Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Смарагдова черепаха»

Торт «Смарагдова черепаха»

18-01-2015, 11:20
1 809
Торт «Смарагдова черепаха»
Якщо вам потрібно приготувати гарний торт для дитячого свята, кращого варіанту, ніж торт «Смарагдова черепаха» з ківі вам не знайти.

Торт «Черепаха» з ківі - рецепт

Щоб ваш десерт був не тільки смачним, але і легким, ми розповімо, як приготувати торт «Черепаха» з фруктів і йогурту.
Інгредієнти:

  • полуниця - 500 г;

  • абрикоси - 500 г;

  • ківі - 1 кг;

  • йогурт - 05 л;

  • желатин - 2 уп.;

  • цукрова пудра - 100 р.


  • Приготування
    Спочатку приготуйте желе згідно інструкції на упаковці, тільки візьміть трохи менше води. Коли желатин розчиниться, потроху влийте до нього йогурт, весь час помішуючи суміш. Відставте желейно-йогуртову масу, щоб вона охолола. Коли вона стане теплою, додайте цукрову пудру і перемішайте.
    Полуницю і абрикоси помийте і поріжте великими кубиками. Форму з круглим дном застеліть пергаментним папером, на дно викладіть полуницю і залийте її йогуртовій масою. Поставте в холодильник на годину. Коли суміш охолоне, зверху розкладіть абрикоси, які також залийте желейної масою. Знову всі відправте в холодильник на годину.
    Ківі очистіть і наріжте тонкими кружечками. Готовий торт вийміть з форми, переверніть так, щоб кругла частина опинилася вгорі, і прикрасьте повністю з кружечками ківі. В кінці виріжте з цього фрукта лапки, хвостик і голову черепашки, приєднайте їх до «тулуба» і подавайте тортик гостям.

    Домашній торт «Черепаха»


    Для любителів випічки зі смаком шоколаду, ми розповімо, як готувати торт «Черепаха» з використанням какао.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • цукор - 15 ст.;

  • борошно - 15 склянки;

  • какао - 1-2 ст. ложки;

  • яйця - 6 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для крему

  • цукор - 1 ст.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • сметана - 2 ст.


  • Для прикраси

  • шоколад - 50-70 г;

  • волоські горіхи і різнокольорова посипка - за смаком.


  • Приготування
    Білки відокремте від жовтків і змішайте останні з половиною цукру. Білки збийте до стану піни, потім додайте цукор і продовжуйте збивати, поки піна не стане тугий. У жовтки відправте третю частину білків і обережно перемішайте. Потім просіяти туди ж борошно, какао і розпушувач, і знову змішайте. В кінці відправте до суміші білки, що залишилися, і знову акуратно перемішайте.
    Застеліть деко папером, викладіть на нього столовою ложкою коржі з тіста і випікайте при 180 градусах 7-10 хвилин. Відкладіть 8 готових коржів в бік. Збийте міксером розм'якшене вершкове масло, додайте до нього цукор і сметану, не припиняючи збивати - у вас вийде пишна маса.
    Тепер кожен коржик умочіть в крем і викладіть на блюдо у вигляді гірки. З відкладених коржів зробіть лапки, голову і хвостик. Шоколад розтопіть на водяній бані, охолодіть його і покладіть в кондитерський мішок. Зробіть візерунок на панцирі, з посипання зробіть очі, прикрасьте черепаху волоськими горіхами і подавайте до столу.

    Торт «Черепаха» зі згущеним молоком


    Для тих, хто віддає перевагу звичайний десерт з борошна, ми поділимося стандартним рецептом приготування торта «Черепаха».
    Інгредієнти:

  • борошно - 470 г;

  • згущене молоко - 1 б.;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 200 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • ванільний цукор - 1 уп.;

  • молоко - 05 л;

  • ківі - 5-6 шт.;

  • оцет 6% - 1 ч. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Торт «Смарагдова черепаха» можна приготувати на сковороді без використання духовки. Для цього спочатку потрібно зробити крем: з'єднайте в мисці молоко, 2 яйця, цукор звичайний і ванільний, і 2 ст. ложки борошна. Гарненько збийте все віночком і поставте на маленький вогонь. Варіть до тих пір, поки він не загусне. Коли крем буде готовий, додайте в нього вершкове масло і накрийте кришкою.
    Торт «Смарагдова черепаха»
    Тепер можна приступати до приготування коржів. Згущене молоко вилийте в миску, розбийте туди яйце і добре перемішайте. Потім відправте в миску соду, гашену оцтом, а потім, поступово, всипте борошно і замісіть тісто.
    Розділіть тісто на 8 частин, розкачати в коржі і зробіть їх виделкою. Розігрійте сковороду і смажте їх з обох боків до рум'яності. Коржі викладіть на блюдо, ретельно змастіть їх кремом, також добре обмажте боки торта. Ківі очистіть, наріжте кружечками і прикрасьте ними ваш торт.
    Альтернативою «Черепаха» на дитячому святі зможу стати не менш смачні торти «Веселка» і «Ведмедик» .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Торт "Снікерс" - рецепт
    Торт "Снікерс" - рецепт
    Якщо ви любитель шоколадок під назвою "Снікерс", то рецепт торта з однойменною назвою вам сподобається. У ньому немає всіх шкідливих добавок, які є в
    Кавовий торт
    Кавовий торт
    Кулінарія - це мистецтво. Яскраве тому підтвердження - кавовий торт. Готується він непросто, але підсумковий результат того вартий. Повірте,
    Торт на сковороді - рецепт
    Торт на сковороді - рецепт
    До вашого відома торти готують не тільки в духовці. У даній статті ви зможете знайти рецепт торта на сковороді. Це дуже смачне ласощі не так вже
    Фруктовий торт з желе
    Фруктовий торт з желе
    Легкі десерти - це завжди радість для худеющей господині. Щоб поповнити вашу колекцію дієтичних страв, ми вирішили зібрати найцікавіші рецепти
    Торт з ківі
    Торт з ківі
    Торт з ківі - чудовий десерт для будь-якого свята: день народження, нового року і т. д. Пропонуємо вам кілька оригінальних і універсальних рецептів