Трюфельний торт
Кожен, хто хоч раз у житті пробував трюфельні цукерки , або трюфельний торт, ставав їхнім шанувальником і мріяв сам навчитися готувати цей шедевр. Ми вирішили вам допомогти і розповісти, як приготувати трюфельний торт в домашніх умовах.
Інгредієнти:
борошно - 90 г;
яйця - 5 шт.;
крохмаль картопляний - 30 г;
вершкове масло - 180 г;
цукор - 380 г;
вода - 100 мл;
молоко - 100 мл;
коньяк - 1 ст. ложка;
ванільний цукор - 10 г;
какао-порошок - 25 г;
шоколад темний - 50 р.
Приготування
Для бісквіта візьміть 4 яйця і відокремте білки від жовтків. Збийте останні з 80 р цукру, білки збийте окремо в тугу піну, а потім додайте 40 г цукру і добре збийте все. З'єднайте білки з жовтками, всипте до них просіяне борошно і крохмаль, знову все змішайте. Викладіть тісто в змащену маслом форму і випікайте при 200 градусах 25-30 хвилин. Дайте бісквіту вистоятися 8-10 годин.
Для сиропу залийте 100 г цукру водою, закип'ятіть і остудіть. Тепер зробіть крем: з'єднайте 1 яйце і молоко, процідіть, додайте 160 г цукру і поставте варитися на середній вогонь. Варіть до загусання, весь час помішуючи. Після цього перелийте в миску і дайте охолонути, іноді заважаючи. Збийте масло з ванільним цукром, і, продовжуючи збивати, додайте до них по столовій ложці яєчного сиропу.
Коли використовуєте половину, всипте в решту какао, і знову додавайте у крем по ложці. В кінці влийте коньяк. Бісквіт розрізати на два коржі, просочити цукровим сиропом, змастіть кремом один корж, зверху покладіть інший і намажте кремом весь торт.
Якщо ви хочете трохи урізноманітнити рецепт торта, то його можна зробити з начинкою з вишень. Для цього коржі і приготуйте крем також, як в одному з вищевказаних рецептів, а сироп і начинку - за цим рецептом.
Інгредієнти:
Для начинки:
вишні без кісточок - 300 г;
крохмаль - 30 г;
вода - 200 мл;
ванільний цукор - 10 р.
Для сиропу:
вишневий сік - 100 мл;
вишнева настоянка - 50 мл
Приготування
Ванільний цукор, вишню і воду з'єднайте в каструлі, доведіть до кипіння, після чого дістаньте вишню. Крохмаль розведіть в невеликій кількості теплої води і налийте в отриманий сироп. Надішліть вишню назад і дайте охолонути. Для сиропу просто змішайте вишневий сік і настойку.
Тепер приступайте до складання торта: корж просочити сиропом, змастіть кремом, зверху викладіть вишневу начинку. Зробіть так кілька разів (залежно від того, скільки коржів у вас вийшло) і поставте торт на пару годин в холодильник.
Якщо ви любитель шоколаду і хочете приготувати десерт, який буде володіти насиченим смаком какао, ми пропонуємо вам рецепт торта «Шоколадний трюфель».
Інгредієнти:
Для коржів:
білки - 6 шт.;
жовтки - 5 шт;
гаряча вода - 2 ст. ложки;
цукор - 2/3 ст.;
лимонна кислота - 1/2 ч. ложки;
борошно для тортів - 5 ст. ложок;
какао-порошок - 2 ст. ложки;
крохмаль - 2 ст. ложки.
Для сиропу:
цукор - 2 ст. ложки;
вода - 3 ст. ложки;
лікер - 1 ст. ложка.
Для крему:
гіркий шоколад - 150 г;
вершки - 2 ст.
Приготування
Збийте білки з лимонною кислотою і 1/3 цукру до стійких піків. Жовтки з'єднайте з залишками цукру і збивайте, поки маса не стане світлою. Не припиняючи збивати, всипте какао, розчинений у гарячій воді. Потім вмішайте в жовткову масу борошно і акуратно додати білки в декілька заходів.
Готове тісто розділіть приблизно на 3 частини і випікайте кожну окремим коржем в круглій формі, застеленому пергаментним папером, в духовці, розігрітій до 190 градусів. Дайте їм охолонути і обережно відокремити від паперу.
З'єднайте воду з цукром, доведіть до кипіння, влийте лікер, змішайте все і вимикайте. Для крему доведіть вершки майже до кипіння, а потім залийте ними тертий шоколад. Заважайте суміш, поки шоколад повністю не розчиниться. Потім поставте в холодильник хоча б на пару годин. Перед змазуванням торта збийте крем до стійких піків.
