Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кавовий торт

Кавовий торт

18-01-2015, 11:35
1 821
Кавовий торт
Кавовий торт, а точніше його рецепт, є досить складним, але при цьому залишається самим смачним десертом.

Торт "Кавова симфонія"


Цей десерт чимось нагадує бісквітний кавовий торт, але готується набагато довше і складніше. Хоча, звичайно, результат того вартий.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • борошно - 2 ст.;

  • вода - 2/3 ст.;

  • яйця - 8 шт.;

  • цукор - 15 ст.;

  • розчинна кава - 4 ч. ложки;

  • розпушувач - 15 ч. ложки;

  • ваніль - 15 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • лимонна кислота - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 1/2 ст.;

  • чорний шоколад - 100 р.



  • Для крему:

  • вершки 35% - 700 мл;

  • сметана - 200 г;

  • сир - 350 г;

  • цукрова пудра - 150 р.



  • Приготування
    Починати готувати цей смачний шоколадно-кавовий торт потрібно з коржів. Кава розчиніть в окропі, а шоколад наторите на дрібній тертці. У глибокій мисці перемішайте борошно, сіль, розпушувач і цукор. В середині борошняної суміші зробіть ямку і влийте рослинне масло, жовтки від яєць, ваніль і кави. Добре перемішайте віночком, додайте тертий шоколад і ще раз перемішайте. В іншій ємності збийте білки з кислотою, до стану, щоб при перевертання вони не випадали. Акуратно додайте збиті білки в тісто і вже лопаткою перемішайте. Дно форми застелити папером для випічки, вилити тісто і запікайте в духовці близько години при температурі 180 градусів до повної готовності. Коли корж буде готовий, вийміть його з духовки, остудіть і розріжте на 3 частини.

    Змішайте сир зі сметаною, цукровою пудрою і збийте блендером до однорідності. В іншій ємності збийте вершки і акуратно змішайте з сирною сумішшю. На перший корж викладіть крем, зверху накрийте другим. Точно також намажте другий корж і накрийте третьому. Обмажте весь торт кремом і розрівняйте ножем або спеціальною лопаткою. Прикрасьте торт на ваш розсуд тертим шоколадом або какао. Дайте йому постояти 4-5 годин і сміливо подавайте до столу.

    Кавовий торт-мус



    Цей торт виходить надзвичайно ніжним і повітряним. Він просто тане у роті, вибухаючи яскравим смаком міцної кави, ніжних вершків і терпкого віскі.
    Інгредієнти:

    Для коржів:

  • борошно - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • міцна кава - 100 мл;

  • какао-порошок - 25 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • ваніль - 10 г;

  • розпушувач - 15 ч. ложки;

  • сіль.



  • Для мусу:

  • молоко - 200 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершки 30% - 200 мл;

  • міцна кава - 200 мл;

  • желатин - 15 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 4 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • віскі - 50 мл



  • Для просочення:

  • міцна кава - 3 ст. ложки.



  • Приготування

    Масло розімніть і збийте з половиною цукру. Додайте жовтки і збийте ще раз. Кава з ваніллю влийте масло і добре перемішайте до однорідності. У мисці змішайте борошно, розпушувач і какао. Влийте в середину суміш кави з маслом і замісіть тісто. Білки збийте з дрібкою солі і цукром до густої піни. Акуратно введіть піну в тісто і ще раз перемішайте. Форму змастіть маслом, вилийте тісто і випікайте до повної готовності при температурі 180 градусів. Коли торт буде готовий, полийте його приготованим для просочення кави і дайте охолонути.
    Кавовий торт

    Почніть готувати мус. Молоко доведіть до кипіння. В іншій ємності змішайте жовтки, крохмаль, кава і 4 ложки цукру. Влийте кавову суміш у молоко і, помішуючи, варіть до загустіння. Швидкорозчинний желатин замочіть в двох столових ложках води. Як тільки желатин набубнявіє, додайте ще трохи води і злегка нагрійте. Готовий желатин і віскі влийте в остиглий крем. Потім додайте в крем збиті до густоти вершки. Залишилися від яєць білки збийте з останніми двома ложками цукру і додати в крем. Остиглий і просочений корж покладіть назад у форму і вилийте зверху крем. Залиште торт в холодильнику на ніч. Перш ніж витягнути готовий десерт з форми, акуратно пройдіться ножем по бортику всередині форми.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Торт «Пташине молоко» з манкою
    Торт «Пташине молоко» з манкою
    Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
    Торт "Снікерс" - рецепт
    Торт "Снікерс" - рецепт
    Якщо ви любитель шоколадок під назвою "Снікерс", то рецепт торта з однойменною назвою вам сподобається. У ньому немає всіх шкідливих добавок, які є в
    Торт «Смарагдова черепаха»
    Торт «Смарагдова черепаха»
    Яскравий торт «Смарагдова черепаха» стане прикрасою будь-якого дитячого свята. Три варіанти приготування цих ласощів: з желе, на сковороді і з
    Трюфельний торт
    Трюфельний торт
    Трюфельний торт - вишукане й непросте ласощі, для приготування якого потрібно багато часу. Набираємося терпіння і приступаємо до готування, за
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і