинку і робить торт неповторно смачним.
Маковий торт без борошна - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
мак - 200 г; цукор - 150 г: вершкове масло - 150 г; яйце - 5 шт.; мигдаль - 150 р. Для крему:
карамельний сироп - 100 г; вершки 33 % - 200 мл; желатин - 10 р. Приготування Рецепт приготування макової торта досить цікавий і незвичайний. Для початку беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки міксером спочатку на малих обертах, поступово їх збільшуючи, до утворення пишної білої піни. Акуратно додаємо половину цукру і ретельно перемішуємо. В іншій чаші збиваємо яєчні жовтки, залишилася порцію цукру і розтоплене вершкове масло. Додаємо подрібнений смажений мигдаль, сухий мак і акуратно вимішуємо. В отриману масу маленькими порціями кладемо збиті білки і змішуємо всі круговими рухами зверху вниз. Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо в неї наше тісто, рівномірно розподіляючи його ложкою. Відправляємо в розігріту до 170° духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин. Потім дістаємо, розрізаємо на 2 однакових коржа і залишаємо остигати.
Цим часом готуємо крем для нашого горіхово-макового торта: гарненько збиваємо вершки, додаємо до них карамельний сироп і набряклий желатин. Все ретельно перемішуємо і ставимо на годину в холодильник, щоб крем слід застиг і не розтікався. Потім нижній корж рясно змащуємо приготовленої масою, накриваємо другим і прикрашаємо зверху розтопленим шоколадом, фруктами або збитими вершками. Ось і все, маково-горіховий торт готовий!
Маковий торт зі сметанним кремом
Інгредієнти: мак - 200 г; молоко - 100 мл; ванілін - 5 г; борошно - 15 склянки; крохмаль - 1 ч. ложка; масло вершкове - 200 г; яйце - 2 шт.; чорничний джем; сметана - 200 мл; ягоди чорниці - для прикраси; загущувач для сметани - 10 г; вершки - 100 мл Приготування Мак кладемо в невелику каструльку, заливаємо холодним молоком, ставимо на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Проварюємо кілька хвилин, знімаємо з плити і додаємо ванілін. Залишаємо макову суміш остигати. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, крохмаль і щіпку солі. Вершкове масло збиваємо в пишну масу, кладемо цукор і перемішуємо. Поступово додаємо жовтки і ретельно розтираємо. Далі акуратно додаємо потроху борошно і зварений мак. Ретельно замішуємо однорідне тісто і відставляємо в сторону. Тепер збиваємо в густу піну білки і вводимо їх в наше тісто. Виливаємо масу в змащену маслом форму для випічки і відправляємо на 55 хвилин у розігріту до 175°C духовку. По закінченню часу перевіряємо готовність коржа зубочисткою.
Бісквіт залишаємо на 5 хвилин у формі, потім обережно витягуємо його і повністю охолодити. Акуратно корж розрізаємо вздовж на 3 частини і готуємо крем. Для цього беремо охолоджену сметану,
змішуємо з загусником до утворення пишної піни. Потім обережно вливаємо ягідний чорничний джем і ретельно перемішуємо круговими рухами. В окремій чаші вершки збиваємо і додаємо їх в сметанную масу.
Тепер, коли все готово, рясно змащуємо коржі сметано-ягідним кремом, не забуваючи про боки і верх ласощі. Прикрашаємо готовий торт цілими ягодами чорниці і прибираємо на 3 години в холодильник, щоб десерт як слід, просочився і застиг. Маково-чорничний тортик виходить шалено смачним, ароматним, з незвичайною приємною кислинкою.