Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Прага» в мультиварці

Торт «Прага» в мультиварці

19-01-2015, 12:18
1 285
Торт «Прага» в мультиварці
Мультиварка - рятівниця багатьох господинь не тільки в приготуванні перших або других страв. В ній виходять чудові бісквіти, які є основою для багатьох тортів. Одним з найулюбленіших і популярних, звичайно ж, є торт «Прага». В мультиварці для нього корж випікається, який потім просочується кремом і поливається глазур'ю або помадкою.

Як готувати торт «Прага»?


Оригінальний рецепт торта, який прийшов до нас з Чехії, досить складний - в нього додають коньяк, кілька видів крему, просочують коржі ромом, потім заливають шоколадною помадкою. Смак цього десерту люблять багато. У нашій країні прижився більш спрощений варіант ласощі, де для крему беруть всього один вид - на основі згущеного молока або сметани, а помадку замінюють шоколадною глазур'ю. Багато господинь із задоволенням готують цей торт самі для своїх улюблених домочадців.

Торт «Прага» в домашніх умовах


Якщо ви вирішите приготувати торт «Прага» по ГОСТу в домашніх умовах, то вам необхідно буде ретельно слідувати рецептом і витратити досить багато часу. Так, десерт буде неповторним і вишуканим, але ви можете піти по більш легкому шляху, приготувавши торт «Прага» в мультиварці, наприклад в «Панасонике».
Інгредієнти:


  • борошно - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 300 г;

  • молоко згущене - 1 банка;

  • сметана - 300 мл;

  • розпушувач;

  • какао-порошок - 10 ч. ложок;

  • масло вершкове - 200 р.



  • Приготування

    Збиваємо 250 г цукру з яйцями в блендері або міксером. Потім додаємо 250 мл сметани і продовжуємо збивати. Змішуємо з просіяним борошном, розпушувачем і какао і ще раз збиваємо міксером. Дно чаші мультиварки змащуємо вершковим маслом, наливаємо тісто. Торт «Прага» готується в мультиварці на режимі «Випічка» 20 хвилин.
    Для крему розтоплюємо 100 г вершкового масла, змішуємо зі згущеним молоком і 3 ч. ложками какао.
    Для глазурі використовуємо залишилася сметану, 4 ст. ложки какао і цукор, що залишився (близько 3 ст. ложок) - перемішуємо і варимо на водяній бані до загустіння. Потім додаємо 100 г масла. Коли масло розчиниться, прибираємо посуд з вогню. Готовий бісквіт охолодити, розрізаємо вздовж навпіл і просочуємо кремом. Складаємо коржі і заливаємо глазур'ю. Ставимо в холодильник на кілька годин для просочення і застигання глазурі.

    Торт «Прага» зі сметанним кремом


    Замість крему на основі вершкового масла і згущеного молока, ви можете використовувати крем зі сметани Для цього вам варто звернутися до відповідного рецептом торта «Прага» в мультиварці, який описаний нижче.
    Інгредієнти:


  • борошно - 2 склянки

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • молоко згущене - 1 банка;

  • сметана - 15 склянки;

  • розпушувач - 05 ч. ложки;

  • какао-порошок - 4 ст. ложки;

  • ваніль - за смаком;

  • масло вершкове - 100 г.



  • Приготування

    Змішуємо 1 склянку сметани з 05 склянки цукру, яйцями, 2 ст. ложками какао, ваніліном, гашеного содою і 05 банки згущеного молока. Гарненько вимішуємо, додаємо борошно і замішуємо тісто.
    Торт «Прага» в мультиварці
    Виливаємо масу в чашу мультиварки, попередньо змащену маслом і готуємо 20 хвилин в режимі «Випічка». Для крему з'єднуємо 05 склянки сметани, 05 склянки цукру, добре збиваємо. Для глазурі на водяній бані розтоплюємо вершкове масло, додаємо згущене молоко (05 банки), 2 ст. ложки какао і ретельно вимішуємо до однорідності.
    Готовий корж розрізаємо, остуджуємо, добре змащуємо кремом. Потім заливаємо наш торт «Прага» зі сметанним кремом глазур'ю. Ставимо в холодильник на ніч, щоб він просочився. Ну а з ранку можна починати дегустувати цей ніжний десерт.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торти в мультиварці - рецепти
    Торти в мультиварці - рецепти
    Мультиварка - така універсальна помічниця, в якій можна приготувати практично все, починаючи від супів, і закінчуючи пирогами і тортами. Ось про
    Торт "Прага" - рецепт
    Торт "Прага" - рецепт
    Хто не пробував в дитинстві торт "Прага"? Чи Не правда, цей смак знайомий всім? Але тепер знамените радянських ласощі загубилася серед численних
    Торт «Чорний принц»
    Торт «Чорний принц»
    Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
    Як спекти «Сметанник»?
    Як спекти «Сметанник»?
    Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.