Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт "Прага" - рецепт

Торт "Прага" - рецепт

18-01-2015, 11:50
1 889
Торт "Прага" - рецепт
Дуже смачний торт «Прага» любимо усіма без винятку жителями колишнього СРСР - насичений шоколадно-вершковий смак, ніжний бісквіт з ромової або лікерної просоченням, з товстим шаром шоколадної глазурі і м'якою крихтою-обсипанням з боків не залишать байдужим ні одного любителя насолод. Існує декілька варіантів цього популярного торта: бісквіт може бути сметанний і шифоновий, а крем для торта «Прага» - на основі масла, на основі згущеного молока або какао, і навіть білковий крем для тих, хто не любить креми масляні.

Печемо бісквіт
Приготування торта «Прага» починається з приготування бісквіта.
Інгредієнти:

  • мука в/с - 400 грам;

  • 250 г цукру;

  • 250 р сметани;

  • 2 курячих яйця;

  • 100 г какао;

  • 100 г доброї горілки, не фруктової;

  • 100 г згущеного молока, але воно трохи обтяжує тісто, тому якщо хочете, щоб бісквіт був легким і пухнастим, не додавайте згущене молоко в тісто;

  • розпушувач - 1 ч. ложка, але можна використовувати і гашену соду.


  • Приготування:
    Борошно просійте 2-3 рази, змішайте з розпушувачем і просіяний какао. Білки відокремте від жовтків (яйця охолодіть). Жовтки збийте з половиною цукру до білого кольору, білки - до стійких піків. У жовтки додайте сметану, горілку і згущене молоко. Добре збийте. Додайте білки і акуратно, ложкою або лопаткою змішайте всі. Додавайте потроху борошно з какао. Тісто замішують обережно, перемішуючи зверху вниз. Як спекти торт «Прага»? Як будь-бісквітний торт! Тісто акуратно викладіть в застелений промасленим пергаментом роз'ємну форму і випікайте в попередньо розігрітій духовій шафі годину. Коли бісквіт охолоне, вийміть його з форми і розріжте.
    Готуємо крем
    Можна приготувати торт «Прага» зі згущеним молоком, просто промазав коржі згущеним молоком або какао, однак такий десерт можна з повним правом називати тортом «Прага». Рецепт цього крему для цього торта простий: з'єднайте 100 г згущеного молока з жовтком і столовою ложкою води, злегка прогрійте. Дайте крему настоятися, потім поступово введіть пачку м'якого (не розплавленого) вершкового масла, добре збийте і змастіть приготованим кремом коржі. Зазвичай перед змазуванням кремом коржі просочують сиропом або сумішшю сиропу з лікером або ромом.
    Глазур
    Торт «Прага» класичний обов'язково повинен бути з глазур'ю. Однак крім глазурі для оформлення цього торта обов'язково використовується кисло-солодкий джем: вишневий, журавлинний, абрикосовий. Контраст кислуватого джему і солодкої шоколадної глазурі дарує просто незабутні відчуття. Для приготування глазурі просто змішайте 2 плитки шоколаду (по 100-150 г) і півпачки вершкового масла. Розтопіть шоколад на водяній бані і додайте масло. Змастіть боки і верх крему джемом (тонкий шар) і покрийте глазур'ю.

    Торт «Прага» для малюків


    Як спекти торт «Прага» для малюків, якщо в нього не можна додавати ні алкоголь, ні хімічні речовини? Це нескладно. Бісквіт повинен бути легким: 2 склянки борошна просійте 2 рази, додайте просіяне какао (приблизно півсклянки). Можна замість какао покласти улюблений дітьми порошок Несквік. Відокремте білки від жовтків у 3 яєць. Жовтки розтирайте з 100 г цукру до білого кольору, а білки добре охолодіть і збийте з половиною склянки цукру до стійких піків. 300 г жирної домашньої сметани, додайте
    Торт "Прага" - рецепт
    жовтки, додайте соду, погашену лимонним соком. Поступово введіть борошно з какао, потім акуратно вмішайте білки, не користуючись міксером. Просто обережно перемішуйте лопаткою зверху вниз всю суміш. Викладіть тісто в роз'ємну форму, застелену пекарським папером. Випікайте приблизно годину в духовці при середній температурі. Готовий корж розрізати на 3-4 частини, коли він добре охолоне, просочити коржі сиропом, приготованим з будь-якого фруктового соку і цукру або меду. Крем можна приготувати з розтопленого шоколаду, вершків та вершкового масла, просто зменшити кількість масла - 200 г шоколаду візьміть 50 мл жирних вершків 50 г вершкового масла.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Прага» в мультиварці
    Торт «Прага» в мультиварці
    Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Торт «Панчо» в домашніх умовах
    Торт «Панчо» в домашніх умовах
    Торт "Панчо" здобув популярність не так давно, всього якихось 10 років тому. Але це зовсім не означає, що він не смачний або складно готуватися,
    Як спекти «Сметанник»?
    Як спекти «Сметанник»?
    Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам
    Трюфельний торт
    Трюфельний торт
    Трюфельний торт - вишукане й непросте ласощі, для приготування якого потрібно багато часу. Набираємося терпіння і приступаємо до готування, за