Вернуться назад Распечатать

Торт з горіхами

Торт з горіхами
Іноді так хочеться до чаю чого-небудь солодкого, ситного і смачного. Пропонуємо вам приготувати цікавий тортик з горіхами за описаними нижче рецептами.

Торт з чорносливом і горіхами


Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 200 г;

  • борошно - 200 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • чорнослив - 80 г;

  • волоські горіхи - 10 - г;

  • сметана - 600 мл;

  • желатин - 1 ч. ложка;

  • сода - щіпка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром в пишну масу, додаємо соду, гашену оцтом, і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо борошно, какао, подрібнені волоські горіхи і чорнослив попередньо розпарений. У самому кінці додаємо трохи масла, замішуємо тісто і виливаємо його у форму.
    Випікаємо торт з волоськими горіхами при 180 градусах 25-30 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо приблизно на 30 хвилин для набухання. Готовий бісквіт акуратно витягаємо з форми і охолодити. Цим часом поки готуємо крем: розчиняємо желатин на водяній бані, сметану збиваємо міксером з цукром, вливаємо в неї желатин і ще раз як слід, збиваємо. Бісквіт розрізаємо на 3 однакові частини, промазуємо їх рясно кремом, формуємо торт, залишаємо його на одну годину просочитися, а потім подаємо до столу.

    Торт з горіхами і безе


    Інгредієнти:

  • яєчний білок - 10 шт.;

  • цукрова пудра - 400 г;

  • волоські горіхи - 400 г;

  • вершкове масло - 350 г;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • картопляний крохмаль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Охолоджені білки збиваємо міксером до збільшення розміру в кілька разів. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру. Потім просіваємо на крохмаль і білки додаємо склянку горіхів. Злегка перемішуємо масу лопаткою, різкими рухами і викладаємо коржі на 2 великих дека, вистелених пергаментним папером.
    Випікаємо їх при 150 градусах протягом 10 хвилин, а потім ще 15 години при 130 градусах. Тепер залишилося приготувати тільки крем: беремо розтоплене вершкове масло і збиваємо його гарненько до білизни. Потім додавати по столовій ложці згущене молоко і перемішуємо. Готові коржі промазуємо кремом рясно, і обсипаємо подрібненими горішками. Залишки крему використовуємо для прикраси верхівки і боків торта, ставимо ласощі на 2 години в холодильник, після чого подаємо торт на стіл.

    Торт "Мурашник" з горіхами


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 200 г;

  • цукровий пісок - 3 ст. ложки;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • розпушувач;

  • борошно - 4 ст.;

  • ванілін.


  • Для крему:

  • варена згущене молоко - 400 мл;

  • вершкове масло - 200 г;

  • темний шоколад - 50 г;

  • волоські горіхи - за смаком.


  • Приготування
    Просіяне борошно поділяємо на дві частини. В одну половину додаємо розпушувач, кладемо сметану, ванілін, цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо і всипаємо борошно, продовжуючи вимішувати тісто до однорідності. Потім скачуємо його в кульку й ставимо на півгодини в холодильник для охолодження. Потім пропускаємо тісто через м'ясорубку, або натираємо на терці.
    Торт з горіхами
    Отриману крихту розкладаємо на деко і випікаємо до готовності.
    Готове тісто додатково подрібнюємо руками. Тепер переходимо до приготування крему: вершкове масло збиваємо міксером, додаємо варену згущенку і перемішуємо до отримання однорідної маси.
    Далі змішуємо приготований крем з покришеним коржем, кидаємо горіхи, родзинки або кладемо по вашому смаку цукати. Отриману масу рівномірно викладаємо у формі гірки на підносі, зверху прикрашаємо «Мурашник» тертим шоколадом і ставимо в холодильник для охолодження. Ось і все, торт зі згущеним молоком і горіхами готовий!