Незважаючи на те, що в основному торти готують в духовці, бувають випадки, коли це зробити неможливо, а дуже хочеться солодкого. Тому якщо у вас зламалася духовка або просто потрібно швидко зробити десерт, ми розповімо, як приготувати торт на сковороді.
Торт на сковороді зі сметаною
Сметанний торт на сковороді готується дуже легко і швидко, а результат виходить просто чудовий.
Інгредієнти: Для коржів:
сметана - 1 ст.; вершкове масло - 30 г; цукор - 1 ст.; борошно - 3 ст.; сода гашене оцтом. Для крему:
густа сметана - 400 г; цукор - 150 г; ванільний цукор - 10 р. Приготування Розм'якшене масло змішайте зі сметаною і цукром. Соду окремо погасіть оцтом і вилийте в тісто. Потім туди ж додайте 2 ст. борошна і ретельно все перемішайте. Залишки борошна висипте на стіл і вимісити тісто так, щоб воно не прилипало до рук. Розділіть його на 5-6 рівних частин.
Кожну частину розкачайте, щоб вийшов тонкий круглий корж. Розігрійте Сковороду, нічим не змащуйте, викладіть тісто і смажте коржі з обох сторін до готовності. Потім приготуйте крем. Для цього просто з'єднайте всі інгредієнти і збийте їх міксером.
Остиглі коржі перемажьте кремом, при бажанні посипте горіхами, і залиште торт настоюватися на всю ніч.
Бісквітний торт на сковороді
Інгредієнти:
борошно - 200 г; яйця - 3 шт.; цукор - 250 г; молоко - 150 мл; розпушувач для тіста - 1/2 пакетика; рослинна олія - 50 мл; ванілін - 1 /3 ч. ложки. Приготування Яйця збийте міксером до утворення повітряної піни, потім додати до них цукор і знову збийте. Влийте молоко і знову все добре змішайте, а після цього відправте туди ж масло. В отриману масу акуратно введіть борошно, розпушувач і ванілін, і замісіть тісто.
Для приготування бісквітного торта на сковороді, візьміть алюмінієву каструлю, змастіть дно маслом, вилийте в неї тісто і поставте на самий маленький вогонь, попередньо накривши конфорку розсікачем для полум'я. Коли бісквіт буде готовий, наріжте його на шматочки у вигляді тістечок, або розріжте на коржі, змастіть кремом улюбленим і подавайте як торт.
Торт «Смарагдова черепаха» на сковороді
Торт «Черепаха» на сковороді готується буквально за 15-20 хвилин, але ваші діти будуть просто в захваті від цих ласощів.
Інгредієнти:
Для тіста:
згущене молоко - 1 б; яйце - 1 шт.; сода - 1 ч. ложка (погасити оцтом); борошно - 450 р. Для крему:
яйця - 2 шт.; борошно - 2-3 ст. ложки; молоко - 500 мл; цукор - 1 ст.; вершкове масло - 200 г; ванілін за смаком. Для прикраси:
ківі - 5 шт. Приготування Почніть приготування вашого торта з крему. Для цього перелийте молоко в каструлю, розбийте в нього яйця, додайте борошно, ванілін і цукор. Збийте всі інгредієнти віночком, і поставте каструлю на повільний вогонь. Готуйте крем, весь час помішуючи, поки не загусне. Коли він буде готовий, додайте вершкове масло і накрийте каструлю кришкою, щоб крем не охолов.
Тепер зробіть тісто: з'єднайте в мисці згущене молоко з яйцем, гарненько перемішайте їх, після чого відправте туди соду, гашену оцтом, і потроху всипайте борошно. Замісіть тісто, потім розділіть його на 8 рівних частин, розкачати їх і проколіть виделкою в декількох місцях.
Нагрійте сковорідку, і випікайте коржі на середньому вогні по 1 хвилині з кожної сторони. Готові коржі змастіть кремом, не забудьте пройтися по боках. Ківі очистіть і наріжте кружечками, прикрасьте ними всю поверхню торта і подавайте до столу з чаєм.
Зверніть увагу, що для прикраси торта не обов'язково використовувати ківі, можна взяти будь-який інший фрукт на ваш вибір.