Кожен корж зволожте сиропом, промажте вершковим кремом з шоколадом, після чого обмажте торт зверху і з боків. Прикрасьте цукерками і пригощайте гостей.
Трюфельний Торт - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для бісквіта візьміть 4 яйця і відокремте білки від жовтків. Збийте останні з 80 р цукру, білки збийте окремо в тугу піну, а потім додайте 40 г цукру і добре збийте все. З'єднайте білки з жовтками, всипте до них просіяне борошно і крохмаль, знову все змішайте. Викладіть тісто в змащену маслом форму і випікайте при 200 градусах 25-30 хвилин. Дайте бісквіту вистоятися 8-10 годин.
Для сиропу залийте 100 г цукру водою, закип'ятіть і остудіть. Тепер зробіть крем: з'єднайте 1 яйце і молоко, процідіть, додайте 160 г цукру і поставте варитися на середній вогонь. Варіть до загусання, весь час помішуючи. Після цього перелийте в миску і дайте охолонути, іноді заважаючи. Збийте масло з ванільним цукром, і, продовжуючи збивати, додайте до них по столовій ложці яєчного сиропу.
Коли використовуєте половину, всипте в решту какао, і знову додавайте у крем по ложці. В кінці влийте коньяк. Бісквіт розрізати на два коржі, просочити цукровим сиропом, змастіть кремом один корж, зверху покладіть інший і намажте кремом весь торт.
Трюфельний торт з вишневою начинкою
Якщо ви хочете трохи урізноманітнити рецепт торта, то його можна зробити з начинкою з вишень. Для цього коржі і приготуйте крем також, як в одному з вищевказаних рецептів, а сироп і начинку - за цим рецептом.
Інгредієнти:
Для начинки:
Для сиропу:
Приготування
Ванільний цукор, вишню і воду з'єднайте в каструлі, доведіть до кипіння, після чого дістаньте вишню. Крохмаль розведіть в невеликій кількості теплої води і налийте в отриманий сироп. Надішліть вишню назад і дайте охолонути. Для сиропу просто змішайте вишневий сік і настойку.
Тепер приступайте до складання торта: корж просочити сиропом, змастіть кремом, зверху викладіть вишневу начинку. Зробіть так кілька разів (залежно від того, скільки коржів у вас вийшло) і поставте торт на пару годин в холодильник.
Шоколадний торт «Трюфель»
Якщо ви любитель шоколаду і хочете приготувати десерт, який буде володіти насиченим смаком какао, ми пропонуємо вам рецепт торта «Шоколадний трюфель».
Інгредієнти:
Для коржів:
Для сиропу:
Для крему:
Приготування
Збийте білки з лимонною кислотою і 1/3 цукру до стійких піків. Жовтки з'єднайте з залишками цукру і збивайте, поки маса не стане світлою. Не припиняючи збивати, всипте какао, розчинений у гарячій воді. Потім вмішайте в жовткову масу борошно і акуратно додати білки в декілька заходів.
Готове тісто розділіть приблизно на 3 частини і випікайте кожну окремим коржем в круглій формі, застеленому пергаментним папером, в духовці, розігрітій до 190 градусів. Дайте їм охолонути і обережно відокремити від паперу.
З'єднайте воду з цукром, доведіть до кипіння, влийте лікер, змішайте все і вимикайте. Для крему доведіть вершки майже до кипіння, а потім залийте ними тертий шоколад. Заважайте суміш, поки шоколад повністю не розчиниться. Потім поставте в холодильник хоча б на пару годин. Перед змазуванням торта збийте крем до стійких піків.
Кожен корж зволожте сиропом, промажте вершковим кремом з шоколадом, після чого обмажте торт зверху і з боків. Прикрасьте цукерками і пригощайте гостей.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт "Прага" - рецепт
Хто не пробував в дитинстві торт "Прага"? Чи Не правда, цей смак знайомий всім? Але тепер знамените радянських ласощі загубилася серед численних
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Торт «Панчо» в домашніх умовах
Торт "Панчо" здобув популярність не так давно, всього якихось 10 років тому. Але це зовсім не означає, що він не смачний або складно готуватися,
Торт "Снікерс" - рецепт
Якщо ви любитель шоколадок під назвою "Снікерс", то рецепт торта з однойменною назвою вам сподобається. У ньому немає всіх шкідливих добавок, які є в
Кавовий торт
Кулінарія - це мистецтво. Яскраве тому підтвердження - кавовий торт. Готується він непросто, але підсумковий результат того вартий. Повірте,
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця