Торт з горіхами
Іноді так хочеться до чаю чого-небудь солодкого, ситного і смачного. Пропонуємо вам приготувати цікавий тортик з горіхами за описаними нижче рецептами.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.;
какао - 2 ст. ложки;
цукровий пісок - 200 г;
борошно - 200 г;
рослинна олія - 30 мл;
чорнослив - 80 г;
волоські горіхи - 10 - г;
сметана - 600 мл;
желатин - 1 ч. ложка;
сода - щіпка.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром в пишну масу, додаємо соду, гашену оцтом, і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо борошно, какао, подрібнені волоські горіхи і чорнослив попередньо розпарений. У самому кінці додаємо трохи масла, замішуємо тісто і виливаємо його у форму.
Випікаємо торт з волоськими горіхами при 180 градусах 25-30 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо приблизно на 30 хвилин для набухання. Готовий бісквіт акуратно витягаємо з форми і охолодити. Цим часом поки готуємо крем: розчиняємо желатин на водяній бані, сметану збиваємо міксером з цукром, вливаємо в неї желатин і ще раз як слід, збиваємо. Бісквіт розрізаємо на 3 однакові частини, промазуємо їх рясно кремом, формуємо торт, залишаємо його на одну годину просочитися, а потім подаємо до столу.
Інгредієнти:
яєчний білок - 10 шт.;
цукрова пудра - 400 г;
волоські горіхи - 400 г;
вершкове масло - 350 г;
згущене молоко - 1 банка;
картопляний крохмаль - 2 ст. ложки.
Приготування
Охолоджені білки збиваємо міксером до збільшення розміру в кілька разів. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру. Потім просіваємо на крохмаль і білки додаємо склянку горіхів. Злегка перемішуємо масу лопаткою, різкими рухами і викладаємо коржі на 2 великих дека, вистелених пергаментним папером.
Випікаємо їх при 150 градусах протягом 10 хвилин, а потім ще 15 години при 130 градусах. Тепер залишилося приготувати тільки крем: беремо розтоплене вершкове масло і збиваємо його гарненько до білизни. Потім додавати по столовій ложці згущене молоко і перемішуємо. Готові коржі промазуємо кремом рясно, і обсипаємо подрібненими горішками. Залишки крему використовуємо для прикраси верхівки і боків торта, ставимо ласощі на 2 години в холодильник, після чого подаємо торт на стіл.
Інгредієнти:
вершкове масло - 200 г;
цукровий пісок - 3 ст. ложки;
сметана - 3 ст. ложки;
розпушувач;
борошно - 4 ст.;
ванілін.
Для крему:
варена згущене молоко - 400 мл;
вершкове масло - 200 г;
темний шоколад - 50 г;
волоські горіхи - за смаком.
Приготування
Просіяне борошно поділяємо на дві частини. В одну половину додаємо розпушувач, кладемо сметану, ванілін, цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо і всипаємо борошно, продовжуючи вимішувати тісто до однорідності. Потім скачуємо його в кульку й ставимо на півгодини в холодильник для охолодження. Потім пропускаємо тісто через м'ясорубку, або натираємо на терці. Отриману крихту розкладаємо на деко і випікаємо до готовності.
Готове тісто додатково подрібнюємо руками. Тепер переходимо до приготування крему: вершкове масло збиваємо міксером, додаємо варену згущенку і перемішуємо до отримання однорідної маси.
Далі змішуємо приготований крем з покришеним коржем, кидаємо горіхи, родзинки або кладемо по вашому смаку цукати. Отриману масу рівномірно викладаємо у формі гірки на підносі, зверху прикрашаємо «Мурашник» тертим шоколадом і ставимо в холодильник для охолодження. Ось і все, торт зі згущеним молоком і горіхами готовий!
Торт з чорносливом і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром в пишну масу, додаємо соду, гашену оцтом, і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо борошно, какао, подрібнені волоські горіхи і чорнослив попередньо розпарений. У самому кінці додаємо трохи масла, замішуємо тісто і виливаємо його у форму.
Випікаємо торт з волоськими горіхами при 180 градусах 25-30 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо приблизно на 30 хвилин для набухання. Готовий бісквіт акуратно витягаємо з форми і охолодити. Цим часом поки готуємо крем: розчиняємо желатин на водяній бані, сметану збиваємо міксером з цукром, вливаємо в неї желатин і ще раз як слід, збиваємо. Бісквіт розрізаємо на 3 однакові частини, промазуємо їх рясно кремом, формуємо торт, залишаємо його на одну годину просочитися, а потім подаємо до столу.
Торт з горіхами і безе
Інгредієнти:
Приготування
Охолоджені білки збиваємо міксером до збільшення розміру в кілька разів. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру. Потім просіваємо на крохмаль і білки додаємо склянку горіхів. Злегка перемішуємо масу лопаткою, різкими рухами і викладаємо коржі на 2 великих дека, вистелених пергаментним папером.
Випікаємо їх при 150 градусах протягом 10 хвилин, а потім ще 15 години при 130 градусах. Тепер залишилося приготувати тільки крем: беремо розтоплене вершкове масло і збиваємо його гарненько до білизни. Потім додавати по столовій ложці згущене молоко і перемішуємо. Готові коржі промазуємо кремом рясно, і обсипаємо подрібненими горішками. Залишки крему використовуємо для прикраси верхівки і боків торта, ставимо ласощі на 2 години в холодильник, після чого подаємо торт на стіл.
Торт "Мурашник" з горіхами
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Просіяне борошно поділяємо на дві частини. В одну половину додаємо розпушувач, кладемо сметану, ванілін, цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо і всипаємо борошно, продовжуючи вимішувати тісто до однорідності. Потім скачуємо його в кульку й ставимо на півгодини в холодильник для охолодження. Потім пропускаємо тісто через м'ясорубку, або натираємо на терці. Отриману крихту розкладаємо на деко і випікаємо до готовності.
Готове тісто додатково подрібнюємо руками. Тепер переходимо до приготування крему: вершкове масло збиваємо міксером, додаємо варену згущенку і перемішуємо до отримання однорідної маси.
Далі змішуємо приготований крем з покришеним коржем, кидаємо горіхи, родзинки або кладемо по вашому смаку цукати. Отриману масу рівномірно викладаємо у формі гірки на підносі, зверху прикрашаємо «Мурашник» тертим шоколадом і ставимо в холодильник для охолодження. Ось і все, торт зі згущеним молоком і горіхами готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
«Сметанник» в мультиварці
Торт «Сметанник» - чудовий десерт, смак якого припаде до вподоби всьому сімейству. Приготувати його дуже просто, особливо з кухонною помічницею -
Торт «Шоколад на окропі
Коли потрібно приготувати незвичайний, смачний і швидкий десерт, зверніть увагу на торт «Шоколад на окропі. Спекти його досить просто, оскільки торти
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Торт з волоськими горіхами
Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.