Торт на сковороді - рецепт
Незважаючи на те, що в основному торти готують в духовці, бувають випадки, коли це зробити неможливо, а дуже хочеться солодкого. Тому якщо у вас зламалася духовка або просто потрібно швидко зробити десерт, ми розповімо, як приготувати торт на сковороді.
Сметанний торт на сковороді готується дуже легко і швидко, а результат виходить просто чудовий.
Інгредієнти:
Для коржів:
сметана - 1 ст.;
вершкове масло - 30 г;
цукор - 1 ст.;
борошно - 3 ст.;
сода гашене оцтом.
Для крему:
густа сметана - 400 г;
цукор - 150 г;
ванільний цукор - 10 р.
Приготування
Розм'якшене масло змішайте зі сметаною і цукром. Соду окремо погасіть оцтом і вилийте в тісто. Потім туди ж додайте 2 ст. борошна і ретельно все перемішайте. Залишки борошна висипте на стіл і вимісити тісто так, щоб воно не прилипало до рук. Розділіть його на 5-6 рівних частин.
Кожну частину розкачайте, щоб вийшов тонкий круглий корж. Розігрійте Сковороду, нічим не змащуйте, викладіть тісто і смажте коржі з обох сторін до готовності. Потім приготуйте крем. Для цього просто з'єднайте всі інгредієнти і збийте їх міксером.
Остиглі коржі перемажьте кремом, при бажанні посипте горіхами, і залиште торт настоюватися на всю ніч.
Інгредієнти:
борошно - 200 г;
яйця - 3 шт.;
цукор - 250 г;
молоко - 150 мл;
розпушувач для тіста - 1/2 пакетика;
рослинна олія - 50 мл;
ванілін - 1 /3 ч. ложки.
Приготування
Яйця збийте міксером до утворення повітряної піни, потім додати до них цукор і знову збийте. Влийте молоко і знову все добре змішайте, а після цього відправте туди ж масло. В отриману масу акуратно введіть борошно, розпушувач і ванілін, і замісіть тісто.
Для приготування бісквітного торта на сковороді, візьміть алюмінієву каструлю, змастіть дно маслом, вилийте в неї тісто і поставте на самий маленький вогонь, попередньо накривши конфорку розсікачем для полум'я. Коли бісквіт буде готовий, наріжте його на шматочки у вигляді тістечок, або розріжте на коржі, змастіть кремом улюбленим і подавайте як торт.
Торт «Черепаха» на сковороді готується буквально за 15-20 хвилин, але ваші діти будуть просто в захваті від цих ласощів.
Інгредієнти:
Для тіста:
згущене молоко - 1 б;
яйце - 1 шт.;
сода - 1 ч. ложка (погасити оцтом);
борошно - 450 р.
Для крему:
яйця - 2 шт.;
борошно - 2-3 ст. ложки;
молоко - 500 мл;
цукор - 1 ст.;
вершкове масло - 200 г;
ванілін за смаком.
Для прикраси:
ківі - 5 шт.
Приготування
Почніть приготування вашого торта з крему. Для цього перелийте молоко в каструлю, розбийте в нього яйця, додайте борошно, ванілін і цукор. Збийте всі інгредієнти віночком, і поставте каструлю на повільний вогонь. Готуйте крем, весь час помішуючи, поки не загусне. Коли він буде готовий, додайте вершкове масло і накрийте каструлю кришкою, щоб крем не охолов.
Тепер зробіть тісто: з'єднайте в мисці згущене молоко з яйцем, гарненько перемішайте їх, після чого відправте туди соду, гашену оцтом, і потроху всипайте борошно. Замісіть тісто, потім розділіть його на 8 рівних частин, розкачати їх і проколіть виделкою в декількох місцях.
Нагрійте сковорідку, і випікайте коржі на середньому вогні по 1 хвилині з кожної сторони. Готові коржі змастіть кремом, не забудьте пройтися по боках. Ківі очистіть і наріжте кружечками, прикрасьте ними всю поверхню торта і подавайте до столу з чаєм.
Зверніть увагу, що для прикраси торта не обов'язково використовувати ківі, можна взяти будь-який інший фрукт на ваш вибір.
Торт на сковороді зі сметаною
Сметанний торт на сковороді готується дуже легко і швидко, а результат виходить просто чудовий.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
Розм'якшене масло змішайте зі сметаною і цукром. Соду окремо погасіть оцтом і вилийте в тісто. Потім туди ж додайте 2 ст. борошна і ретельно все перемішайте. Залишки борошна висипте на стіл і вимісити тісто так, щоб воно не прилипало до рук. Розділіть його на 5-6 рівних частин.
Кожну частину розкачайте, щоб вийшов тонкий круглий корж. Розігрійте Сковороду, нічим не змащуйте, викладіть тісто і смажте коржі з обох сторін до готовності. Потім приготуйте крем. Для цього просто з'єднайте всі інгредієнти і збийте їх міксером.
Остиглі коржі перемажьте кремом, при бажанні посипте горіхами, і залиште торт настоюватися на всю ніч.
Бісквітний торт на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збийте міксером до утворення повітряної піни, потім додати до них цукор і знову збийте. Влийте молоко і знову все добре змішайте, а після цього відправте туди ж масло. В отриману масу акуратно введіть борошно, розпушувач і ванілін, і замісіть тісто.
Для приготування бісквітного торта на сковороді, візьміть алюмінієву каструлю, змастіть дно маслом, вилийте в неї тісто і поставте на самий маленький вогонь, попередньо накривши конфорку розсікачем для полум'я. Коли бісквіт буде готовий, наріжте його на шматочки у вигляді тістечок, або розріжте на коржі, змастіть кремом улюбленим і подавайте як торт.
Торт «Смарагдова черепаха» на сковороді
Торт «Черепаха» на сковороді готується буквально за 15-20 хвилин, але ваші діти будуть просто в захваті від цих ласощів.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для прикраси:
Приготування
Почніть приготування вашого торта з крему. Для цього перелийте молоко в каструлю, розбийте в нього яйця, додайте борошно, ванілін і цукор. Збийте всі інгредієнти віночком, і поставте каструлю на повільний вогонь. Готуйте крем, весь час помішуючи, поки не загусне. Коли він буде готовий, додайте вершкове масло і накрийте каструлю кришкою, щоб крем не охолов.
Тепер зробіть тісто: з'єднайте в мисці згущене молоко з яйцем, гарненько перемішайте їх, після чого відправте туди соду, гашену оцтом, і потроху всипайте борошно. Замісіть тісто, потім розділіть його на 8 рівних частин, розкачати їх і проколіть виделкою в декількох місцях.
Нагрійте сковорідку, і випікайте коржі на середньому вогні по 1 хвилині з кожної сторони. Готові коржі змастіть кремом, не забудьте пройтися по боках. Ківі очистіть і наріжте кружечками, прикрасьте ними всю поверхню торта і подавайте до столу з чаєм.
Зверніть увагу, що для прикраси торта не обов'язково використовувати ківі, можна взяти будь-який інший фрукт на ваш вибір.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
Кавовий торт
Кулінарія - це мистецтво. Яскраве тому підтвердження - кавовий торт. Готується він непросто, але підсумковий результат того вартий. Повірте,
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
Фруктовий торт з желе
Легкі десерти - це завжди радість для худеющей господині. Щоб поповнити вашу колекцію дієтичних страв, ми вирішили зібрати найцікавіші рецепти
Торт «Смарагдова черепаха»
Яскравий торт «Смарагдова черепаха» стане прикрасою будь-якого дитячого свята. Три варіанти приготування цих ласощів: з желе, на сковороді і з